Direktlänk till inlägg 23 november 2011

AU REVOIR, VARDAGSPROBLEM!

Av Linda - 23 november 2011 15:34

Nu när jag har läst ut SOLOs December nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Au revoir, vardagsproblem! Haha, jag kände igen mig i speciellt ett av problemen vilket jag tror att de flesta känner varje dag. Tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Många av dina så kallade problem är väldigt små och enkla. SOLO vill hjälpa dig ändå. Läs våra tips och agera smart och rätt när garderobskrisen drabbar dig, eller när han inte svarar på dina sms.

Artikeln är skriven av Karin Nordin.

 

Det spelar ingen roll att det finns miljoner personer som har det sämre; att vi lever i en hård verklighet präglad av terror, sjukdom, orättvisa och krig. De typiska i-landsproblemen blir inte lättare för det och nej, du är inte en ond oerson för att du blir hysterisk när du inte har "någonting att ta på dig" (trots att garderoben är full). Eller för att du är förkrossad över att du har blivit dissad av din dejt. Du är möjligen lite bortskämd, och det är okej. Det faktum att dessa bagatellartade problem då och då dyker upp i ditt liv är tecken på att du faktiskt har det rätt bra, trots allt. Tänk på det när det känns lite tungt.

 

Vardagsprblem:

DU HAR INGENTING ATT TA PÅ DIG

Situation: Den senaste timmen har du drivit runt i butiker i syfte att hitta plagget sm skulle ge dig någon form av glans, något extra. Trots att du egentligen inte har råd att shoppa. Din garderob är ett enda stort mörker - så sorglig, så tom. Du blir allt mer uppgiven. 

Lösning: Tänk enkelt. Ta på dig ett par tights eller jeans, kombinera med en enkel t-shirt eller ett baslinne och lägg till ett par höga klackar. Har du några accessoarer? På med dem. SOLO älskar flera missmatchade armband tillsammans, ta vad du har! Hittar du verkligen ingenting i ditt eget hem så har du kanske en kompis som ställer upp och lånar ut ett plagg eller två.   

 

Vardagsproblem:

DU STÄLLS INFÖR EN WALK OF SHAME

Situation: Du sov över hos någon igår, du var uppklädd och sjukt snygg. Och ganska lättklädd. Nu är det dags att gå hem genom stan, det är lördag förmiddag och alla är vakna.

Lösning: Det finns bara två alternativ nu - taxi eller en påklistrad stolthet. Taxialternativet behöver inte förklaras närmare. Den påklistrade stoltheten är också mycket enkel, och dessutom helt gratis. Promenera extra rak i ryggen och med bestämda steg hemåt, inget hukande, inga osäkra blickar. Bara gå coh tänk att världen är din och att ingenting någonsin kan stoppa dig från att vara den du är.

 

Vardagsproblem:

DIN KOMPIS BANGAR

Situation: Du och din kompis ska på en fest tillsammans, hon är den enda du känner som kan följa med och hon har lovat. Så kommer samtalet. Hon kan inte, vill inte. Inte ikväll. Godnatt då, eller?

Lösning: Det är läge att handla konstruktivt istället fär att begrava dig i bitterhet och ilska gentemot din kompis. Tänk efter: Känner du verkligen ingen annan? Klar du gör, det behöver ju faktiskt inte vara en nära vän. Skulle inte du själv bli glad om en flyktig bekantskap hörde av sig och bjöd in till party? Logga in på Faxebook och chansen är stor att du där finner en räddare i nöden. Annars är det ju inte hela världen att göra entré ensam, eller hur?

 

Vardagsproblem:

HAN SVARAR INTE PÅ DITT SMS

Situation: Du har väntat på det där samtalet länge nu. Du vet att ni skulle passa så bra ihop. Det skulle vara du och han mot världen. Du smsar och förväntar dig ett svar men inget kommer och det känns som om din värld ska rasa samman.

Lösning: Allt handlar om kula och styrka nu. Skicka inga fler sms, det är faktiskt ingen idé. Utgå bara kallt från att han fått ditt meddelande. Om han är intresserad kommer du att få veta det, var så säker. Tills vidare finns inte mycket du kan göra, försök finna ett lugn i den tanken och hitta på något som får dig att tänka på annat.

 

Vardagsproblem:
DIN HY HAR SPÅRAT UR

Situation: Alla drabbas vi av hudproblem då och då. Att just du skulle få aknen från helvetet samma dag som du bokat in en spännande dejt känns dock så extremt orättvist och nu överväger du att ställa in.

Lösning: Du behöver två saker nu, en bra concealer och lite mer självkänsla. Concealern är förhoppnignsvis lättillgänglig: SOLO rekommenderar en flytande variant som täcker utan att lämna din hy kakig (Biotherms "Cover it" är bra). Det viktigaste är dock din inställning. Han kommer säkert se dem, men vad gör det? Chansen är stor att han bara tycker det är skönt att du inte är helt perfekt. Vem låter sig stoppas av några finnar? Inte du...

 

5 andra vardagsproblem

1. Du utsätts för ett facerape

För några månader sedan var det pinsamt. Idag är det ett så allmänt vedertaget fenomen att alla genast förstår vad det rör sig om när en märklig statusrad dyker upp hos någon.

2. Felskickat mejl

Så kollegan fick fel mejl? Det enda du kan göra är att be om ursäkt, ärligt och från hjärtat (mutor kan också vara effektiva). Hoppas sedan på förståelse. Slösa inte tid på eventuella bortförklaringar eller lögner.

3. Favvojeansen passar inte

Enkelt. Ta ett par andra byxor eller bär favoritjeansen tillsammns med en lång topp eller en stor tröja och lämna dem halvöppna eller förslutna med hjälp av en gummisnodd.

4. Du blir bloggad

Kontakta personen som publicerat inlägget och förklara att du helst inte vill figurera i några bloggar utan ditt medgivande. Till god bloggsed hör faktiskt att fråga först. Om du inte är kändis, vill säga.

5. Du spiller

En rödvinsfläck på klänningen är ingen katastrof, fortsätt festa. Alla vet hur lätt en olycka händer. Lämna fläcken orörd om du är rädd om klänningen, då ökar chansen att personalen på kemtvätten kan hjälpa dig.

 

    

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< November 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards