Alla inlägg under november 2011

Av Linda - 7 november 2011 19:34

 

Detta receptet hittade jag i VeckoRevyn nummer 24 (11 November) 2o1o.

Jag tycker att det är gott med Lussekatter, men jag har hellre Kardemumma i istället för saffran.


Cirka 48 bullar eller 4 längder.

 

Du behöver:

5o g jäst.

175 g Arla smör.

5 dl Arla ko gammaldags mjölk.

2 paket saffran, 1 g

1 ½ dl strösocker.

½ tks salt.

1 ägg.

15-16 dl vetemjöl.

Russin eller mandelspån till garnering.

Ägg till pensling.


Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölken och värm till fingervärme, cirka 37 grader. Häll degspadet över jästen. Rör om så att den löser sig. Tillsätt saffran, socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den blir blank och smidig. Låt jäsa övertäckt cirka 3o minuter. Stjälp upp degen på mjölad arbetsbänk och baka ut lussekatter eller längder, till exempel flätor. Lägg dem på plåtar ed bakplåtspapper. Tryck ner ett russin i varje ända på lussekatterna. Låt jäsa 3o-4o minuter.

Sätt ugnen på 225 grader. Pensla med uppvispat ägg. Strö mandelspån på flätorna. Grädda bullar i mitten av ugnen 5-7 minuter och flätor i nedre delen av ugnen 15-2o minuter.

Av Linda - 6 november 2011 21:34

La mig lite för sent igår också - efter tolv var klockan i alla fall. Fast det gick bra att gå upp ändå, men självklart hade jag velat ligga kvar i sängen lite till! Sov bra under natten i alla fall och jag vakna inte upp nån gång!

Jag gäspade hur mycket som helst när vi hade fått rapporten och jag ville bara hem till sängen då. När man är så trött och seg på morgonen avundas man nattpersonalen en aning när dem ska hem och sova. Annars gick morgonen bra och eftermiddagen också! Gött att sluta halv fem idag en söndag då man gärna vill ha en skön vilodag.

När jag hade min rast kände jag hur jävla trött och sliten jag var i ryggen/kroppen över huvud taget. Gick på rast tjugo i två och det är en halvtimmas rast som jag har, vakna två och tänkte att det är tio minuter kvar. Haha, tio minuter, ja just det. Det blev tjugo minuter till! N., fick komma och säga till mig. Jag drömde att jag var på nån slags karneval/tivoli av nåt slag. Vilken jävla kontrast; personalrummet mot karnevalen/tivolit.. OJ, var det enda jag fick ur mig. Snacka om att jag däckade totalt! Okej att man har sovit fem minuter längre på rasten några enstaka gånger, men inte tjugo minuter.. Gick dock inte och bytte om förrän kvart över åtta igår så man kan säga att jag fick sova den stunden som jag jobba över.


När jag kom hem la jag mig fem och gick upp halv åtta. Herrejösses, det känns att man gjort fem dagar i rad plus att det var vart jobbigt fysiskt, och speciellt för min rygg. Den har fått ta lite stryk :O Inte bra för fem jävla ören. Så jag har inte gjort nåt särskilt alls när jag kom hem. Fixat mat, kollat på Beck och nu ska jag se en film så jag blir trött, så man somnar sen när jag väl måste sova.

Hoppas att Ni haft en bra helg! Tjing tjong

Av Linda - 5 november 2011 21:34

Inatt somna jag sent, och jag hade gärna velat ligga kvar i sängen en stund till, men jag hade ju en tid att passa till jobbet så det gick inte. Åt en Risifrutti till frukost, kolla snabbt på datorn och teven innan jag skulle iväg och jobba.

När jag kom dit hade jag så jävla ont i magen och jag hade sån lust att spy!! Andra gången på en vecka som jag känner på det sättet. Ingen skön känsla direkt.

Eftermiddagen gick helt okej, men jag blev lite irriterad några gånger. Kvällen gick dock bättre och den var mycket roligare dessutom =) Det blev en del skratt med N. då vi var lite trötta båda två.

Tråkigt att man har missat en hel dag ute bara och det gör jag imorgon med när det är mörkt när jag kommer hem. Hatar denna tiden på året när man inte hinner få mycket dagsljus när man jobbar, och så är det för alla i detta landet! Tyckte att det var kallt och ruggigt idag.


Snacka med mamma och brorsan förut som hade sett kusin A., dansa i Heidhallen! Hon VANN dessutom!! Så jävla grymt gjort av henne, och mamma var jätteimpad av henne! Så jävla synd och tråkigt att jag missade det idag, men vi kommer ses snart ändå =)

Nä, ska la glo på teven nu innan jag ska sova sen. Hoppas att Ni haft en bra dag! Tjing tjong


Min gastronomiska middag idag; Tacopaj! Mycket goare om man värmer den i ugn och inte i micron!

 

Av Linda - 5 november 2011 00:34

 

 

Sitter och kollar på denna filmen nu som går på SVT1.

Jag har för mig att jag har sett den förut speciellt då jag kände igen en scen i början.

Alexander Skarsgård är med i denna filmen och han är så jävla snygg här!!

Denna filmen blir ett bra sömnmedel innan jag ska sova. Orkar inte engagera mig så mycket heller.

Av Linda - 4 november 2011 23:34

Igårkväll tänkte jag; Ååå, vad gött det ska bli att vara ledig imorgon för jag behöver verkligen dammsuga och göra lite annat. TJI, fick jag! När jag tänker så brukar jag nästan alltid åka på jobb. Det är ju bra det då jag behöver massa timmar inför nästa månad, och den där städningen kan jag ta på måndag istället. Ska även jobba imorgon också så nu blev det hela helgen istället för bara söndag som var tänkt från början! Gör inte mig nåt då jag är oerhört pank denna månaden...

Trodde inte att jag skulle somna igår heller, men det gjorde jag och det var riktigt bra att jag sov fram till nio då Resursen ringde. Drog upp persinnerna i storarummet då och då var det väldigt fint väder ute! Sen la jag mig igen och sov lite till. När jag hade gått upp var det bara att hoppa in i duschen, sen diska, koka Makaroner och kolla jävligt snabbt på datorn innan jag skulle iväg till jobbet.

Det gick bra ikväll på jobbet! Det var dock jävligt skönt att cykla upp till Willys på rasten. Vilken energi det gav och speciellt att få komma ut från jobbet den korta stunden - guld värt! C., ringde innan fyra också så prata vi lite om tentan och lite annat.

En rätt händelselös fredag när man bara jobbat hela eftermiddagen/kvällen! Ser på teven nu innan jag ska lägga mig sen. Hoppas att Ni haft en bra dag! Natti och tjing tjong

Av Linda - 3 november 2011 23:34

Ska börja med att citera min kära kusin: stora på datan små på gatan.

Igår var jag hur trött som helst, men när jag väl skulle sova kunde jag inte somna. Riktigt störande sånt där, men till slut somnade jag i alla fall. Vakna upp en strax innan fem, mer än en timme innan jag skulle gå upp - som jag alltid gör. Var en av dem första som kom imorse och det är kul att komma så tidigt! Det var en del att göra idag och tiden gick så jävla fort precis som den gjorde igår. Man hann knappt sitta ner och äta frukosten.. Annars har det vart jättebra och lugnt idag =) Förra veckan hade jag bokat tvättid idag så jag skippa min rast och stack hem en halvtimme tidigare så jag fick tvätta min tvätt idag. Fick ta allt som jag inte kunde ta förra veckan, men det var mest sängkläderna och handdukarna som tog plats. Hade inte så mycket kläder som skulle tvättas, men jag tog dem ändå.. Skönt att ha det gjort.

Kände hur trött jag var och helst hade jag velat lägga mig när jag kom hem, men det gick ju inte idag så jag la mig innan halv sex och gick upp tio i åtta igen. FUCK, det blev tjugo minuter för länge för jag vet att jag kolla på klockan och tänkte bara fem minuter till..

När jag hade gått upp och tagit på mig Mysvyxorna cykla jag ner till ICA där jag skulle hämta ut mitt paket från H&M, och jag köpte CHIC medans jag var där. Sen hem och fixa mat och sen har jag bara glott på teven.

Hoppas att Ni haft en bra dag! Natti och tjing tjong


Passa på att köpa CHIC på ICA när jag var där och hämta mitt paket.

 

Av Linda - 3 november 2011 23:24

 

 

Har kollat på denna filmen på Sjuan efter Robinson.

Har sett den en gång innan, men det var ett tag sen jag såg den.

Den var perfekt att se nu på kvällen, och jag är ju ett fan av Kjell Bergqvist! Han är så jävla bra va.

Den är lite kul emellanåt, mend et är ju Värmlänningen som gör filmen - speciellt i början!

Bröllopsfotografen får ***** 2 av 5 stjärnor.

Av Linda - 3 november 2011 21:34

För cirka två veckor sen beställde jag en grej från H&M, men i förra veckan fick jag en kupong från H&M som gav mig 5o% rabatt. Så, i helgen tog jag bort den gamla beställningen och beställde Koftan på nytt med rabatten. Hade beställt en Tröja också, men den ville jag inte ha då jag provade båda plaggen i fredags. Jag tyckte att denna var så himla skön och jag är jättenöjd med min beställning!


Detta beställde jag från H&M:

* Beige Kofta, 174,5o kronor (Ordinarie pris 349 kronor, men jag hade 5o% rabatt), H&M- Jag fastnade för denna Koftan när jag såg den i en Katalog som kom hem! Har haft en i samma längd, men som jag har tröttnat på som jag knappt använde, så därför beställde jag en ny. Jätteskön är den dussutom, och jag gillar den verkligen!

 

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards