Alla inlägg under mars 2010

Av Linda - 25 mars 2010 11:36

Nu när jag har läst ut SOLOs Februari nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om 21 tecken på att man borde byta jobb. Haha, ja man får ta detta som en nypa salt och de är lite roliga tycker jag.


Har du tur trivs du utmärkt med dina kollegor, har du otur är din arbetsplats djävulens väntrum och din chef hin håle själv. SOLO vet när det är dags att kämna bygget och leta dig vidare i karriärdjungeln.

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.

 

1. För att ha råd med hyran extraknäcker du som städerska. De andra övertygar dig om att du inte behöver skämmas samtidigt som du dammsuger under deras skrivbord.

2. Fredagar är "Casual friday". Om du inte dyker upp i underkläder dras en dagslön från din månadsinkomst.

3. Ni turas om att laga lunchlåda till chefen, varje dag. Den som gör misstaget att inkludera morötter i kosten kan vara säker på att inte bli medbjuden på nästa firmafest.

4. När det är dags för löneförhandling försvinner chefen lägligt på semester. Efter två månader dyker han upp rejält brunbränd med med dåliga nyheter. Tydligen ägs företaget nu av två bröder på Cayman islnds som kommer flytta produktionen till Guatemala. Förutom en löneförhöjning i form av en bergsget kommer ni också vaccineras mot diverse sjukdomar inklusive spetälska innan den obligatoriska flytten.

5. Din chef refererar till dig som "Sara" fastän du poängterat att du heter Linda cirka 438 gånger och har jobbat på kontoret tre år längre än hon.

6. Diskveckan har det senaste året varit din, bara din. När du frågade hur det kom sig blev svaret att det drogs lott under din semester. I din frånvaro drog du nitlotten.

7. Du har 355 innestående semesterdagar. Din chef har lovat dig att den där långa weekenden till Malmö som du fick i födelsedagspresent av din kulle ska kunna gå av stapeln, om du jobbar över i en månad först, vill säga.

8. Du har en klocka som räknar ner månader, dagar och timmar till din semester. Det har alla andra också.

9. Att din arbetsplats står under rivningshot förstår du mycket väl. Varje dag inleds med en lättare löprunda för att undvika Leffe, Lasse och Amos som häckar i områdets kartonghögar. Därefter tar du på dig hjälm innan du halar upp dig tre våningsplan med hjälp av den temporära byggliften. Om du är först kontoret är det din uppgift att kolla igenom råttfällorna och tömma hinkarna med regnvatten. Toaletten består av en gammal potta som den med toavecka får tömma.

1o. Du gråter varje dag när din kille lämnar av dig utanför jobbat och färgar fönstret med din mascara när du vinkar hejdå med hela ansiktet.

11. När du bröt benet fick du två dagars ledighet. Sen tyckte chefen att det var dags för dig att komma tillbaka på grund av dålig arbetsmoral. Cykelbud har ju faktiskt två armar också.

12. Du trodde inte att eget kontor innebar städskrubben uppe på vinden.

13. När du kommer tillbaka efter en fet utelunch klappar sekreterar-Mia dig på magen och frågar när det är dags. Innan du hinner fråga vad hon menar har hon vrålat ut den glada nyheten: "Hörni allihopa! Felicia är gravid!". Resten av dagen spenderar du framför toalettens helfigursspegel och på telefon: Din chef gillar inte oplanerade graviditeter.

14. Förra årets julfest bestod av fyra år gammal glögg, Sofia som skällde ut dig för att du lånade hennes tejp utan lov i augusti, och avslutades med att fem fick sparken.

15. Alla snackar om festen hos marknads-Lisa igår kväll. När du frågar varför du inte var bjuden säger de att de ville ha roligt.

16. Din mamma är din chef.

17. Lönen utbetalas i form av till godo-kuponger. Av någon anledning får du bara Gratis ligg-kupongerna.

18. Din jobbuniform består av en gigantisk lila drakdräkt, komplett med ett huvud i hårdplast som cirka femtiotvå personer burit innan dig. Det här har resulterat i att du drabbats av kronisk herpes, förkylning och ögoninflammation.

19. Din skrivbordsgranne har kört "My heart will go on" på repeat i tre veckor. När du ber henne skruva ner volymen sjunger hon istället med, till synthslingan som kallas kareokeversion.

2o. Klockan tre varje dag är det obligatoriskt bönemöte uppe i konfan.

21. Kontoret har flyttat. Du vet inte vart...

 

  

  

Av Linda - 24 mars 2010 21:26

  

 

JAAAAAAAA, fy HELVETE vad underbart med dessa välförtjänta pengarna jag kommer att få i år =D

UNDERBART så det skriker om det!!!

Var ju tvungen att skaffa mig ett Bank-ID kan ju inte vänta, har inte tålamodet till det hehe!

Jag kommer må gott nu, slippa oroa mig över all jävla skit, pengar speciellt!

Kommer bli en restresa för mina skattepengar det kan jag garantera ER att det blir, kvittar vart jag åker bara det är någonstans ute i Europa =)

Av Linda - 24 mars 2010 20:20

Har hållt på att tvätta idag och det blev sju maskiner ändå hann jag inte tvätta min vinterjacka. Får ta den nästa gång istället. Annars hann jag tvätta allting som jag hade tänkt.

Har bäddat rent i sängen också, skakat av täcket och alla kuddarna det kändes i mina armar efteråt kan jag lova! Det där jävla diskberget har jag tagit hand om också, det blir ju så när man äter Tacos!

Har säkert gjort mer saker men jag har glömt, hahaha! Kasst korttidsminne jag har. Jo, jag var på PA:s lite snabbt förut och det blev en cykeltur på 2o minuter, härligt var det ute också snön är ju så gott som borta helt och hållet snart =) UNDERBART! Packade min väska nyss eftersom jag åker hem till mitt lovely Göteborg imorgon   Där nere har ju våren i princip kommit så det passar ju att åka ner denna helgen perfekt!

Massa, massa tvätt och massa slit här hemma jävlar vilken rolig onsdag jag kan ha! Men det blir ju bättre i helgen hihi.

Vad har Ni gjort idag då? Har Ni haft en bra onsdag folks? Tjing tjong!


Min Choklad och min CHIC.

  

Av Linda - 24 mars 2010 13:14


Tycker att denna låten är så skön och de gör många bra låtar Nickelback.

Vad skulle DU göra om idag var din sista dag?

Av Linda - 23 mars 2010 21:46

Imorse ringde de klockan sju och det var V. från Resursen som ringde, hon undrade om jag kunde komma in och jobba idag. Jag tackade ja nyvaken som jag var. Först trodde jag att jag hade missat att jag skulle jobba idag eftersom jag inte kollade upp det igår och sen blev jag förvirrad över tiden, i vanliga fall jobbar jag Aldrig till fyra en vardag. Men det gick ju ska inte säga något om det bara att jag blev lite förvånad..

Måste erkänna att jag är inget fan av att bli väckt så där på morgonen och imorse hade jag nog behövt sova några timmar till då jag somnade sent inatt, låg och läste lite för länge! Kan ju bli väckt på helgerna, men på vardagarna är det inte lika vanligt däremot. Härligt att jobba en vardag på dagen inget snack om saken! Annars så har dagen vart helt okej lite seg dock..

När jag slutade var det så jävla skönt att cykla hem och att få lägga sig på soffan under täcket, tro fan att jag somnade då! Det är ytterst, ytterst sällan att jag somnar på soffan, men jag orkade verkligen inte hålla mig vaken mer en timme blev det allt som allt.

Duschen efter maten var helt jävla wunderbar =) Nu är det slappande på soffan som gäller till DH.

Har Ni haft en bra tisdag folks? Tjing tjong!


Fick min Plaza Kvinna idag =) Undrar när deklarationspapprena kommer? Jag hoppas att de kommer nu i veckan.

  

Av Linda - 22 mars 2010 23:36

Idag har jag haft en riktigt städ dag. Men ändå har jag inte tvättat golvet fast det tänkte jag faktiskt ta imorgon istället. Plus att damma av där jag inte gjorde idag. Segt som fan att städa tycker jag men det var jag bara tvungen att göra idag eller imorgon. Samtidigt vill jag inte ta allt på en och samma dag då jag tröttnar för jävla lätt!!

S., ringde och fråga om vi kunde käka ihop idag eftersom vi inte kan senare i veckan. När man får besök däremot är det lättare att städa tycker jag, då får jag eld i röven! Jag var nere på ICA lite snabbt med ju, jag köpte med mig Glaze, Solo och Potatis till middagen ikväll.

Middagen då? Ja, den var allt trevligt som den ALLTID är! Tack för ikväll S =) En mycket trevlig kväll med mycket god mat. På kvällens meny stod Kassler, Ananas, Potatis, Bearnaise sås (färsk på påse) och Sallad till! SÅ JÄVLA GOTT! Den där Bearnaise såsen får jag äta fler gånger så jävla go var den, sjukt go.

Medans vi lagade mat lyssnade vi på Shania Twain, jag lyssnade lite på hennes skiva igår efter många, många år och jag hade glömt av att jag ägde den! Vi båda sjöng med i låtarna och jag blev så himla glad när jag hörde dem. Metallica spelades också mitt favorit band numero uno =)


En tråkig början med städ på dagen, men ett grymt avslut på kvällen istället =) GULD VÄRT!!

Hoppas att Ni haft en bra måndag folks? Tjing tjong och god natt på Er!


Min Glaze och Solo som inhandlades nere på ICA.

  

Av Linda - 22 mars 2010 14:00

  

  

  

 

Idag fick jag mina hörlurar som är en prenumerations present från Plaza Kvinna =)

Tydligen var det inte riktigt de som jag skulle fått, men det är ett par snarlika hörlurar i alla fall!

Av Linda - 21 mars 2010 20:56

  

 

ÄNTLIGEN kommer de här GRYMMA filmerna igen =)

Så nu ska jag ska på dessa varje söndag det kan jag lova Er!

Nu börjar filmen.

Ha en fortsatt bra kväll folks! Tjing tjong!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Mars 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards