Direktlänk till inlägg 8 augusti 2010

EMMA ANDERSSON

Av Linda - 8 augusti 2010 22:56

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 9 (22 April) 2o1o, kom jag till den här artikeln med Emma Andersson. Jag tycker att hon var en bra programledare för Dolce Vita och jag tyccker att hon verkar vara så jävla snäll. Jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Sjöutsikt, inomhuspool och en 14oo kvm stor lyxvilla. Här i Detroit bor CHICs nya krönikör Emma Andersson med sitt hockeyproffs Henrik. CHIC hälsar på och pratar om det kommande tredagarsbröllopet, den känsliga diskussionen kring pengar och skaffa barn-planer.

Artikeln är skriven av Charlotta Flinkenberg.


Hon har vunnit "Expedition Robinson", blivit häcklad av Filip & Fredrik och varit framgångsrik programledare för "Dolce Vita". För fyra år sedan träffade Emma Andersson den stora kärleken, hockeyproffset Henrik Zetterberg och gav upp sin karriär och sitt liv hemma i Sverige för att flytta med honom till Michigan i USA där han har ett tolvårskontrakt med Detroit Red Wings. Men ni som tror att den brunögda, skånska skönheten sitter hemma i lyxvillan och bara planerar shoppinginköp eller spabesök har helt fel. CHICs fotograf (tillika Emmas bästa vän) Magnus flög till Emmas och Henriks hem i Detroit för att ta bilder till detta exklusiva reportage. Själv är jag för höggravid för att flyga men gör intervjun med charmiga Emma via Skype (så att vi kan se varandra live) och får en husesyn via hennes laptop på köpet.

 

Nu har ni snart bott i Detroit i tre år. Hur har det gått att acklimatisera sig till det amerikanska vardagslivet?

- Det har tagit tid att komma in i det vardagliga livet här. Amerikaner kan vara patriotiska och inskränkta, medan européer har en öppen syn och är mer beresta. Till en början verkar alla amerikaner tillmötesgående och vänliga med sin inbjudande attityd, men man kommer sällan folk djupare in på skinnet än så.

Vilka umgås du med, har du skaffat några nära vänner där ni bor?

- Jag har byggt upp ett eget socialt nätverk utanför Henriks liv och försöker att inte bara umgås med de andra hockeyspelarnas fruar och flickvänner. Mina två närmaste vänner heter Ryan och Stephan. En av dem är inredningsarkitekt, och honom kom jag i kontakt med då vill skulle inreda vårt hus. Den andra är chef för Ralph Lauren här i Detroit.

Och som av en händelse är båda gay, liksom många av dina närmaste vänner från Sverige. Hur kommer det sig att du har så många bögkompisar?

- Äsch, du vet - jag är intresserad av shopping, design, smink och sånt. I de kretsarna förekommer det mycket bögar. Nu är ju Detroit inget shoppingmecka direkt, men det finns en del fina butiker här. Jag har helt enkelt gått in i de flottaste affärerna - som Gucci, Ralph Lauren och liknande - och spanat in den coolaste expediten och sedan börjat snacka. Om de har sagt "Let´s go and have a coffee!" så har jag tagit dem på prden, haha. Det är så jag har lärt känna lite nya vänner. Man måste vara öppen och ha en positiv inställning för att träffa nya bekanta.


Berätta om er vackra hus!

- Åh, det är jättefint! 14oo kvm stort med en inomhuspool. Det ligger strax intill en sjö. Arikitekten som ritat och byggt huset är en italienare, vilket märks på den europeiska stilen med vit puts och stram design, vilket vi gillar. Huset är stort men har bara fyra sovrum. Hus i den här storleken är jättedyra i USA, de brukar kosta runt 6o miljoner kronor. Men med finanskrisen och allt som hänt i USA så har priserna rasat till ungefär hälften, så vi fick till en rätt bra deal. Min stora klädkammare är varje flickas dröm! Den har både dusch, toalett med bich+e och ett anslutande sminkbord. I ett kommande nummer av CHIC ska jag visa upp hur det ser ut här hemma.


Din fästman skrev på ett kontrakt för Detroit Red Wings som ger cirka 6oo miljoner kronor. Känns det inte surrealistiskt med så mycket pengar?

- Jag har träffat alla typer av förmögna människor, både nyrika och de som ärvt pengar. Många vill prata om pengar och visa att de är rika. Henrik är inte sådan, inte jag heller. Jag har alltid haft en otrolig distans till kändisvärlden, överflödig lyx och det glamourösa livet, annars hade det varit svårt för mig att göra ett program som "Dolce Vita". Vi investerar för framtidigen, ingen vet vad som händer; Henrik kan bli skadad eller något annat kan förändra vår ekonomi. Jag har alltid tjänat bra med egna pengar och gillar att göra karriär och förhandla mig till bra lön/arvoden så den delen saknar jag idag. Jag är inte van vid att bli försörjd. Tidigare hade jag egna besparingar men de är slut idag. På grund av att jag flyttade med Henrik hit så avsade jag mig mitt jobb och min inkomst. Det funkar inte för mig att arbeta i Sverige nu. I USA har man en förståelse för detta, men jag får ofta försvara mig inför svenskar. Man kan ju säga att jag är ofrivilligt atbestlös. När Henriks kontrakt har gått ut är det hans tur att sitta hemma och bli försörjd, då ska jag göra karriär igen, haha!


Men hur funkar det då du vill köpa något eller ska ut och resa? Har du ett eget spenderarkonto med free limit som du använder?

- det är känsligt för oss att prata om vår privatekonomi. Jag kan säga att vi delar lika och lever ju tillsammans. Men bara för att vi har det bra ställt så slösar jag inte hur som helst, det gör inte Henrik heller. Jag kommar efter lågprisbiljetter i ekonomiklass då jag ska flyga som alla andra. Man måste ha respekt för pengars värde och veta att de kan ta slut en dag.


När vi sågs i Stockholm senast så erkände du att du var rätt ointresserad av hockey men försökte lära dig vissa av reglerna. Därför undrar jag: vad är iceing?

- Åh guuuud! Jag har ju så dålig koll på det där fortfarande! Ehhh, det är väl då pucken hamnar över någon linje eller något?! (Här kommer Henrik in i sovrummet och blir väldigt nyfiken på vad hon ska svara.) Älskling, Charlotta frågar mig vad iceing är, och jag vet ju inte riktigt, men jag kontrar med att fråga dig om du vet vad de där fina designerskorna med röda sulor heter! (Henrik ser helt oförstående ut i femsekunder.) Nä, just det! Jag visste väl det, då har vi lika dålig koll på varandras intressen!


Ni verkar upptiktigt förälskade och fortfarande nykära i varandra efter fyra år ihop. Varför är Henrik mannen i ditt liv?

- Henrik är genuint snäll, charmig och blyg. Han ger mig trygghet och vi kompletterar varandra bra. Jag får fram det lekfulla i honom och han år mig att känna mig som världens bästa och mest älskade person. OCh så är ju hans fasta hockeyrumpa en bonus såklar! Det är dock ingen hit att stå och jämföra min rumpa med hans, haha! Och Henrik kommer att bli en fantastisk pappa.

Har ni tänkt att skaffa barn snart?

- Inte just nu. Jag skulle älska att få barn med Henrik, men vi lever så intensiva och röriga liv just nu att det inte riktigt passar. Vi vill ha åtminstone ett år till tillsammans då vi bara får rå om varandra innan vi välkomnar en ny familjemedlem. Dessutom vill jag inte vara gravid och må illa under mitt bröllop. Jag vill dricka champagne och kunna komma i brudklänningen!

Bröllopet ja, när blir det av egentligen?

- Vi vill inte säga exakt när, men det blit någon gång i slutet av sommaren. Vi har inte hunnit skicka ut inbjudningskorten än! Vi funderade på åtta, tio alternativ utomlands, men efter många om och men valde vi till slut Sverige och tänker samla hela släkten.

När vi pratade om bröllopet så blev Henrik nervös över att du nämnde att det skulle komma 9o gäster, eftersom han ville ha en intim, mindre fest. Hur många står på gästlistan nu?

- 12o personer, haha! Jag älskar att fixa med alla detaljer kring bröllopet, men det är mer tidskrävande än man tror och nu har jag fått hjälp av en tjej i Sverige som är vår bröllopskoordinator. Min syster och min barndomsvän ska vara tärnor.


Ni ska ha ett påkostat tredagarsbröllop. Vad ska du ha på dig?

- På torsdagen när alla gästerna kommer och minglar ska jag ha en tunn chiffongklänning. På fredagen under vigseln blir det en långklänning. Efter vigseln vill jag ha en klänning jag kan dansa i! Det är min vän Lars Wallin som designar alla tre klänningarna. Jag har gett honom fria händer, men självklart fått se lite skisser. Jag ska till Stockholm i maj och prova ut dem. Skorna är från Oscar de la Renta. Min vigselring har vi inte fixat till än, men vi har valt ut själva stenen/diamanten i oslipad form från Hovjuvelare Bolin.

Vem kommer att bli mest packad på festen av gästerna?

- Hmmm... Det blir säkert Magnus, haha! (Som tagit bilderna på Emma.)   

Var går bröllopsresan?

- Det har vi inte bestämt än, men vi för lite diskussioner med Select Travel om olika alternativ. Det kan bli alltifrån Europa till en paradisö i Västindien.

Ska ni göra en Laila Bagge och Niclas Wahlgren och sälja bröllopet till pressen?

- Nej, aldrig i livet! Herregud, det ska ju vara en privat tillställning. Däremot kommer jag att visa valda delar från förberedelserna samt själva bröllopsdagen på min kommande sida i CHC. Här har jag själv möjlighet att välja vad som ska visas.

 

Från och med nästa nummer ska du ha en återkommande sida i CHC med en krönika. Varmt välkommen till oss som ny medarbetare!

- Åh, jag är så lycklig över detta uppdrag! Jag är en flitig läsare sedan första numret av CHIC. Tidningen gör skäl för namnet, den är glamourös, kvinnlig men ändå lite "flickig". Det är mycket fokus på internationella kändisar och ni lyckas få in mycket innehåll på liten yta. Jag har ju träffat flera av er på redaktionen tidigare så det känns som om jag blir en del av er CHIC-familj!

Kan du ge några exempel på vad du ska skriva om?

- Jag lever ett spännande liv som jag tror många är nyfikna på. Det blir mycket resor och glamour, men jag vill även visa hur min vardag ser ut. Jag gör annat än shoppar hela dagarna. Många känner inte till mitt ideella arbete för olika hjälporganisationer. Jag är engagerade i Hoppets Stjärna, har varit i Nepal och ska till Kambodja för att arbeta mot trafficking. I november ska jag springa ett lopp i Etiopien genom Action Aid för att dra in pengar. Loppet är en mil långt och jag ska springa mot etiopier, så du kan ju fatta att jag måste ligga i hårdträning innan dess!

 

Henrik framstår mer som tillbakadragen än du. Vad tycker han om att du ska offentliggöra mycket som händer i ditt/era liv?

- Henrik är jättestolt över mitt nya skrivuppdrag för CHIC! Han visste ju vilken sorts människa jag är. Jag kommer från en annan typ av mediaklimat än han, med min bakgrund som dokusåpadeltagare och programledare. Sådana som jag jagar man till kvällstidningsbilagor och ställer alla sorters frågor som rör privatlivet. Medan sportjournalister bara frågar om träning och matchresultat. Henrik är luttrad, han låter mig flamsa och tramsa ifred, vi har ingen konflikt gällande detta.

Kommer han gp med på att ställa upp på privata bilder som du visar i CHIC?

- Det är klart, har han något val, tycker du? Haha!...

 

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Augusti 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards