Alla inlägg under oktober 2010

Av Linda - 16 oktober 2010 20:15

  

  


Ikväll är det fest och jag måste säga att jag har haft jättesvårt att välja kläder till ikväll.. Men jag bestämde mig till slut och denna outfiten fick det bli. Måste säga att jag är sjukt nöjd med min nya vinterjacka!


* Everest Vinterjacka, Stadium, NY- ÄLSKAR denna! Detta var ett jävligt bra köp måste jag säga och den är värd varenda krona!

* Linne, Ginatricot, NYTT- ÄLKAR detta linnet! Har använt det många gånger, men jag har bara inte tagit kort på det förräns idag! Skönt slappt är det och jag gillar verkligen materialet och all spets!

* Shorts, H&M- Mina favorit shorts är dessa!

* Strumpbyxor, H&M.

* Mc-boots, H&M.

* Klocka, köpt i Norge.  

Av Linda - 16 oktober 2010 19:46

  

 

Tog dessa kortet förut från köksfönstret och då klippte fastighetsskötaren gräset igår..

Det är sjukt mycket löv som trillat av träden

 

  

Av Linda - 16 oktober 2010 17:54

  

 

Detta är kvällens middag och det är så himla gott =)

Åt detta igår också, men Potatisgratäng är ju bara så jävla gott va!!

Av Linda - 16 oktober 2010 15:14

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom Glamours Juli nummer 2o1o, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har bara hittat två produkter denna gången.


Detta hittade jag i Glamours Juli nummer 2o1o:

* Biotherm Eau de Paradis Sensual Refreshing Mist 1oo ml, 415 kronor- Frukt bär och ros är noterna i denna parfymen!

* Jean Paul Gaultier Classique Summer Fragrance 1oo ml EdT, 61o kronor- Ctirus, ros och jasmin är noterna i denna parfymen! Jag tycker att dessa flaskorna är så coola och jag vet att många av dem luktar jävligt gott! 

Av Linda - 15 oktober 2010 20:06

Just för tillfället är jag inte så värst bra på att blogga, men jag har en hel del annat att tänka på.. Sen kommer man dit ibland då man är rätt trött på det eller har helt andra saker för sig eller att tänka på. Så är det!

Det har vart jävligt fint väder ute idag och jag cyklade till PA:s för att handla Aftonbladet, Ciabatta bröd, Cosmopolitan, Godis och Skinka! Jättehärligt var det att komma ut i friska luften, men det var inte lika kul med alla barn som skulle ha godis för de väsnades så.:

Resten av kvällen och dagen har vart jävligt lugn och det ska den fortsätta vara! Ha en fortsatt bra kväll folks! Tjing tjong 


  

Av Linda - 14 oktober 2010 21:46

Nu när jag har läst ut Glamours Juli nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln med Gisele Bündchen. Jag tycker att hon är riktigt vacker och hon är min favoritmodell! Jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Supermodellen Gisele Bündchen har blivit mamma och ängar sig nu åt att rädda skogar, floder och unga kvinnor. Ja, och åt att vara supermodell - men i en ny version. Se henne njuta av sitt privata hem i Costa Rica och hör henne berätta om sitt nya liv i Boston.

Artikeln är skriven av Joan Juliet Buck.

 

Världens mest kända modell och USA:s mest kända quarterback bor i en liten byggnad i centrala Boston. En liten hiss upp öppnar sig en stor våning, eller loft som det kallas over there. I vardagsrummet sitter Gisele i ett par jeans och en bomullströja. Hon har håret i en förvånansvärt perfekt knut och öronen sticker ut lite. Det här är inte amasonen, modedrottningen, som tar emot. I stället ammar hon sin baby och talar med låg röst: "O que e que foi?" - "Vad är det?" och babyn svarar med en serie gurglanden.

Supermodellen Giseles och amerikansk fotboll-stjärnan Tom Bradys son föddes i början av december förra året och heter Benjamin Rein.

- Jag ville att han skulle heta River eftersom jag ville ha ett namn för för tankarna till rörelse och odödlighet. Men Tom gillade inte det, så det blev Rein. Min pappa heter Reinaldo, så det blev en hommage till honom. Och det låter som vatten.

 

Benjamin föddes i varmt vatten hemma, i ett djupt badkar med utsikt över Charles River. Gisele mediterade genom hela förlossningen.

- Att känna honom färdas genom min kropp var det mest fantastiska jag varit med om. Och när han var född... Jag har aldrig känt mig så stark som när jag tittade på honom och tänkte: "Oh, my God, det här gjorde vi tillsammans!"

Hon har fått tillbaka sin figur, och det väldigt snabbt, med hjälp av yoga på mattan i vardagsrummet.

- Muskelminne, förklarar Gisele själv den snabba vägen tillbaka till amasonkroppen.

- Jag tränade kung fu fram till två veckor innan Benjamin föddes, och yoga tre gånger i veckan. Och så tänkte jag på vad jag åt, och jag gick faktiskt inte upp speciellt mycket utöver själva magen.

Gisele höll sig undan offentligheten till stor del under graviditeten.

- Det kändes som att den här perioden var helig för mig. Jag höll mig här hemma i Boston och jag jobbade väldigt lite. De enda jobb jag tog var ansiktsjobb, ingenting där jag visade kroppen.

 

Just den här dagen har hon faktiskt jobbat, vilket förklarar den tjusiga hårknuten.

- Jag kom till studion och kände mig som E-T - whoa, vad händer?  Hår och makeup? Jag har i princip inte kollat mig själv i spegeln på en och en halv månad. Vanligtvis är det som om jag slår på en "on"-knapp när jag går in i en studio och den typen av miljö. När jag trycker på on är det nästan ingenting av "mig" som är där, det är ett alter ego som gör allt det där framför kameran. Idag var det inte alls så. Allting är annorlunda nu. Men uppdragsgivaren förtjänar respekt och professionalism, så jag blev lite orolig eftersom jag inte kände det. Makeup och hår var klart, men när jag tittade i spegeln såg jag ändå inte den där modellen. För första gången tror jag att jag såg mig själv - insidan - istället för mitt modell-alter ego.

Modellen gjorde dock entré lagom till den andra bilden, fotografen David Sims och den brasilianska kunden pustade ut.

 

Gisele började sin modellkarriär tidigt. Vid 15 gjorde hon den obligatoriska "bo i modellägenhet med en massa andra tjejer" och flög turistklass mellan Italien, Frankrike och Japan. Och det var under de här åren som den lilla stjärna hon har tatuerad på vristen kom till.

- Min mormor sa till mig och mina systrar att alla har en speciell stjärna. Jag tittade på min stjärna på himlen varje kväll innan jag gick till sängs, på samma ritualsätt som du borstar tänderna. När jag kom till New York och öppnade fönstret på 35:e våningen gjorde ljuset och avgaserna att jag inte kunde se min stjärna. Så jag ritade den på bristen med en penna, men den försvann hela tiden när jag tvättade mig. Då tatuerade jag in den. Det var något jag saknat, och på det här sättet är den med mig hela tiden.


Hon skapade omsorgsfullt sitt alter ego allt eftersom hon själv började bli en stjärna.

- Jag var på modeveckan i Milano när jag var 17 och gjorde typ hundra visningar. Folk frågade mig: "Hur känns det att vara modellen som alla pratar om?" Det var svårt att svara på, jag talade knappt engelska. Jag ville göra mitt bästa, givetvis, ville inte göra någon besviken. Så jag hittade på ett alter ego, som kan göra vad som helst. Hon var inte rädd, hon var cool, sexig och tog risker. Jag plockade fram den här personen som var stark, positiv och som verkade veta vad hon gjorde - även om jag själv faktiskt oftast inte hade någon koll alls. Jag jobbade i 14 år, men jag tror faktiskt inte att någon i branschen riktigt känner mig som jag är, de känner den där andra personen.


Giseles privatliv är höjt i dunkel, hon lät sin "avatar", übermodellen, ta alla blixtar från kamerorna. För några år sedan, när hon kände att hennes liv inte innehöll något mer än att "gå upp, ta bilder, lägga sig, gå upp, ta bilder", tog hon ledigt i ett halvår oxh hon köpte en hel mängs självhjälpsböcker från den spirituella avdelningen på amazon. com. Det ledde till en passion för författaren Miguel Ruiz som lärt henne att lita på sin magkänsla:

- Ju mer du litar på intuitionen, desto bättre val gör du, då blir du starkare och det gör dig lyckligare.

 

Giseles bild av en lycklig familj är en stor familj (hon har fem systrar).

- Jag är så lyckligt lottad att jag inte bara har min egen son, utan också John, säger Gisele.

John är hennes bonusson, vars mamma är skådespelaren Bridget Moynahan. Han föddes efter att Bridget och Tom separerat.

- Vi har honom inte hos oss hela tiden tyvärr, men vi håller på att bygga ett hus i Los Angeles så att vi kan vara närmare honom.


29 år gammal och innehavare av titeln "världens sista supermodell" har Gisele nu slutgiltigt gett efter för sitt inre liv snarare än det glassiga liv hon levde tidigare. Bevis på det: Hon har sålt sitt hem i New York.

- Jag är Bostonbo nu, säger hon. Jag gör mina jobb och sedan kan jag koncentrera mig på mig själv, min familj och mina projekt i lugn och ro.


Med "projekt" menas en mängd saker, det senaste är en serie beauty-produkter för unga kvinnor kallad Sejaa (sejaa.com). Seja betyder "att vara" på portugisiska. Hon la till ett extra "a" eftersom "även ord har ett slags inneboende rörelse och ´aaaaah!´ är hur en utandning låter, det du känner när du släpper kontrollen".  


Hon har också varit aktivist i åratal: Efter att ha besökt indianer i Amazonas regnskog som fått sitt vatten förgiftat som ett resultat av regnskogsskövlingen gjorde hon flipflops tillsammans med ett brasilianskt företag där vinsten gick till att plantera tillbaka skog. Det arbetet är fortfarande igång, och så här långt har 25ooo träd planterats.

Tillsammans med sin familj har hon även startat Projecto Água Limpa, ett projekt som har till uppgift att rena den flod som rinner nära hennes föräldrahem i Horizzontina, Brasilien. En "ekologisk serietidning", "Gisele and the Green Team", finns också i pipeline. Hon hjälper FN att sätta fokus på miljöfrågor, och några av de ämnen som står på agendan har legat till grund för att antal serieberättekser. Vinsten ska gå till välgörenhetsprojektet The Luz som sponsrar allt från yoga i skolor till återplantering av skog i skövlade områden. Hennes websida är full av miljöråd.

Gisele är en engagerad person, men det ska sägas att inte en enda gång under intervjun andas hon att hon nyss skänkt 11 miljoner kronor till Röda korset för att underlätta arbetet efter jordbävningen i Haiti.

 

När Gisele träffade Tom Brady för tre år sedan flyttade hon från New York för att vara nära honom, och hennes skönhetsserie är indirekt en produkt av flytten till Boston.

- Jag är en person som normalt jobbar 3oo dagar om året, och plötsligt satt jag i en lägenhet i Boston. Tom spelar ju rätt mycket, och då var jag här själv. Så vad gör jag här? Jag märkte att jag på min sajt fick mejl från många unga tjejer som inte var bekväma med sig själv, och det tog jag avstamp i. Jag satte ihop en föreläsning om självförverkligande och självförtroende och gick ut och pratade med tjejer mellan 14 och 16 år.

Resultatet beskriver hon som i det närmaste chockartat. Och inte på ett bra sätt. 

- Jag trodde att jag skulle kunna rädda dem, guida dem. Men de var inte så intresserade. När jag kom dit så sa de något i stil med "Vem tror du att du är?". Det tog mig veckor att bara få dem att sätta sig ner och prata med mig. Jag ville dela något med dem, men det slutade med att jag insåg att man egentligen inte kan rädda någon annan. Jag forcerade hela grejen och nådde inte riktigt fram.

 

Det var ur frustrationen efter detta som Sejaa föddes. Gisele beskriver det som ett sätt att hjälpa tjejer, som ett sätt att ändå ge tillbaka av något hon kan, men på en mer lagom nivå.

- Jag ville lära tjejer att älska sig själv. Vad är det första du ser varje morgon när du vaknar? Ditt eget ansikte i badrumsspegeln. Jag tänkte att jag ska göra något som får dem att gilla det de ser ännu mer och gjorde en enkel, ren cremé.

- Jag ville att crémen skulle vara så organsik det bara går. problemet är att om den är organisk är den i princip levande, och det betyder att hållbarheten är väldigt kort. Så vi kallar istället produkterna för "naturliga". Ingredienserna ska ha en hög nivå av renhet, och det som konserverar dem är kokosnötsolja.

Sejaa kommer endast att säljas på nätet, för att också skapa en community.

- Jag kan göra allt detta eftersom jag finansierar det på mina egna villkor, och om jag vill ge bort fem procent av allt jag tjänar kan ingen säga emot mig.

 

Innan intervjun är slut berättar Gisele att det finns två hemligheter som alla människor bör känna till.

- Det första är att vakna varje morgon och vara tacksam för att du är här, att du lever och är frisk. Det andra är: Ge tillbaka...

 

  

  

Av Linda - 13 oktober 2010 21:34

Inatt har jag sovit för jävla dåligt!! Jag somnade sjukt sent och jag vaknade fem och efter det kunde jag verkligen inte somna om. Låg och höll om min fina, lila Carebear som jag kramar när jag är ledsen eller bara känner för att hålla om något. Så när jag vaknade fem höll jag fortfarande om den!

Jag orkar verkligen inte skriva så mycket idag. Har vart på stan och fikat med Linda på Lilla Blå idag och det var trevligt samt välbehövligt..

Det är ungefär vad jag har gjort förutom att jobba då förstås. Nu ska jag sova då jag är helt körd i hövvet.

God natt på Er! Tjing tjong


Fick min Buffé och VeckoRevyn idag i alla fall =)

  

Av Linda - 12 oktober 2010 22:34

  

 

JAAAAAA, HOLLAND VANN   

Holland är och kommer alltid vara mina favoriter!!

Men det var ju jävligt väntat att Holland skulle vinna idag

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards