Alla inlägg den 21 augusti 2010

Av Linda - 21 augusti 2010 20:06

I måndags när jag var på jobbet för att lämna tillbaka en nyckel så träffade jag chefen och hon frågade mig om jag skulle iväg denna helgen till Göteborg, men det är nästa helg sa jag då, fast egentligen skulle jag åkt bort denna helgen till Kumla. Nu blev det inte så och jag hade inte lagt in denna helgen på schemat så hon frågade om jag kunde jobba lördag natt, jag svarade att jag ville fundera lite på det. När vi stod där allihopa och pratade stod jag och fundera så jag tackade ja. Vad jag inte visste var den här Charterfesten som skulle vara idag - där och då! Fick veta igår halv sju att det skulle vara Kräftfest idag, men hur jävla lätt är det att avboka den här natten dagen innan? Så jag missar ytterligare en fest nu i sommar och detta är SISTA gången jag säger JA när jag inte valt att jobba!! Så nu blir det inte så här fler gånger dels för att slippa känna mig lite utnyttjad och dels slippa allt som man får höra. PUNKT. Lite irriterad över det.

Idag har jag i alla fall inte vart så dålig som jag var igår och på måndag morgon måste jag ringa till Vårdcentralen för att få en tid - jag misstänker att det är något och jag måste kolla upp det.. Är lite av en hypokondriker av mig.

Blåsten den fortsätter och det kom regn, men sen sprack det upp och eftermiddagen blev riktigt fin faktiskt! Skönt med lite sol tyvärr kunde man inte njuta av den bara.. Idag har jag bara slappat från att jag gick upp samma tid som igår fram tills efter jag hade käkat Rostbiff, Potatissallad och Sallad - då fick jag lägga mig igen och sova så jag orkar med natten. Jag la mig sex och jag gick upp kvart i åtta igen.. Nu hoppas jag bara att jag klarar natten och att jag kan sova någorlunda bra imorgon, kommer dock inte sova för länge då jag måste få en normal dygnrytm inte nattrytmen på grund av en natt.. Den här natten få gå jävligt fort hoppas jag plus att den går bra!

Nu ska jag fortsätta se på Sommarkväll med Anne Lundberg innan jag cyklar iväg. Tjing tjong.

Av Linda - 21 augusti 2010 15:34

Nu när jag har läst ut Glamours Juni nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om att ge ett härligt första intryck. Jag tyckte att det var bra och det är något folk kanske behöver tänka på, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Snart kan du de smartaste sätten att ta kontakt med, imponera på och knyta an till nya bekantskaper - på cocktailpartyt, uteserveringen eller stranden. Snacka dig till nya vänner i sommar!

Artikeln är skriven av Carin Jonsson.

 

Vi tackar Facebook för att det är smärtfritt att ta kontakt med gamla vänner, och Twitter för att det går att spana in exakt hur bra humor killen du är intresserad av har, innan ni ens träffats. Men vad sägs om att faktiskt göra succé i möten med nua människor, face to face? Kommunikationsexeprten Daniel Menaker ger dig sina bästa tips.

 

* Den tredje detaljen. Det enklaste sättet att få igånr en dialog med en ny person är att fokusera på något annat än er två, men glöm vädersnacket och kommentera något helt annat i er närhet. Påminner konstverket på vernissagen om något annorlunda? Och bålskålen, har den inte en skön grönblå färg som får dig att tänka på paradisstränder? Den tredje detaljen i er närhet är en perfekt koversationsstartare, se vart den leder er!

 

* Avsluta med ett frågetecken. Människor som ställer frågor är ofta mästare på att kallprata. "Tänk som en journalist och ställ öppna frågor som börjar med "hur" eller "vad", så får din nya bekant leda samtalet dit den vill. Låt svaren vara ledande för hur samtalet ska fortskrida och vänta på en eventuell motfråga. Risken med för många direkta frågor är att samtalet kan börja likna ett polisförhör.

 

* Vad stör dig? Notera något som känns lite skevt och komiskt i sammanhanget och bjud på dig själv på ett självutlämnande vis. Humor är det bästa sättet att visa att vi alla känner oss förvirrade, gör misstag och blir generade ibland, och att bekräfta det stärker ert personliga band.

 

* Undvik den största gäspfaktorn. Det värsta misstaget du kan göra efter att ha inlett ett roligt samtal är att berätta om dig själv på ett sätt som bara gör det möjligt för din nya bekant att lyssna och göra anteckningar. Om någon kommenterar att Robin Söderling är grym på tennisplanen är det alltså inte läge att berätta om dina mångåriga problem med tennisarm. Ingen är intresserad av det. Fokusera hellre på ämnen som rör er båda.

 

* Byt ämne. Om konversationen känns stel är det bara att byta spår. Testa att säga "Det påminner mig om något jag alltid varit nyfiken på..." Men alla samtal måste inte leda till en perfekt match som avslutas med fyrverkerier. Om du befinner dig på ett cocktailparty kan du utan problem ursäkta dig för att ta en tur till den grönblå bålskålen igen...

 

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards