Alla inlägg den 7 augusti 2009

Av Linda - 7 augusti 2009 14:24

Nu har jag suttit och kollat igenom CHIC nummer 12 (4 Juni) 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat lite produker, dessutom är det blandat.


Detta hittade jag i CHIC nummer 12 (4 Juni) 2oo9:

* Ballerinaskor TopShop, 27o kronor- Söta skor, härligt mönster tycker jag också!

* RayBan Spöglasögon finns hos www.mywardrobe.com, 1467 kronor- VILL HA! Dessa i rosa är ju fan skit snygga dessutom!

* MAC Eye Shadow Of Summer, 15o kronor- MAC har uppdaterat den klassiska rosen och gett oss en modern kollektion att frossa i. Färgerna går i spannet mellan kyssvänligt rött oxh isigt pastellrosa. En hint av grårosa på ögonlocket ger djup men blir inte överdrivet flicksött.

* Hanky Panky + Essie Set, 449 kronor/styck- VILL HA! Ska vara det rosa setet med nagellack och trosorna förstås! Nu kan du vara välmatchad ut i nagelspetsarna. Trosmärket Hanky Panky och nagellackfavoriten Essie har skapat kit, med två par trosor och ett matchande nagellack i varje. De finns i två färgkombinationer och går att köpa från 1o juni.

* Ole Henriksen African Red Tea Face Mist, 33o kronor- Fuktgivande och antioxidant- boostande spray!

* Jeansshorts LaRedoute, 329 kronor- Fina shorts!

* Blus Wera Åhléns, 249 kronor- Söt blus i fint mönster! En väldigt somrig blus tycker jag!  

Av Linda - 7 augusti 2009 13:46

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 12 (4 Juni) 2oo9, kom jag till den här artikeln som handlar om optimister. Jag tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa.


Vill du bli mer hälsosam, få längre relationer och dessutom ha roligare? CHIC har tagit reda på hur du kan tänka positivt och få ett bättre liv.

Artikeln är skriven av Helena Skoog.


Det är inte alltid så lätt att ta motgångar med en klackspark och hela tiden tänka positivt. Och ibland kan det vara enkelt att tänka som en optimist när det gäller framgångar på jobbet, men inte lika lätt i provatlivet, eller tvärtom. Positivt tänkande kan göra mycket för hur de olika delarna i ditt liv fungerar och det finns en hel del att lära av optimister.


Nicholas Jacquemont har skrivit boken "Vad optimister vet och du kan lära dig" och tror att positiva tankar hänger samman med både självkänsla och självförtroende.

- Bara för att man känner sig optimistisk över sin förmåga på jobbet betyder det inte att man tänker lika positivt kring sina chanser att träffa drömkillen, eller att lyckas följa ett träningsprogram. Det bästa sättet att föra över det positiva tänket till andra områden är just att använda de "goda" områdena som exempel. Analysera hur du blev positiv kring exempelvis jobbet. Vad gjorde du för att lyckas? Hur tog du dig över hindren? Fundera sedan på hur du kan tänka likadant kring dejtande eller träning.


Hur kan man gå tillväga för att förändra sitt sätt att tänka i olika situationer?

- Kartlägg dina tankar. Undersök när negativa tankar uppkommer. Är det i vissa situationer? Med vissa personer? När du är stressad? Observera tankarna och skriv ner under ett par dagar. Lär dig sedan att tolka saker annorlunda. Ibland känns det som om negativa tankar inte går att påverka, men det gör de. Kan du lära dig omtolka saker som sker sp kommer även dina känslor att förändras.

- Ett annat tips är att skippa negativa ord. Använder du slentrianmässigt ordet men? "Jag skulle vilja komme i form men..." Prova att byta ut dina men mot och. "Jag skulle vilja komma i form och det är möjligt om jag börjar träna nu".


På vilket sätt kan det förändra ditt liv att tänka positivt?

- Det gör oss mer mottagliga för världen runtomkring. Vi bygger personliga resurser som får oss att sträva, utvecklas och blomstra. Positiva känslor skapar en "lyckospiral" som gör att man känner sig optimistisk, självsäker och energisk. Dessutom har man fynnit en mängd hälsoeffekter kring optimism. Eftersom optimister upplever att de kan påverka sin situation aktivt ägnar de sig åt mer hälsosamt beteende. Man har också funnit att optimister har roligare i livet, deras relationer håller längre, de äör mer omtyckta och har starkare sociala nätverk. Det finns även studier som indikerar att optimister lever längre.


Kan du ge exempel på situationer då positivt tänkande gör skillnad?

- När du ska söka jobb. En pessimist ser bara problemen och matar sig själv med tankar som: "Jag är för gammal", "jag är för ung", "varför skulle de välja mig?". Det gör att de inte ens sänder ut en ansökan. En optimist tänker: "det är många sökande, men de kan få upp ögonen för just mig". Optimisten får iväg en ansökan och har därmed en chans att kvalificera sig. En pessimist kommer aldrig till skott. De negativa tankarna blir en självuppfyllande profetia.


Vad kan man lära sig av optimister?

- Att uppmärksamma de bra sakerna i tillvaron. Det handlar inte om att ge sig käcka tillrop som att "allt är fantastiskt" och "jag kan bli vad jag vull" utan det handlar om att se möjligheter när man stöter på motgångar. En optimist tror inte att livet är en räkmacka - men hon vet att sannolikheten är större att lyckas om man inte ger upp.


FEM SAKER SOM OPTIMISTER KÄNNER TILL OCH DU KAN LÄRA DIG

1. Hitta din egen glädje. Vad gör dig lycklig? Är det ditt jobb? Dina vänner? Att vara ute i naturen? Dansa? Resa? Fundera på vad just du tycker är härligt och gör just det. Ofta! Strunta i vad som triggar andra.

2. Släpp det du kan släppa. Att älta saker från förr är destruktivt och leder inte framåt. Det finns en mängd studier som visar på sambandet mellan depression och ältande av negativa saker som hänt tidigare i livet.

3. Positivt tänkande är bra, men positiva handlingar är bättre. När du tvivlar på dom du ska träna, söka det där jobbet eller gå fram till killen på krogen: Tänk inte så mycket - bara gör! Så fort du försöker finna ursäkter för att inte göra något, lägg tankarna åt sidan. Oftast har tvivlen försvunnit efteråt.

4. Sätt mål. Mål motiverar oss, visar i vilken riktning vi ska sträva och hjälper oss att använda våra personliga resurser på bästa sätt. Visualisera hur det känns när du är i mål och låt denna bild motivera dig när det är motigt.

5. Odla tacksamhet. Ta inte det "självklara" för givet. Lär dig att uppskatta det du har - hälsan, ett jobb, vänner - som gåvor du skattar högt. Tacksamma personer är lyckligare än andra...

Av Linda - 7 augusti 2009 12:36

HELVETE säger jag bara! JAG VILL INTE JOBBA IDAG!

Jag fixar inte att jobba i denna värmen, jag vill bara ligga och schteeeka och skita i att jobba! Jag orkar inte jobba i helgen faktiskt.. Kommer må dåligt varenda dag det är varmt eftersom jag inte kommer kunna njuta av kanske (den sista) värmen för i år. Man vet ju aldrig om och NÄR den kommer tillbaka igen innan hösten kommer..

Ångest, ångest, ÅNGEST deluxe har jag nu!

Ska i alla fall sätta mig på balkongen nu och njuta innan jag börjar jobba åtminstone! Tur att jag har en Pirog i frysen som jag kan ta med mig sen och äta ikväll, den är ju bättre än inget och jag vill ha något lätt ikväll.

Ni får ha en bra fredag folks! Tjing tjong!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Augusti 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards