Direktlänk till inlägg 20 september 2009

DIANE KRUGER

Av Linda - 20 september 2009 22:00

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans Augusti nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln med Diane Kruger. Jag tycker att Diane klär sig väldigt snyggt. Tänkte i alla fall skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Mycket har hät sedan Diane Kruger slog igenom i son Troja-roll mot Brad Pitt för fem år sedan. För Cosmo berättar hon nu om de pinsamma scenerna med Orlando Bloom, hennes hemliga vapen när hon blir arg och drömmen om att få barn med pojkvännen Joshua Jackson.

Artikeln är skriven av Gunnar Rehlin.

  

Hitills har Diane Kruger kunnat leva ett liv utan skvallerfotografer i varje buske utanför hemmet. Det håller på att bli ändring på det nu. För dels håller hon själv på att få sitt ritkigt stora genombrott som skådespelerska, dels bor hon ihop med näst intill kultförklarade hunken Joshua Jackson.

- Det blir värre och värre, men jag antar att det är sådant man får ta. det kommer med jobbet, säger hon med en suck när hon träffar svenska Cosmopolitan.

 

För till skillnad från många andra unga skådisar inser Diane Kruger att växelspelet mellan skådespelare och media behövs, och att man därför ibland måste acceptera avarter som skvallerfotografer som tycker att det är spännande att ta bilder av en kändis som går ut med soporna. Hon behöver inte trivas med situationen, men inser att det just nu inte är så mycket hon kan göra åt den.

 

Och hon är inte heller främmande för att tala om pojkvännen och om livet med honom. Hon var under åren 2oo1 till 2oo6 gift med fransmannen Guillaume Canet, men menar att sedan hon träffade Josh - känd från TV-serierna Dawson´s Creek och Fringe - har livet förändrats. 

- Förr ville jag inte ha barn. det vill jag nu, sedan jag träffade Josh. Jag vill åtminstone ha ett barn, säger hon.

 

Och även Joshua Jackson menar att det här är ett förhållande som kommer att hålla. I en intervju i en amerikansk tidskrift säger han:

"Jag vill bli en bättre människa för jag vill att hon alltid ska ha den där speciella blicken när hon ser på mig. Jag vill vara den man som gjort sig förtjänt av alla denna kärlek. Hon är underbar, hon är snäll, hon är förlåtande. Hon förlåter mig när jag har varit en idiot och hon förlåter mig inte när jag inte förtjänar det. Jag kan inte säga tillräckligt mycket gott om henne".

 

Det är fem år sedan jag träffade henne för första gången. Då var platsen New York och filmen var den stjärnspäckade Troja. Det var en av hennes första filmroller, och det märktes att hon var nerövs över intervjuerna inför den. Hennes intervjusvar var intetsägande, och överhuvudtaget var Diane Kruger en person som inte lämnade något särskilt tungt avtryck.

 

Nu är det skillnad. De senaste fem åren har förändrat henne, hon har mognat både som person och som skådespelerska och hon ser med klarsyn tillbaka på den person hon var då.

- Jag kommer ju från ingenstans, jag kommer från en liten by mitt i Tyskland. Troja var väl den andra filmen jag gjorde. Jag kände inte någon i filmbranschen och på inspelningen kändes det bara som någon sorts underlig fröm. "Oj då, jag gör en film", ungefär. Ingen visste vem jag var. Och så skulle jag plötsligt ge intervjuer tillsammans med kända skådespelare som Brad Pitt och Orlando Bloom och Julie Christie. Undra på att det knöt sig för mig.

 

Den Diane Kruger jag dock träffar nu, denna försommardan 2oo9, är rolig, kvick och personlig. Att tunga personer som Brad Pitt och Quentin Tarantino sitter och ger intervjuer i rummen intill bekommer henne inte - nu är hon van vid den här världen. Hon berättar skrattande om svårigheterna att få Quentin Tarantino att inse att just hon var rätt person att spela den tyska divan Bridget von Hammersmark, som är en kvinna som samarbetar med de så kallade The Inglorious Basterds - en allierad styrka med uppgift att döda så måna nazister som möjligt.

- Han ville inte träffa mig, eftersom han ville ha någon som talade engelska med tyska accent. Jag sa "men hallå, jag är ju från Tyskland, om det är något jag kan, så är det att tala engelska med tysk accent". Quentin Tarantino hade vara sett mina amerikanska filmer, han trodde att jag var från USA. Där fick jag för att jag har ägnat åt åt att se till att jag skulle kunna tala felfri engelska... Haha.

 

Hon skrattar och säger;

- När jag blir riktigt arg, då kommer min tyska accent fram automatiskt. Min pojkvän kan det där. När den tyska accenten kommer fram hemma, då backar han.

 

Egentligen heter hon Diane  Heidkruger. Hon föddes den 5 juli 19976 i den lilla staden Algermissen i tyska Sachsen, vid gränsen mot Polen. Pappa jobbade på bank och mamma på ett tryckeri.  

 

Sin första roll gjorde hon i TV-serien Sabine 2oo2. Två år senare fick hon sitt genombrott som sköna Helena i Troja, en roll som bland annat innebar hennes första kärleksscener på film, något hon minns med fasa.

- Jag tyckte det var så pinsamt. Jag skulle kyssa Orlando Bloom medan hundra personer stod och tittade på. Det var inte kul!

 

Hon talar tyska, franska och engelska flytande, vilket gör att hon med lätthet kan göra filmroller både i USA och i Europa. Nu i år har vi kunnat se henne i den franska thrillern Allt för henne, där hon spelar en kvinna som oskyldigt fängslats för mord och vars make nu gör allt för att få ut henne. Dianes roll är inte särskilt stor, och det gjorde att hon vantrivdes under inspelningen.

- Jagblev aldrig en del av den där "filmfamiljen!, den som skapas när ett gäng intensivt jobbar tillsammans för att skapa någonting. Jag kände mig utanför.

 

Även om hon reser över hela världen och jobbar är det USA som är hennes hem numera. och det är ett "hemma" som hon drömt om hela livet.

- Jag vet att det låter som en klyscha, men jag har velat flytta till USA hela mitt liv. Det känns skönt att bo där nu.

 

Och även om det faktum att hon nu håller på att bli megakändis i sin tur leder till att hon och Josh kommer att bli alltmer påpassade, verkar hon tycka att livet är kul. Hon hör inte till de skådespelare som högljutt klagar över att det är så jobbigt att vara känd och berömd - hon säger:

- Jag vet vad jag kan och vad jag vill. Och jag ska se till att det händer...

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards