Alla inlägg under november 2008

Av Linda - 10 november 2008 17:11

Dessa ljus köpte jag ju när jag var på IKEA i Jönköping för en och en halv vecka sedan. Idag tog jag fram de ur förpackningen, MMM dem luktar sjukt gottfår jag säga :)

Den mörkbruna luktar kladdkaka, den ljusbruna vet jag inte riktigt (?) och den vita luktar kanelbullar :) Finns ju bild på ljusen så man kan se vad de luktar, men det är den ljusbruna som jag inte är helt säker på någon form av kaka är det på bilden. Skit samma - gott luktar det här i mitt storarum nu :)


Av Linda - 10 november 2008 12:01

Alltså idag blåser det sjukt mycket, nästan lite för mycket. Det har varit regn- snöblandat regn / hagel nyss. Men tur att man ser lite blå himmel nu. Jag sitter och funderar på om jag ska ta en kort sväng på min cykel. Jeg trenger litt luft! Dessutom ser det lite ljusare ut bortåt. Blåsten är jag van vid, men jag hatar att cykla när det regnar. Jag kan vänta lite till och se hur läget blir.


Den här länken fick jag av E., :) Jag tycker ju att den är så underbar! Vad tycker Ni? Ni får ha en bra dag runtom i Sverige.


Av Linda - 9 november 2008 21:55

Denna sida har jag läst en del om i mina modetidningar, men det var inte förrän nu som jag var inne på deras hemsida, har inte blivit av innan bara.

Jag hittade en del snygga kläder :) Fanns ännu mer snyggt, men är lite trött för att kolla jättenoga på allting som de hade. Dessutom kollade jag mest på klänningar och underkläder som jag gillar mest :)

Ska fortstätta att se Hemma Bäst på TV4 efter Nyheterna sen blir det sängen. Hoppas att Ni har haft en bra dag där ute i detta avlånga land. God natt och sov så gott!


Av Linda - 9 november 2008 20:00

Nyss har jag sett på Gossip Girl! Jag ÄLSKAR den serien :) Skit bra serie.

Men nu har de börjat en ny säsong, nu är jag lite hmm jag vet inte riktigt. Jag vet inte vad jag ska säga förutom att Blair och Chuck hör ihop! Fan de är ju skit snygga tillsammans tycker jag. Men varför har han en sådan ful frisyr? Nu ska jag fortsätta se Ensam mamma söker

Idag åt jag Kotlett, Ris, Bárnaise sås och Sallad till!

Av Linda - 9 november 2008 16:50

Denna artikel hittade jag i Cosmopolitans November nummer 2oo8. KOMMENTERA GÄRNA artikeln om vad Du tyckte om den!


Artikeln är skriven av Camilla Björkman.


Alla vill vi ha bekräftelse - men för vissa är det nödvändigt. Alla vill vi känna oss bekräftade. En komplimang, en klapp på axeln eller en stund av närhet - vem blir inte glad av det? Problemet är när du ständigt måste höra att du är älskad, duktig, snygg eller sexig för att må bra. När du inte klarar dig utan bekräftelse, då är det dags att se upp. 

Emma Pihl som har skrivit boken: "Se mig: Om självkänsla och jakten på bekräftelse" säger att "det blir som en drog. Du får en kick av bekräftelsen som är så otroligt härlig, men så fort du inte får den faller du pladask."  Hon fortstätter med att säga att det räcker inte med att samma person säger att du är bra. När du hört det en gång behöver du höra något mer eller något från en annan person för att du ska få samma kick".


Emma Pihl har själv upplevt vad jakten på bekräftelse kan föra med sig. Som ung vände hon ut och in på sig själv för att vara till lags, i jakten på beröm. Behovet att få bekräftelse ledde till anorexi, träningsmani och slutligen - sondmatning på sjukhuset. Då hade det gått så långt att bekräftelsen inte ens behövde vara positiv.

Kommentarer som "Du ser så sjuk ut" och "Du ser hemsk ut" såg Emma som något bra. "För jag syntes i alla fall, jag fanns. Det var något som gav mig uppmärksamhet, och för mig var det en vinst." 


Karin Folkar som är legitimerad psykolog med inriktning på kognitiv beteendeterapi förklarar att du kan ha fått mycket bekräftelse för något tidigare. Om du till exempel bara har fått uppskattning för ditt utseende eller för att du är duktig i skolan, då kan du (felaktigt) ha lärt dig att du måste vara så.

"I grunden handlar det om en rädsla för att misslyckas" säger Karin Folkar. 

"Du är livrädd för vad som ska hända om du inte är på ett visst sätt. Det här destruktiva beteendet hänger kvar eftersom du fastnar i de kortsiktiga belöningarna som du får av bekräftelse". 


LÄS OCH KOMMENTERA GÄRNA som sagt! Det är kul att höra vad NI tycker!

Av Linda - 9 november 2008 13:10

Ser ett program på TV8 nu om Tysklands fetaste katt. Han väger 18,5 kilo! Hur hemskt är inte DET?? Usch stackars den katten alltså, han åt två kilo nötfärs om dagen, det är ju SKIT mycket för en katt.

Nä nu är jag lite ledsen efter ha sett hur den kattens förra ägare bara gödde den med en jävla massa mat!

Av Linda - 9 november 2008 12:44

Jag ska skapa en ny kategori som jag har döpt till: Modetidningar. Jag läser sju olika modetidningar och jag köper VARJE nummer av dessa tidningar. Här tänkte jag ta med: artiklar/mode/skönhet/kändisar som jag hittar i tidningarna om det är något intressant. Jag läser ALLT i dessa tidningar, från pärm till pärm. Det kan hända att jag tar med något ur ett nummer som kanske har "gått" ut då ett nytt har kommit till tidningshyllorna, men jag Ska försöka att hinna med innan de har gått ut. Jag kan säga att jag har ingen absoluta favorit av dessa tidningar då alla sju är unika på sitt sätt. Vissa nummer är bättre än andra så kan jag säga istället.


Tidningarna som jag läser är:

* Chic

* Cosmopolitan

* Glamour

* Glaze

* Plaza Kvinna

* Solo

* VeckoRevyn

Av Linda - 8 november 2008 16:22

Är den någon som kan tipsa mig om bra film just nu som kan vara värd att se? Vore tacksam för svar då jag inte har någon aning om vad jag ska tanka hem. Ska snart börja med maten känner magen idag får det bli sånna där goda Chucken Drumsticks, Ris, Currysås och Sallad till!

Så TIPSA gärna =)

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards