Direktlänk till inlägg 21 december 2009

VANN SPA

Av Linda - 21 december 2009 23:14

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas November nummer 2oo9, kunde jag hitta en SPA-special på fem sidor. De testade olika SPA:n runtom i Sverige. Totalt testade de fem stycken. Jag har valt ut det SPA:t som fick bäst betyg, det vill säga Vann SPA. Jag tänkte ta ut lite information som de skrev i deras artikel. Kom ihåg att informationen som är skriven den är inte av mig, utan av den personen som har testat Vann SPA som jobbar på Plaza Kvinna. 


Skånska vidder, hälsingländska skogar och bohusländska fjordar. Plaza Kvinna har testat sig land och rike runt för att hitta Sveriges bästa SPA. Höstens vinnare fann vi i Brastad.

Artikeln är skriven av Charlotta Jakobsson, Carmencita Lundsten, Malin Lundberg, Malin Ericsson och Jennie Birgmark.

 

VANN SPA

Var: Brastad, Bohuslän.

Produkter: MD Skincare, Matis.

Upplevelsen: Vann, som är döpt efter det bohusländska ordet för vatten, ligger frontat mot Gullmarsfjorden i den underbara bohuländska skärgården. Här, längst inne i fjorden, får du alla de unika ingredienser som gör en spaupplevelse fulländad. Som att njuta av lyxiga behandlingar och bada i avslappnande pooler i en miljö omringad av rofylld skog, hav och små charmiga jordbruk. Panoramafönstrena här ute på Vann sträcker sig från golv till tak i den moderna byggnaden, och gör den magnifika utsikten till en effektfull del av inredningen. Och det är ingen mindre än arkitekt Gert Wingårdh som står bakom Vanns moderna och bohusländska inredning. Ett genomgående miljötänk går även som en röd tråd igenom hela verksamheten, där exempelvis köket är Kravmärkt och menyn alltid följer årstiderna så att man ständigt har en möjlighet att använda sig av närproducerat och ekologiskt. Sammantaget var vistelsen med allt från inredning, personal, produkter och mat superproffsig; en verkligt guldkantad upplevelse.

 

Vann Ceremoni, 2oo kronor/5 stycken produkter

På Vann Spa finns, förutom en väldigt gedigen behandlingsmeny, även Vann Ceremoni. Detta är spabehandlingar som du själv utför och tillsammans med erfarna terapeuter väljer du ut produkter till ditt eget självspa. I en liten korg får du sedan skålar med allt från kroppsskrubb, ansiktsmask, hårinpackning med mera. Sedan kan du i lugn och ro göra dina egna behandlingar i det poolområde som består av sammantaget sex olika sorters pooler. Här kan du exempelvis krypa ner i en skogspool med aromatisk doft, vajande trädkronor och behagligt tempererat vatten. Varning! Så avslappnande att det är risk för att du somnar.

 

MD Skincare Deluxe Treatment, 795 kronor/4o minuter

Det här är en syrebehandling som utförs i fyra steg. Eftersom min hy var stressad och extra känslig specialanpassades kuren efter mig. Först behandlades min hud med en Alphia Beta Face Peel som har en exfolierande effekt och gör huden ren och klar. Syran är ganska stark och ger en brännande känsla innan den neutraliseras. Därefter applicerades en värmande inpackning med hyaluronsyra. Behandlingen avslutades med Matis Delicat-serien som innehåller ingredienser som är lugnande och passar för en känsligare hudtyp. Min hy blev betydligt jämnare i hudtonen och den tidigare rödblossigheten la sig. Ett stort plus för den extremt kunniga hudterapeuten.

 

Floating á la Vann/Aqua Scape, 4oo kronor/ 2o minuter

Inlindad i ett vattentäcke sänks du ner i ett kar med vatten. Det man upplever är en behaglig viktlöshet som förstärks av mjuk massage från bubblande vatten. Samtidigt som du ligger nedsänkt i vattnet, utan att bli blöt, får du ljusterapi i form av ett rött ljus. Det sägs att en timmes Aqua Scape motsvarar cirka åtta timmars sömn.

 

Pinda Svedas, 795 kronor/6o minuter

Havssalt och örter lindas in i knyten som sedan värms upp. Dessa knyten används sedan för att massera din kropp. Ingredienserna kan verka antingen uppiggande eller avslappnande, helt beroende på vad du själv väljer. Jag valde den lugnande varianten och den varma oljan, och de örtdoftande kytena var så behagliga, att trots kraftig massage, var jag väldigt nära att somna. Alla örter plockas dessutom i Vanns egen örtagård.

  

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< December 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards