Alla inlägg under september 2009

Av Linda - 22 september 2009 19:06

    


  

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom CHIC nummer 15 (16 Juli) 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag hittade lite produkter och det blev lite blandat denna gången också, vilket är bra!


Detta hittade jag i CHIC nummer 15 (16 Juli) 2oo9:

* Marc by Marc Jacobs Väska finns hos www.netaporter.com, 4282 kronor- Snygg väska och dessutom är färgen fin!

* Kanebo Sensai Lasting Treatment Rouge Läppstift, 345 kronor- En favorit! Doftlös, sitter bra och ger lagom färg. Lite glitter kan anas!

* Darphin Chamomile Aromatic Care Olja, 495 kronor- En lugnande olja för hud som lätt rodnar och blossar! Perfekt för mig då med andra ord!

* Shiseido Future Solution LX Dagkräm, 29oo kronor- Denna var ju precis för min plånbok, haha! En ovanligt lyckad lösning på allt som orsakar åldrande hittar du i dagkrämen Future Solutions magiska recept. Dunderhonung för huden, minst sagt!  

* Klänning Forever21 www.forever21.com, 183 kronor- Fin klänning i en härlig färg! Kan dock inte ha så här långa klänningar då jag försvinner i dem!

ANNONS
Av Linda - 22 september 2009 17:06

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 15 (16 Juli) 2oo9, kom jag till den här artikeln med Peter Magnusson. Jag tycker att han är så jävla rolig och jag skrattade när jag läste artikeln, tänkte skriva ner lite vad jag kunde läsa.


Dubbelaktuell i sommar med film och teater; för CHIC berättar komikern Peter Magnusson om förhållandet till droger, hångel på krogen och sin tid som nattklubbslejon.

Artikeln är skriven av Caroline Nilsson.

 

Både film och teater för dig i sommar. Berätta!

- Det är väldigt roligt. Filmen spelade vi in redan förra sommaren och det tar ju tid med klippning och allt så det känns roligt att den äntligen får komma ut. Det är enormt stor skillnad på att göra teater och film men det är också roligt och väldigt utmanande.

 

Filmen handlar om en rätt sorlig figur, Göran. Hur mycket har du plockat från ditt eget liv?

- Lite grann kanske, vissa bitar är självupplevda. Jag kan känna igen vissa situationer och tankar med själva historien är ju påhittade.

 

Tröttnar du aldrig på att jobba med David Hellenius?

- Jo, ibland. Men då tar vi en liten paus från varandra, haha. Vi jobbar mycket ihop men gör också många saker på varsitt håll.

 

Beskriv dig själv med fem ord!

- Ojämn, glad, kreativ, infantil och känslig för stämningar.

 

Hur skulle din kontakannons se ut?

- Hehe... "Glad kille på 34 jordsnurr söker ärtig tjeje med båtvana och minst fyra års postgymnasial utbildning". Jag tycker det är sexigt med kvinnor med mycket kunskap, som är pålästa och intelligenta.

 

Gillar du att hångla ute på krogen?

- Det är inget jag håller på med nu. Eller, det kanske händer, haha. Det kanske är så att jag är ihop med någon men det vet ju inte folk om så då tror de att jag hånglar upp någon för kvällen.

 

Är det svårt att träffa någon när man är känd?

- Nej, det tror jag inte. Vad skulle de få av mig? Jag är inte Ingvar Kamprad liksom. Det finns inte så mycket man kan få av mig nu som man inte kunde få innan jag var känd. Jag tror inte jag träffar den typen av tjejer som skulle tycka att det var intressant på det sättet.     

 

Vill du ha barn?

- Ja, jag vill ha barn men jag har ingen brådska med det. Jag känner att jag måste bli klar med mig själv först. Jag har sidor hos mig själv som fortfarande är ett barns och jag behöver mogna lite mer först.

 

Vad har du haft för "riktiga" jobb tidigare?

- Jag har jobbat på ICA, där jag prismärkte varor. Och jag har jobbat på Stockholms Filmfestival som marknadskoordinator, fast jag visste inte riktigt vad det betydde. Jag skulle dra in sponsorer men lyckades inte så bra, haha. Sedan har jag ordnat klubbar. Jag och min kompis Martin Sopko ordnade fester på Cirkus och BZ, och under gymnasietiden ordnade vi en jädra massa klubbar. Vi tjänade kanske 1o ooo på en kväll och det var ju enormt mycket pengar då. Efter gymnasiet slutade vi med det där för det var ingen av oss som ville vakna upp och vara 35 år och kroglejon...

 

  

  

ANNONS
Av Linda - 22 september 2009 12:06

Jaaaaa, fy faaaaaan säger jag bara! Nu är den verkligen här på riktigt. Det blåser kuling längs hela Sveriges kust. Jag bor inte ens vid kusten, men här blåser det som fan ändå! Är snarare ovanligt att det inte blåser. Men hur som helst, det märks verkligen att det är höst, blåst och regn, regn, regn.. Fan vad värdelöst!!

Vad händer idag då? Hmm, bra fråga. Skulle ju till chefen idag hade jag ju tänkt, men jag tror fan att jag skippar det idag också. Tar det imorgon istället, ska ändå göra lite annat imorgon.

Tog fram Fläskfilé ur frysen igår så jag tänkte äta Fläskfilé, Pommes Frites och Potatisklyftor (hade lite i båda påsarna och jag vill bli av med dem) och Sallad till! Blir jätte gott sen, denna höstiga tisdag :) Blir bra att bli av med mina Pommes Frites och Potatisklyftorna!

Ni får ha en bra tisdag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 21 september 2009 22:22

  

  

  

  

Nu har jag suttit och kollat igenom Cosmopolitans Augusti nummer 2oo9, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat några få produkter den här gången.


Detta hittade jag i Cosmopolitans Augustu nummer 2oo9:

* Lumene Instant Lift Serum, 215 kronor- VILL HA! Jämnar till och fyller ut linjer samtidigt som den lämnar huden sval och len som en fuktad bomullstuss!

* Blus Indiska, 249 kronor- Söt blus!  

* Klänning Forever21 www.forever21.com, 189 kronor- VILL HA! Så himla fin klänning i en snygg färg!

* Kuddfodral H&M Home, 99 kronor- VILL HA! Himla fin färg, finns i svart också! Tycker dock att den röda är snyggare!  

Av Linda - 21 september 2009 20:20

Nu när jag har läst ut Comospolitans Augusti nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln som hadlade om att träna sig till ett bättre minne. Det var intressant att läsa, man fick lite tips och den var lätt att ta till sig, men framför allt tror jag att många känner igen sig. Jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Du har hört namnet på din nya kollega fyra gånger, men det fastnar bara inte, precis som pinkoden till mobilen och kompisens födelsedag. Nu kan gu glömma glömskan och få ett bättre minne!

Artikeln är skriven av Benedikta Cavallin.

 

De flesta av oss har en hel del att hålla i huvudet, förutom koder, telefonnummer och en massa lösenord har vi allmanackan fullproppad med tider att passa. Inte så konsitgt att hjärnan ibland känns som en teflonpanna där ingenting fastnar. Men hur kul är det när chefen påpekar att du missade ett möte - igen. Eller att du glömmer bästa kompisens födelsedag, när hon alltid kommer ihåg din.

 

Glömska kan lätt få dig att känna dig som kvarterets största virrpanna. Inte minst på jobbet gäller det ju att visa sig duktig och komma ihåg detaljer 8och möten...). Men det går faktiskt att träna sig till ett bättre minne.

- Hjärnan har inga begränsningar, säger Sindre Rolstad, neuropsykolog vid minnesmottagningen på Sahlgrenska Universitetssjukhuset. Med rätt teknik kan vi träna upp oss till att minnas i stort sett hur mycket som helst. 

 

Ett av knepen är att associera till bilder, dofter, smaker eller något annat som väcker känslor. Har du väl lärt dig tekniken går det snart av sig självt. De som har tränat sitt minne har inga problem med att memorera en kortlek på några minuter, eller att lägga orningsföljden av 35o tvåsifftiga tal på minnet. Men det är knappast den kunskapen som vi saknar till vardags. Det vanligaste problemet för de flesta av oss är att vårt så kallade prospektiva minne inte fungerar.

- Det betyder att vi glömmer bot att komma ihåg, säger Sindre Rolstad. Fungerar inte det prospektiva minnet har vi svårt att passa tider och komma ihåg möten. Det verkar vara det minnet som är mest känsligt för stress. 


Har du problem med att allt kör ihop sig behöver du framförallt skaffa rutiner som fungerar. Övningarna nedan kan kännas tuffa i början, men vi lovar dig, tränar du har du ett superminne innan sommaren är slut!

 

6 SMARTA KNEP FÖR ATT KOMMA IGÅNG

1. ASSOCIERA

Hitta associationer och skapa bilder så blir det lättare att minnas. Telefonnumret 24o712 kan till exempel vara 24 som i surrans födelsedag, o7 som James Bond och 12 som antalet ägg i ett äggpaket. Bilden av syrran och James Bond som steker ägg glömmer du inte i första taget!

2. SKAFFA RUTINER

Börja morgonen med att gå igenom vad som ska hända under dagen och skriv ner allt i din kalender. Ha som rutin att alltid stanna vid ytterdörren och fundera om du har allting med dig.

3. VISUALISERA

Ska du fika med en kompis klockan fem, skapa dig då en bild av hur du sitter på kaféet och äter en väldoftande kanelbulle. Bilder är lättare att minnas än fakta.

4. HA KUL

Det är lättare att glömma det som är tråkigt. Säg att du har ett möte på banken. Bestämmer du dig för att köpa en Cosmo på vägen blir allt mer lockande och lättare att komma ihåg.

5. BRYT MÖNSTER

Väck hjärnan genom att bryta dina mönster, såsom att lägga dig på golvet i lunchrummet ibland. Du får inte bara bättre minne, du blir också mer kreativ.

6. STRESSA INTE

Stress är en primitiv reaktion där kroppen gör sig beredd att slåss eller fly och hjärnan går på sparlåga. Mindre stress och mer sömn är lika med bättre minne.

 

OLIKA SORTERS MINNE

LÅNGTIDSMINNET- lagrar allt det vi har lärt oss och alla viktiga upplevelser.

KORTTIDSMINNET- är ett sorts arbetsminne där vi förvarar information som vi behöver för stunden. Ett telefonnummer ligger till exempel kvar i korttidsminnet medan du letar efter en penna.

DET PROSPEKTIVA MINNET- handlar om att komma ihåg. När du går från jobbet ska du komma ihåg att larma dörren, eller när klockan ör två ska du ringa ett samtal.      


  

Av Linda - 21 september 2009 13:34

Usch, måndag idag igen. Veckorna går sjuk fort även om man inte har jobbat en enda jävla timme denna månaden än så länge. VÄRDELÖST! Är faktiskt lite chefens fel också på ett sätt. Ska ner och prata med henne nu tänkte jag så får hon fixa det där lilla problemet jag haft med min inloggning.

Blev inte att jag cyklade till chefen idag, får bli imorgon. Power walkade till Willys en kort promenad på 2o minuter fram och tillbaka, men det är alltid något. Är lite kallt ute idag så det blev inte längre runda.

Annars tänkte jag faktiskt mest ta det lugnt idag, är rätt trött och jag kommer bara bli tröttare och tröttare eftersom mina grannar levde jävlar i fredags kväll/natt/morse. Har lite ont i huvudet också.. ILLA!

Jag längtar till torsdag, då åker jag hem i några dagar tills på söndag :) Behöver verkligen köpa mig ett par stövlar, kommer inte ge mig den här gången heller tills jag hittar ett par snygga stövlar!

Idag tänkte jag äta Kyckling Röd Curry och Sallad till, behöver bli av med min mat i frysen och den här maten är bara att steka så är det klart, perfekt idag en måndag som denna, tycker jag!

Aja, Ni får ha en bra måndag folks! Tjing tjong!


Kyckling röd curry  

Av Linda - 20 september 2009 22:00

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans Augusti nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Diane Kruger. Jag tycker att Diane klär sig väldigt snyggt. Tänkte i alla fall skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Mycket har hät sedan Diane Kruger slog igenom i son Troja-roll mot Brad Pitt för fem år sedan. För Cosmo berättar hon nu om de pinsamma scenerna med Orlando Bloom, hennes hemliga vapen när hon blir arg och drömmen om att få barn med pojkvännen Joshua Jackson.

Artikeln är skriven av Gunnar Rehlin.

  

Hitills har Diane Kruger kunnat leva ett liv utan skvallerfotografer i varje buske utanför hemmet. Det håller på att bli ändring på det nu. För dels håller hon själv på att få sitt ritkigt stora genombrott som skådespelerska, dels bor hon ihop med näst intill kultförklarade hunken Joshua Jackson.

- Det blir värre och värre, men jag antar att det är sådant man får ta. det kommer med jobbet, säger hon med en suck när hon träffar svenska Cosmopolitan.

 

För till skillnad från många andra unga skådisar inser Diane Kruger att växelspelet mellan skådespelare och media behövs, och att man därför ibland måste acceptera avarter som skvallerfotografer som tycker att det är spännande att ta bilder av en kändis som går ut med soporna. Hon behöver inte trivas med situationen, men inser att det just nu inte är så mycket hon kan göra åt den.

 

Och hon är inte heller främmande för att tala om pojkvännen och om livet med honom. Hon var under åren 2oo1 till 2oo6 gift med fransmannen Guillaume Canet, men menar att sedan hon träffade Josh - känd från TV-serierna Dawson´s Creek och Fringe - har livet förändrats. 

- Förr ville jag inte ha barn. det vill jag nu, sedan jag träffade Josh. Jag vill åtminstone ha ett barn, säger hon.

 

Och även Joshua Jackson menar att det här är ett förhållande som kommer att hålla. I en intervju i en amerikansk tidskrift säger han:

"Jag vill bli en bättre människa för jag vill att hon alltid ska ha den där speciella blicken när hon ser på mig. Jag vill vara den man som gjort sig förtjänt av alla denna kärlek. Hon är underbar, hon är snäll, hon är förlåtande. Hon förlåter mig när jag har varit en idiot och hon förlåter mig inte när jag inte förtjänar det. Jag kan inte säga tillräckligt mycket gott om henne".

 

Det är fem år sedan jag träffade henne för första gången. Då var platsen New York och filmen var den stjärnspäckade Troja. Det var en av hennes första filmroller, och det märktes att hon var nerövs över intervjuerna inför den. Hennes intervjusvar var intetsägande, och överhuvudtaget var Diane Kruger en person som inte lämnade något särskilt tungt avtryck.

 

Nu är det skillnad. De senaste fem åren har förändrat henne, hon har mognat både som person och som skådespelerska och hon ser med klarsyn tillbaka på den person hon var då.

- Jag kommer ju från ingenstans, jag kommer från en liten by mitt i Tyskland. Troja var väl den andra filmen jag gjorde. Jag kände inte någon i filmbranschen och på inspelningen kändes det bara som någon sorts underlig fröm. "Oj då, jag gör en film", ungefär. Ingen visste vem jag var. Och så skulle jag plötsligt ge intervjuer tillsammans med kända skådespelare som Brad Pitt och Orlando Bloom och Julie Christie. Undra på att det knöt sig för mig.

 

Den Diane Kruger jag dock träffar nu, denna försommardan 2oo9, är rolig, kvick och personlig. Att tunga personer som Brad Pitt och Quentin Tarantino sitter och ger intervjuer i rummen intill bekommer henne inte - nu är hon van vid den här världen. Hon berättar skrattande om svårigheterna att få Quentin Tarantino att inse att just hon var rätt person att spela den tyska divan Bridget von Hammersmark, som är en kvinna som samarbetar med de så kallade The Inglorious Basterds - en allierad styrka med uppgift att döda så måna nazister som möjligt.

- Han ville inte träffa mig, eftersom han ville ha någon som talade engelska med tyska accent. Jag sa "men hallå, jag är ju från Tyskland, om det är något jag kan, så är det att tala engelska med tysk accent". Quentin Tarantino hade vara sett mina amerikanska filmer, han trodde att jag var från USA. Där fick jag för att jag har ägnat åt åt att se till att jag skulle kunna tala felfri engelska... Haha.

 

Hon skrattar och säger;

- När jag blir riktigt arg, då kommer min tyska accent fram automatiskt. Min pojkvän kan det där. När den tyska accenten kommer fram hemma, då backar han.

 

Egentligen heter hon Diane  Heidkruger. Hon föddes den 5 juli 19976 i den lilla staden Algermissen i tyska Sachsen, vid gränsen mot Polen. Pappa jobbade på bank och mamma på ett tryckeri.  

 

Sin första roll gjorde hon i TV-serien Sabine 2oo2. Två år senare fick hon sitt genombrott som sköna Helena i Troja, en roll som bland annat innebar hennes första kärleksscener på film, något hon minns med fasa.

- Jag tyckte det var så pinsamt. Jag skulle kyssa Orlando Bloom medan hundra personer stod och tittade på. Det var inte kul!

 

Hon talar tyska, franska och engelska flytande, vilket gör att hon med lätthet kan göra filmroller både i USA och i Europa. Nu i år har vi kunnat se henne i den franska thrillern Allt för henne, där hon spelar en kvinna som oskyldigt fängslats för mord och vars make nu gör allt för att få ut henne. Dianes roll är inte särskilt stor, och det gjorde att hon vantrivdes under inspelningen.

- Jagblev aldrig en del av den där "filmfamiljen!, den som skapas när ett gäng intensivt jobbar tillsammans för att skapa någonting. Jag kände mig utanför.

 

Även om hon reser över hela världen och jobbar är det USA som är hennes hem numera. och det är ett "hemma" som hon drömt om hela livet.

- Jag vet att det låter som en klyscha, men jag har velat flytta till USA hela mitt liv. Det känns skönt att bo där nu.

 

Och även om det faktum att hon nu håller på att bli megakändis i sin tur leder till att hon och Josh kommer att bli alltmer påpassade, verkar hon tycka att livet är kul. Hon hör inte till de skådespelare som högljutt klagar över att det är så jobbigt att vara känd och berömd - hon säger:

- Jag vet vad jag kan och vad jag vill. Och jag ska se till att det händer...

  

  

Av Linda - 20 september 2009 17:36Rest in Peace Patrick Swayze

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ LindaDelicious med Blogkeen
Följ LindaDelicious med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se