Alla inlägg den 17 augusti 2009

Av Linda - 17 augusti 2009 22:22

Nu har jag suttit och kollat igenom VeckoRevyn nummer 13 (11 Juni) 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag hittade lite produkter, inte så värst mycket.


Detta hittade jag i VeckoRevyn nummer 13 (11 Juni) 2oo9:

* Clarins Wonder Waterproof Mascara, 245 kronor- Kladdig formula som ger fint separerade fransar efter några omgångar. Håller för bad och dusch men smular lite. Svår att tvätta bort. Plus för stor hylsa och en dryg känsla!

* Jane Iredale Purepressed Base Puder, 585 kronor- VILL HA! Pudret lägger sig som en matt bas, som ser väldigt naturligt ut. Röda partier dämpas och både porer och fina linjer blir mindre framträdande. Ger huden en retuscherad look, men resultatet håller tyvärr inte hela dagen. Stort plus för att pudret har solskyddsfaktor 2o.

* Väska H&M, DÅ 179 kronor NU 98 kronor- Fin väska som passar utmärkt till stranden!

* Hårsnodd finns hos www.kyssjohanna.se, 425 kronor- Lite väl dyr, men faaan jag skulle vilja ha glass hela tiden! Dessutom är den häftig!

* Halsband finns hos www.cocoo.se, 245 kronor- Härligt halsband i form av en tårta! Samma med detta halsbandet bara, skulle bli så sugen på tårta! 

Av Linda - 17 augusti 2009 20:00

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 13 (11 Juni) 2oo9, läste jag om de här tipsen om vattenfast smink. Jag tänkte skriva ner vad de tipsar om.


Vad är det som gör vattenfast smink vattenfast? Vad betyder vattenresistent? Och kan man använda det varje dag? VR reder ut begreppen.

Artiklen är skriven av Therése Andersson.


Vad är vattenfast smink?

Vattenfast smink är produkter som ska sitta kvar när man badar, duschar eller tränar. De ska helt enkelt palla trycket från vatten, svett och fukt. Det är ofta produkter ämmade för ögonen som är vattenfasta, som mascaror och eyeliners. Men på marknaden finns även andra produkter som ska vara tåliga mot vatten, som till exempel foundations, läppstift, ögonskuggor och rouge.

Vad är det som gör vattenfast smink motståndskraftigt mot vatten?

Ofta innehåller de ämnet dimethicone copolyol, som är en silikonbaserad och vattenfast olja. Den gör att de sitter till derss att en annan oljebaserad produkt används för att tvätta bort produkten. Andra ämnen som gör produkter vattenfasta är olika slags fetter och vax, som är motståndskraftiga mot fukt.

Hur tvättar jag bort vattenfast smink?

Eftersom vatten inte fungerar behöver du rengöringsprodukter ämmade för vattenfast smink. De innehåller ofta olja, som lätt löser upp det vattenfasta sminket. Men se upp, en del rengöringsprodukter är allt annat än skonsamma och kan suga upp talg ut huden. Talgen är hudens naturliga skydd mot kemikalier, bakterier och föroreningar. Utan den skyddande talgen blir huden både mer känslig och uttorkad.

Vad är skillnaden mellan vattenfast och vattenresistent?

Som det hörs på namnen håller vattenfast smink bättre mot vatten och fukt än produkter som bara är resistenta. Vattenfasta produkter är också oftast mindre skonsamma mot huden och mor ögonfransarna, så om du inte ska doppa huvudet i vattnet är vattenresistenta produkter att föredra.

Kan alla använda vattenfast smink?

Har du känsliga ögon, eller lätt får inflammationer i ögonlocken, är vattenfasta mascaror och eyeliners ingen bra idé. Om ögonlocken börjar klia eller svullnar, sluta med det vattenfasta sminket på en gång, annars är risken stor att problemen bara blir värre. Bär du däremot linser är en vattenfast mascara en bra idé, eftersom den ofta smular mindre än vanliga mascaror...

Av Linda - 17 augusti 2009 17:08

Dags för jobb idag igen, men nu är det utöver mitt Sommarschema som jag jobbar denna veckan. Fick fyra extra dagar och av dessa är det tre kvällar. Kanske blir liiiite segt, men det ska nog gå bra ändå! Känns konstigt nu när det inte är några andra vikarier där bara tycker jag.. Vissa saknar jag mer än andra, har ju haft så roligt tillsammans med A., till exempel. Annars är det bara en valigt tråkig måndag, fult väder och blåser som faaaan gör det med. Tänkte göra Spaghetti och Köttfärssås idag och detta blir perfekt att ta med mig imorgon när jag jobbar kväll. Blir Felix Köttfärssås: snabbt, enkelt och gott tycker jag! Är ju rätt hungrig nu också för den delen.. Har Ni haft en bra helg då? Hoppas att Ni haft det och ha en bra eftermiddag folks! Tjing tjong!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards