Alla inlägg den 4 augusti 2009

Av Linda - 4 augusti 2009 22:06

Nu har jag suttit och kollat igenom VeckoRevyn nummer 12 (28 Maj) 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat en hel del och det är blandat-


Detta hittade jag i VeckoRevyn nummer 12 (28 Maj) 2oo9:

* Redken Color Extend Sun Sparkling Shield Solskydd, 36o kronor- Sprayen doftar ljuvligt och gör både det torra och det blöta håret superlent. Hårstråna känns lite grövre, men annars är effekten i det närmaste osynlig. Helt klart bäst i test!

* Lancôme Hydrazen Teinte Färgad Dagcreme, 32o kronor- En färgad dagcreme känns lättare och mindre tjock än foundation på sommaren. Lancômes senaste är berikad med lätta pigment och lugnande ingredienser som ska passa även den känsligaste hy. Dessutom innehåller den spf 15.

* Lancôme Tropiques Mineral Loose Powder, 44o kronor- VILL HA! Deras produkter är ju bäst!

* Donna Karan Red Delicious 5o ml, 47o kronor- VILL HA! Denna parfymen luktar gott om jag inte minns fel!

* Klänning Indiska, 149 kronor- Skön klänning till slappa dagar!

* Assymetriskt Linne LaRedoute, 179 kronor- VILL HA, VILL HA! Billigt och skit snyggt är detta linnet!

* Klänning Monki, 35o kronor- Fin enkel, vanlig vit klänning! Gillar nederdelen på klänningen!

* Klänning Vila finns hos www.mandeldesign.se, 499 kronor- SJUKT SNYGG! Härlig färg och den är bara så snygg tycker jag!

* Satinpumps Haléns, 249 kronor- Fina skor i en härlig färg!

Av Linda - 4 augusti 2009 20:20

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 12 (28 Maj) 2oo9, läste jag om de här tipsen om hur man kan skydda håret från solen. Jag tänkte skriva ner vad de tipsar om.


Visst är det härligt med sommar och sol, men slitna toppar och bränd hårbotten är inte lika roligt. VR lär dig därför allt du behöver veta om solskydd för håret - och hur du enkelt kan blanda till din egen solskydsspray!

Artikeln är skriven av Therése Andersson.


Varför är det viktigt att skydda håret från solen?

Att det är jätteviktigt att värna om huden från solen är gamla nyheter, men det är faktiskt precis lika viktigt att också skydda håret. Både UVA- och UVB-strålarna är starka nog att skada håret, från de yttersta stråna till den inntersta kärnan. Med skyddande produkter kommer ditt hår att må bättre och hålla en jämnare kvalitet.

Hur ser jag att håret har blivit skadat av solen?

Tecken på att ditt hår är solskadat är bland annat bleknande hårfärg (om du färgat håret innan), torrt och slitet hår, trasiga och kluvna hårtoppar, friss eller att håret har blivit svagare och tunnare. Solens strålar bryter ner keratinet i hårstråna, så en inpackning som innehåller just keratin eller protein kan vara en smart investering.

När ska jag använda hårprodukter med UV-skydd?

Egentligen så fort du går utanför dörren och solen skiner. Smörjer du in ansiktet och kroppen med solskyddsfaktor borde du automatiskt också tänka på håret. Ska du ligga och pressa på beachen är UV-skydd för både huden och håret ett måste. Glöm inte bort din hårbotten!

Vilken sorts produkt ska jag välja?

Utbudet på hårprodukter med solskydd blir större för varje år och numera finns de i både schampo-, balsam- och sprayform. Du kan satsa på vilken som helst, men tänk på att produkter som du sköljer ur ofta ger ett sämre skydd än sådana som får sitta kvar i håret. Vill du vara på den säkra sidan, investera i en hårspray eller ett leave in-balsam. Glöm inte heller att använda ett detoxschampo.

Hur skyddar jag håret från solens skadliga strålar?

Allra bäst är faktiskt att blockera strålarna helt med hjälp av en hatt eller scarf. Använder du hårprodukter med UV-skydd, se till att du applicerar dem flera gånger under dagen - inte minst om du ligger på stranden och/eller badar. Håll dig borta från andra hårproukter som innehåller höga halter alkohol eller peroxid. Och du, att bleka håret med citron skadar håret alldeles för mycket! Satsa på professionella slingor istället och skydda dem extra noga i solen!

Av Linda - 4 augusti 2009 17:17

Idag var det dags för en dagtur efter gårdagens kvällsjobb. Lite seg idag också, men det gick bra! Fick vara på den avdelningen som jag inte gillar riktigt, fast nu jobbade jag med O., så då gick det jätte bra! En var sjuk och de ringde aldrig in någon eftersom vi var tre som jobbade på den andra avdelningen. Gick bra som sagt att vara där idag.

När jag hade slutat cyklade jag till Coop snabbt och sen hem, tyckte att det var så jävla kvavt ute! Kom lite regn på eftermidddagen, men ingen åska.. Slapp dag idag, orkade i alla fall laga Makaroner och Baconsås till mig idag. Tyvärr blev det lite för starkt, hade liite för mycket Svartpeppar, men det gick att äta och det är ju huvudsaken..

Tjing tjong folks!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards