Alla inlägg under oktober 2010

Av Linda - 27 oktober 2010 22:34

Nu när jag har läst ut SOLOs Juli nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om 2o saker du förtjänar. Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Är ditt förhållande en enda lång kamp för att han ska förstå dig och för att du ska få din vilja fram? Placera den här listan under näsan på honom och invänta skön förbättring. Om inte så är han lat och oförstående. Next!

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.


1. TROHET

Det här borde vara en självklarhet för alla men det är det uppenbarligen inte. är du i ett förhållande är du i, just det, ett förhållande. Inte två. Eller fyra. Em dejt, ett fyllehångel eller mer eller mindre oskyldigt flörtande är inte okej, om ni inte kommit överens om det förstås.

2. FRIHET

Du kanske lever i ett stabil förhållande som inkluderar både stormarknadsbesök och familjesemestrar, men det betyder inte att du är låst. Att sticka iväg på en Londonhelg med din bästis är okej, precis som en utekväll utan honom är det. Om han försöker låsa fast dig - spring.

3. ETT "DET ÄR OKEJ"

Så du rakade kalla hans mamma för en gammal kärring, kräktes på firmafesten och kramade hans kusin lite för länge på grillpartyt? Ibland är det faktiskt helt okej att göra misstag och han bör vara man nog att förlåta dina oskylidga klavertramp.

4. VÄNSKAP

Ni har sex, ni betalar fakturor från ett gemensamt konto och ni har precis köpt en kattunge men du vet fortfarande inte varför han flyttade sexton gånger under sin barndom och vilken hans favoritfilm är. Vänskap är A och O i ett förhållande, inbilla dig inget annat.

5. EN URSÄKT

Han är en vuxen man, inte ett barn. Gör han fel så ska han be dig om ursäkt, så är det bara. Det spelar ingen roll om det handlar om ett faktafel i "Sex and the City" eller att han råkade sälja din gamla kofta på Blocket eller kom hem fyra timmar senare än han lovade - en ursäkt gör honom alltid till en bättre man.

6. SKRATT

Om han inte får dig att skratta är ert förhållande dömt att misslyckas, tyvärr. En lövtorr kille som aldrig drar på minnen utan istället blir sur när ketchupen sprutar ut över hans Cadé tar sig själv på för stort allvar. Och om han inte skrattar åt dina skämt är det bara att dra mot roligare äventyr. Utan honom.

7. UPPSKATTNING

Du behöver, vill ha och har bett om uppskattning. Han klappade dig på ryggen. Att han inte kan uttrycka sina känslor med ord har vi lärt oss att leva med. Att han inte kan stryka, pussa, titta och beundra kommer vi aldrig vänja oss av med. Stå på dig, alla behöver beröring.

8. JÄMLIKHET

Låt oss vara lite tråkiga och moraliserade för ett ögonblick: Jämlikhet är viktigt. Om du trivs med att vara husa: Underbart. Om inte så är det dags för dig att säga det. Det är inte automatiskt din uoogift att laga mat, diska och städa. Att han inte orkar göra det lika bra är inte en ursäkt, sätt honom i arbete isället.

9. ROMANTIK

Visst, ni har varit tillsammans i tre år och ni känner varandra mycket väl vid det här laget. Det innebär dock inte att det är dags att lässa romantiken på hyllan. En blomma, ett sms, en oplanerad middag - de minsta grejerna kan skapa sköna romantiska känslor som gör er kärlek starkare.

1o. EN PARTNER

Ni kanske är ett par, men det behöver ändå inte betyda att han alltid finns där för dig. Du förtjänar en kille som ställer upp, inte bara när det är dags att gå på kompisens midsommarfest utan även när det handlar om familjemiddagar eller sjukhusbesök. Han ska finnas vid din sida. Att hans gamla innebandylag ska ta en öl precis då funkar inte som ursäkt. Vissa saker är bara viktigare.

11. PRESENTER

Ja, ibland är vi materialistiska. Men en present handlar om mer än innehållet och dess värde. Det handlar om att visa uppskattning, att överraska och att lägga ner tid och omtanke. En hemmagjord middag funkar precis lika bra som ett par nya skor (i alla fall nästan).

12. KOMPLIMANGER

Okej, vi erkänner: Att vi accepterar att han inte är bra på känslor och ord är kanske inte hela sanningen. Att ge en och annan väl vald komplimang är faktiskt lagstadgar. Eller ja, det borde bara det.

13. EN FRAMTID

Han tycker inte om att planera medan du stakat ut din framtid i ett noga kalkylerat tidsschema sedan du var sex år gammal. Lugna ner dig, allt behöver inte ske idag. Men om ni är seriösa och varit tillsammans ett tag så bör han ändå kunna tala om för dig vad han vill med sin, och er, framtid. Vill han ha en storfamilj på landet? Planerar han att flytta utomlands inom loppet av några år? Sådant kan vara bra att veta.

14. FÖRSPEL

Ja tjejet, ni vet vad vi menar. Om han inte bryr sig om din sexlust, ert sexliv och din orgasm är han inte värd besväret. Du förtjänar någon som tar sig tid att förstå dig och din kropp, inte någon vars tankar alltför lätt tycks glida över till kvällens match.

15. ETT ÖRA

Vare sig du är ledsen, glad eller bara vill snacka, bör han finnas där för dig. han måste kunna lyssna på dig och visa intresse. Han behöver inte ens säga något, bara han visar att han lyssnar och förstår.

16. OCH EN AXEL

Och om du behöver gråta är det naturligtvis hans uppgift att se till att hans axel finns där.

17. SANNINGEN

En av hörnstenarna i ett hälsosamt förhållande är att ni båda talar sanning. Okej, du kanske inte behöver säga att hans mjukisbyxor är ett satans påhitt och du vill knappast höra att de där fem kilona du lagt på dig verkar ha placerat sig på din haka. Men att du kan lita på att han aldrig kommer att ljuga för dig om de där sakerna som verkligen betyder något, det är viktigt.

18. RESPEKT

Du ska aldrig någonsin ödsla tid på en kille som inte respekterar dig. om han slår, hotar eller fäller kränkande kommentarer om dig bör du packa dina väskor och lämna honom. Omedelbart.

19. MANLIGHET

Ja, nu ska vi vara okonventionella igen. Manlighet är sexigt men kommer naturligtvis i olika förpackningar. Vi säger inte att vi vill ha kroppar som på muskelbyggar-teve. Vad vi däremot kallar manligt och vad vi verkligen uppskattar med det är ett gentlemannamässigt beteende (öppna dörren, tack!) och en stor dos vänlighet.

2o. LÖFTEN

Som han kan hålla. Ska han dyka upp på din kompis fest klockan nio, ringa på lördag eller köpa Ipren på Apoteket? Om han skiter i dig är det dags att dra mot sällare betesmarker. Du förtjänar någon som håller vad han lovar...

 

  

  

Av Linda - 27 oktober 2010 20:20

Idag var det dags för löning igen då ja.. Fast jag kan ju faaaan inte påstå att denna lönen eller löneförhöjningen var något att hurra för! SUG typ. Så den kunde ha kvittat plus den där retroaktiva lönen som kom, det gick ju mest till skatten. Hoppas fan att jag får tillbaka en del nästa år på skatten som jag fick i år   Kommer dock behöva ta lite av de pengarna, men hela min lön går till räkningar och resten som jag tar av skatten får jag göra vad jag vill med - det vill säga SHOPPA!! Det är mina välförtjänta pengar det!!


Jag har vart och storhandlat idag och det är la typ det jag har gjort.. Skulle gjort mer saker ute egentligen, men det är ju sånt jävla PISS väder idag med regn och en jävla blåst så jag fick droppa det. Har slappat och läst en del istället. Sitter under duntäcket i soffan nu och har tänt ljus i lägenheten - myyyyyys =) Saknar bara att ha någon här brevid mig...

Hua, vilken seg dag skulle lätt kunna sova nu faktiskt. Men jag måste ju se det sista avsnittet av Kungarna av Tylösand idag, haha =) Men efter det blir det helt klart sängen.

Hoppas att Ni haft en bra dag! Tjing tjong


Köpte Chic på PA:s och VeckoRevyn fick jag hem i min brevbox.

  

Av Linda - 26 oktober 2010 22:34

Idag var det äntligen dags för lite jobb! Veckorna går så jävla långsamt på ett sätt och det blir så jävla långtråkigt om inte annat, när man inte jobbar.. Så det var skönt att jobba några timmar idag som för övrig gick riktigt fort! Men det blir ju så när man jobbar med en annan vikarie som dessutom är jävligt trevlig och alltid så glad! Jag sa det till henne att det är konstigt att vi inte har jobbat ihop tidigare då jag har vart där i två år nu..

Det bästa var nog att få sluta åtta idag för jag var helt säker fram tills igår att jag skulle sluta tio idag! Det var både bra - gå hem tidigare och dåligt - mindre jobbtimmar totalt, vilket jag egentligen hade behövt.. Skönt att jobba hur som helst!


Annars har det inte hänt så mycket mer idag faktiskt, man hinner inte göra så mycket när man ska iväg och jobba kvällar. Dagarna blir ju ändå förstörda. Men jag hann läsa lite i soffan innan jag cyklade iväg plus att jag diskade mina skålar som var från Tacosen i helgen. Glömde nästan av klockan och helt plötsligt fick jag jävligt bråttom, hehe, typiskt mig. Men idag var det inte så kul dock..

Nä, nu ska jag lägga mig och läsa liteinnan jag ska sova tänkte jag. Hoppas att Ni haft en bra dag. Tjing tjong

Av Linda - 25 oktober 2010 23:54

  

  

  

  

Nu har jag suttit och kollat igenom VeckoRevyn nummer 13 (1o Juni) 2o1o, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat några produkter och det blev lite blandat ändå.

Detta hittade jag i VeckoRevyn nummer 13 (1o Juni) 2o1o:

* Twinset Klänning, 2899 kronor- Så himla fin klänning! Gillar mönstret och färgen! Lite väl dyr kan tyckas..

* Soaked in Luxury Sidenbyxor, 599 kronor- Fin färg! Tycker att de satt snyggare på modellen i tidningen än på bilden faktiskt! Hon hade kavlat upp dem och det blev mycket bättre!

* Maybelline Define-a-lash Volume Mascara Waterproof, 135 kronor- Billig är den här mascaran! Gummiborsten gör det lätt att komma åt alla fransar och det finns ingen risk för spindelben. Resultatet blir dina, separerade fransar dock utan märkbar volym. Mascaran håller hela dagen och smular inte. Klarar både vatten och svett utan problem, men måste tvättas bort med en remover anpassad för vattenfast.

* Lancôme Tresor In Love Parfym 3o ml EdP, 395 kronor- VILL HA! Parfym med doft av bland annat päron och ros!

Av Linda - 25 oktober 2010 22:34

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 13 (1o Juni) 2o1o, kom jag till den här sidan där de tipsar om hur man får sminket att sitta! Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Kan du inte låta bli sminkskåpet på din bäg mot beachen? VeckoRevyn vet hur du får mejken att hålla för både salta bad och svettigt solande - och hur du enklast tvättar bort alltihop på kvällen. Spana in!

Artikeln är skriven av Therése Hallberg.

 

Vattenfast smink, vad är det egentligen?

Det är smink som inte ska rinna av eller nötas bort av svett, vatten och fukt. De vanligaste vattenfasta produkterna är ögonmakeup, som eyeliner och mascara, även om det på senare tid lanserats också foundations, läppstift, ögonskuggor och rouge som ska tåla kontakt med vatten extra bra.

Vad är det som gör vattenfast smink extra tåligt mot vatten?
Vattenfasta produkter innehåller ofta silikonbaserade och vattenfasta oljor eller fetter och vax, som gör att de sitter kvar på huden och ögonfransarna till dess att en annan oljebaserad rengöringsprodukt används för att tvätta bort dem. Förväxla dock inte vattenfasta produkter mot vattenresistenta, som visserligen är mer skonsamma mot din hy och dina fransar men håller sämre mot vatten.

Jag blir bara svart under ögonen, vad gör jag för fel?

Det låter som om din vattenfasta mascara är för gammal och har tappat sin motståndskraft. Dags att köpa en ny, med andra ord! Blir du svart när du försöker tvätta bort sminket använder du fel rengöringsprodukt.

Hur går jag bort det vattenfasta sminket på kvällen?

Vattenfast smink tar du lättast bort med en ögonmakeup-remover som innehåller olja. De rengör på djupet och tar bort alla spår av smink. Har du linser, glöm inte att ta ur dem först!

Jag har känslig hy, kan jag ändå använda vattenfast smink?

Ja, vattenfast smink passar de flesta hudtyper. Men vet du med dig att du är extra känslig och lätt får inflammationer i ögonlocken, är vattenfast mascara och annat smink troligen en mindre bra idé. Gör ett allergitest i armvecket först, har ingen irritation uppstått efter 24 timmar är det förmodligen ingen fara...

 

VÄLJ RÄTT PRODUKTER FÖR STRANDEN!

 

Lämna hemma:

Foundation - Även om de innehåller solskyddsfaktor behöver du ett rejält lager för att skydda huden helt och fullt mot UV-strålarna. Dessutom är risken stor att du svettas/badar bort det mesta av produkten inom några timmar.

Rouge - Helt enkelt för att de står emot svett och bad alldeles för dåligt. Dessutom kan de innehålla ämnen som i kontakt med starkt solljus kan skada eller missfärga huden.

Läppstift och Läppglans Ingen bra idé att ligga och pressa i, eftersom de oftast inte innehåller spf. Precis som din hy behöver också munnen skydd i solen.

Välj istället:

Färgad dagcreme med Spf - Har en lättare konsistens än en foundation, vilket gör det enklare för dig att dosera den. Fast allra bäst är förstås om du låter huden vara helt fri från sminkprodukter och satsar på en solskyddscreme istället.

Stainer - En stainer för läppar och ansikte ger mycket färg som sitter riktigt bra. Ett annat knep är att använda ett hållbart läppstift som rouge, eftersom det ger en fin färg som sitter extra bra, Men var försiktig om du vet med dig att du har känslig hy!

Solstift - Bäst är förstås ett solstift med hög spf. Är du ute efter både färg och skydd, satsa på ett färgat läppbalsam som också innehåller solskydd. Applicera flera gånger under dagen!...

 

  

  

Av Linda - 25 oktober 2010 21:34

  

 

ÄNTLIGEN har Svenska Hollywoodfruar börjat igen =)

Favoriten är självklart Maria Montazami!

Isabel Adrian är ny för den här säsongen och hon är ju tillsammans med en jävligt grym DJ nämligen Steve Angello. Har inte hon vart med i en dokusåpa förut?

Kul att måndagarna är uppbokade med en bra serie nu i alla fall. Vad tycker Du om programmet?

Av Linda - 25 oktober 2010 20:34

Ja, herrejävlar det känns att jag var på gymmet och tränade igår, men jag känner bara av det i armarna och i bröstmusklerna. Det är ju där som jag är som mest otränad! Men jag har mig själv att skylla då jag inte stretchade igår.. Är dock glad över att jag inte känner av det på några andra ställen än där. Det är dock när jag gör vissa rörelser som jag känner av det som mest. Jaja, var ett jävla tjat om detta då   

Vi har haft jättefint väder idag, men det kom lite stackmoln på eftermiddagen fast det var ju när solen höll på att gå ner i och för sig. Kallt har det däremot vart! Inatt var det riktigt jävla kallt, såg det på bilarna igår även på frosten som låg kvar på hustaken och det lilla som fanns kvar på gräset..

Fick äntligen tummen ur röven och ringde fastighetsskötaren idag så han var här och fixade småsakerna som behövdes fixas. När jag ringde skrämde jag honom rejält då jag sa att jag hade fått en spricka i toaletten, men det var ju i själva toalocket som det var en spricka i! Han befarade det värsta   Så schysst är jag, haha! Kan inte tänka på vad allting heter ju. Men han var nog glad över att det inte var så jävla farligt som det lät...


Annars har det vart så lugnt idag. Cyklade dock ner till Myrornas insamling för att slänga ner en påse med kläder som jag inte vill ha längre! Hoppas att någon annan kan få användning för dem. Cyklade Bangatan fram till Industrierna och upp mot mig, skönt var det! Just an regular boring monday.

Kollar på Ullared nu och strax börjar Svenska Hollywoodfruar igen =) såg att den gamla Stureplansbruttan Isabel Adrian ska vara med, fan var hon inte hon med i en dokusåpa förut? Hon är i alla fall tillsammans med Steve Angello som är en förbannat bra DJ! Intressant kommer denna säsongen bli.

Hoppas att Ni haft en bra måndag! Tjing tjong


Fick min Plaza Kvinna idag också! Niiice as always

  

Av Linda - 24 oktober 2010 21:04

Idag har det vart sånt jävla värdelöst PISS väder! Snöblandat regn hela jävla dagen, men det lugnade dock ner sig efter sex. Skit är det i alla fall! Inget uppmuntrande över huvud taget! Lite sånt där väder som gör att man inte ens vill gå upp ur sängen utan bara ligga kvar hela dagen!

Jag fick ett sms av S., som frågade om jag ville följa med till gymmet, så hon hämtade mig fyra på parkeringen och sen åkte vi till Kommungymmet. Jag började på Crosstrainern som vanligt, körde en femton minuter, gick 4,5 kilometer och jag brände 182 kalorier! Inte illa pinkat för jag gick jävligt fort där ett tag, men inte på slutet förstås. Jävligt skönt var det att träna igen i alla fall! När vi var klara körde hon hem mig och vi satt i hennes bil ett bra tag och tjötade om lite allt möjligt! Skönt som fan att ha kommit igång igen och jag var sjukt slut efteråt.

Är fortfarande helt död i kroppen efter träningen och jag skulle kunna somna när som helst haha. Ska se på Beck innan det blir sängen! Äntligen kommer lite bra filmer på söndagar igen =)

Hoppas att Ni haft en bra söndag! Tjing tjong

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Oktober 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards