Direktlänk till inlägg 13 augusti 2010

Allt du vill veta om nagellack!

Av Linda - 13 augusti 2010 00:46

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 1o (3o April) 2o1o, kom jag till den här sidan där de tipsar om allt man vill veta om nagellack. Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Vill du veta hur du får lacket att torka supersnabbt och sitta som berget? Varsågod, VeckoRevyn ger dig en snabbkurs i ämnet nagellack!

Artikeln är skriven av Therése Hallberg.

 

Jag målar alltid utanför, vad gör jag för fel?

Det kan vara svårt att pricka rätt med penseln, men det spelar ingen toll. Vet du varför? Nagellack fäster nämligen inte på hud, så du kan lätt skrapa bort den överflödiga färgen när lacket torkat, eller efter en varm dusch.

Måste färgade nagellack medföra missfärgade naglar?

Absolut inte. Knepet är att först grunda med ett ofärgat baclack. På så sätt blockerar det det färgade lackets pigment från att komma ner i nageln. Skulle dina naglar redan vara missfärgade, försök att sudda dem med en nagelbuff. Att ta bort fläckarna med citron är också värt ett försök, men tänk på att frukten är väldigt uttorkande. Nagelolja och handcreme efteråt är ett måste!

Varför anses aceton, som ofta finns i removers, vara så dåligt?

Aceton verkar uttorkande på både naglar och nagelband, så har du torra och sköra naglar är det en smart idé att använda en remover som är just aceton-fri. Men om du har starka och friska naglar behöver acetonet inte medföra några större problem. Prova dig fram och ha alltid en återfuktande produkt som nagelbandsolja eller återfuktande creme, till hands!

Det är svårt att få bort det färgade nagellacket. Vad ska jag göra?

Använd bara skonsamma nagellacksremovers, helst sådana som är fria från aceton. Blöt en kompress med removern och lägg den sen på nageln. Låt verka i cirka 2o sekunder. Gnugga inte, eftersom färgpigmenten från lacket kan tryckas ner i nageln och lämna missfärgningar.

Ska jag peta ner nagelbanden eller inte?

Om du vill, men använd helst en orangepinne. När nagelytan är fri sitter nagellacket finare och bättre. Gillar du inte att peta med pinnen, linda in den i lite bomull. Eller satsa på ett lack som innehåller AHA-syror, vilka ser till att nagelytan är fri från hus.

Hur får jag nagellacket att sitta längre?

Genom att först grunda med ett baslack, måla två-tre lager av det färgade lacket och avsluta med ett ofärgat överlack. Måla sen ett nytt lager av det ofärgade överlacket över naglarna varje morgon, så håller ditt lack superlänge!

Kan jag få nagellacket att torka snabbare?

Är du stressad kan det vara en bra idé att välja bort de riktigt färgglada lacken direkt och satsa på ett genomskinligt eller svagt färgat istället. Detta eftersom misstag eller kladd syns mindre om naglarna är målade i svagare färger än i knalliga. Ett annat tips är skölja dina nästan helt torra naglar i kallt vatten, det får lacket att torka snabbare. Eller investera i ett riktigt snabbtorkande överlack, som Quick-dry  fluid från yves Rocher, 49 kronor...

 

  

 
 
mia

mia

5 september 2010 16:48

Tack för tipsen!

http://www.miasfashion.blogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards