Direktlänk till inlägg 17 juni 2009

SÅ LYCKAS DU MED BRUN UTAN SOLEN!

Av Linda - 17 juni 2009 13:18

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 1o (3o April) 2oo9, kom jag till den här artikeln där de tipsar en om hur man lyckas med BUS. Jag tänkte skriva ner tipsen jag kunde läsa.


Glöm illaluktande kläder, fläckiga lakan och missfärgade fingrar. VeckoRevyn lär dig allt du behöver veta för att lyckas fejka årets första bränna.
Artikeln är skriven av Therése Andersson.


Vad är brun utan sol och hur fungerar det?

Brun utan sol, eller BUS, finns i både creme-, mousse-, och sprayform. Gemensamt ger de det yttersta lagret fettceller en brun nyans som liknar solbränna. Det är ämnet DHA, eller dihydroxyaceton, som ger huden den gyllene nyansen.

Vad ska jag tänka på när jag använder brun utan sol?

Bäst resultat får du om du peelar kroppen ordentligt först. Torra och döda hudceller har en tendens att dra åt sig extra mycket färg och ge fläckar på huden. Det är även en bra idé att smörja in torra armbågar, fötter och knän med en vanlig bodylotion innan användning. Tänk på att brun utan sol inte är solcreme. De innehåller alltså inte solskyddsfaktor.

Hur länge håller färgen i sig?

Det skiljer sig från produkt till produkt, men ett lager brukar i regel hålla två-fem dagar. Peelar du kroppen innan fäster färgen bättre och håller i sig lite längre.

Hur undviker jag fläckar på kläderna?

Vänta i tjugo minuter innan du klär på dig så får brun utan sol-cremen chans att torka in ordentligt. Använder du en spray, läs noga på förpackningen hur lång tid det tar innan den absorberas på huden. För säkerhets skull, klä dig i något oömt i två timmar efter att du applicerat produkten, så slipper du får favoritkläderna förstörda. Ska du på fest är det smartast att applicera brun utan sol kvällen innan och sova i oömma lakan.

Varför luktar brun utan sol så äckligt?

Det är kemikalien dihydroxyaceton, som också ger den solbrända effekten, som tyvärr luktar lite illa. Sminkmärkena brukar försöka dölja doften med olika luktämnen, en del lyckas också bättre än andra. Din egen, unika doft kan också göra stanken bättre eller sämre. Tänk på att brun utan sol produkten oftast brukar börjar lukta först några timmar efter appliceringen.

Hjälp, jag har blivit fläckig på huden! Vad ska jag göra?

Prova att använda en peeling på fläckarna. En bomullstuss indränkt i citronjuice eller väteperoxid borde också kunna hjälpa till att bleka fläckarna, särskilt om de är relativt nya. Ta det försiktigt och akta huden!

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18
19
20
21
22 23 24 25 26 27 28
29 30
<<< Juni 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards