Alla inlägg den 23 januari 2009

Av Linda - 23 januari 2009 21:25


Jag såg en ha den här låten på sin blogg idag, och då kom jag och tänka på den här sexiga låten :)

Mmm, älskar den och det var sjukt länge sen jag hörde den!

Vad tycker Du om låten?

Av Linda - 23 januari 2009 20:05


Nu är det dags för Let´s Dance :)

Min absoluta favorit är ju Magdalena Graaf, och hennes danspartner Daniel da Silva. Men Laila Bagge är ju riktigt, riktigt bra också helt klart!

Kommer bli spännande idag och se vem som åker ut, och hur de dansar såklart! Har läst att det är en del som är sjuka. Usch, jobbigt för dem!


Haha, ja du Kitty, undrar vad din bror tänker. Du är ju från mina trakter hemma i Göteborg, men jag håller verkligen inte på dig ändå!

Nu ska jag se på programmet :) Ha en fortsatt bra fredags kväll folks! Ciao!

Av Linda - 23 januari 2009 17:10

Nu har jag läst ut SOLOs Januari nummer 2oo9, läste jag just den här artikeln Retusch- var går gränsen? Jag tyckte att det var jätteintressant att läsa vad som stod i artikeln, och jag tänkte dela med mig lite vad jag kunde läsa.


En finne på hakan är vanligtvis inte en del av ditt utseende, så vad är faran med att låta det digitala sminket göra sitt och trolla bort den? Ingen, om du inte heter Liz Hurley förstås. Välkommen in i dubblmoralens högborg.

Artikeln är skriven av Johanna Frölander.


Vi är alla medvetna om att det sker. Att de vackra kändisana inte är fullt så vackra som de framställs. Att modellerna blir ännu snyggare efter några timmars så kallad efterbearbetning. Det omdebatterade fenomenet är förstås retusch. För vad är egentligen rätt och vad är fel? Är det okej att ta bort födelsemärken? Går gränsen vid förlängda ben eller retuscherade skolfoton? Och är denna retuschering en av bovarna bakom den dåliga självkänsla som var och varannan tjej lider av idag? 


Det finns inga lagar om retusch, vad som är okej och inte okej. Däremot kan en reklambild fällas av Näringslivets Etiska Råd mot Könsdiskriminerande reklam, ERK, om den anses könsdiskriminerande. Där kan den aktuella reklamens omfattning och karaktär spela en stor roll. För ett par år sedan var till exempel H&M nära en fällning för den kraftigt retuscherade bilden av Claudia Schiffer i deras julkampanj. Bilden var så hårt retuscherad att Claudia såg ut som en docka snarare än en människa. Men det är aldrig retuschen i sig som fäller en bild.

- Det är resultatet som bedöms. Alltså bilden tillsammans med texten, vad helheten förmedlar för intryck. Där kan man ju tänka sig att en retuschering där man förstorat brösten får relevans för hurvida en reklam ska frias eller fällas, men det är ju inte retuscheringen i sig som omedelbart avgör. Men det kan vara en sådan faktor som har betydelse, säger Tobias Eltell, sekreterare på ERK och jurist på Sveriges Annonsörer. 


Men när det gäller redaktionellt material som omslag och modebilder, har ERK ingen makt.

- En tidsskrift är skyddad av tryckfrihetsförordning och därför kan ett omslag aldrig fällas. Det är bara reklamen inuti tidningen som är aktuell för oss, säger Tobias Eltell.


Anders Jensen som är photoshopexpert och bildbehandlingslärare på Moderskeppet.se, menar dock att det tokretuscherade idealet är på utdöende.

- Tidigare var det väldigt vanligt att man softade huden, det vill säga att man jämnar ut den så porerna inte syns så mycket. Bröstimplantaten är inte heller så hett längre, vilket har flyttat bort fokus från bysten. Man framhäver inte brösten i retuschen på samma sätt som man kanske gjorde för ett par år sedan. Så till viss del följer retuscheringen det för tillfället rådande kroppsidealet. 


Anders Jensen försöker upplysa om hur det egentligen går till i branschen.

- Vi kommer aldrig kunna förbjuda retusch och vi kan vara överens om att det bidrar till dåliga ideal. Så det handlar om att få ut information, framförallt till unga tjejer. Jag brukar likna retuschdebatten vid den om våldsfilmer på 198o-talet (då man hävdade att filmvåldet ledde till ökat våld i samhället, reds.anm.) För precis som det var viktigt för barn då att förstå att våldsfilmerna inte var verklighet, är det viktigt för tjejer idag att förstå att omslagen och reklamerna inte heller är det. Ingen ser ut så där. det är viktigt att folk vet hur det fuskas.


Hårdast retuscherade är dock glamourmodellernas bilder, enligt Anders Jensen.

- De killtidningar som använder dessa gör betydligt mer än att plocka bort ett födelsemärke eller två. Att sudda bort hudveck är vanligt förekommande.

- Tjejerna står ofta i olika böjda vinklar och ändå har de aldrig ett hudveck, inte ens på den sidan där kroppen är ihoptryckt. Då vet man att det är retuscherat.

- Hudutjämningen kan man se ganska ofta, det görs på nästan alla omslag.


Men även om retuscheringen inte alltid är uppenbar så är den alltid närvarande. Regeln lyder: Ser det för bra ut för att vara sant så är det antagligen det också.

- Att retusch bidrar till overkliga ideal kan vi vara överens om. Det är sällan den exakta verkligeheten vi ser i reklam och modetidningar. Och vi kan nog alla skriva under på att vi påverkas av alla drömkroppar och ansikten med babyhud som vi dagligen matas med. Men, handen på hjärtat, skulle inte du också vilja ha lite retusch om du skulle vara på omslaget av ett magasin?...

 

  

  

Av Linda - 23 januari 2009 16:00

Fan vad jag hatar att få lönen den 27:e varje månad! Jävla kommunskit är det att betala ut lönen den 27:e. JAG VILL HA MIN LÖN NU! Det suger röven att få lönen på tisdag, efter helgen! SKIT! Visst, jag har massa mat i frysen och tur är la det, men jag behöver ändå massa annat. Sen vill jag shoppa också :) Vill åka till Skövde eller Jönköping och shoppa - använda presentkortet som jag fick på H&M i julklapp!

Är inte alls på humör idag! VILL HA PENGAR! Halt är det ute också för den delen höll på att ramla 5oo gånger typ ute på min Powerwalk runda på 45 minuter som jag var ute och gick!

Hungrig är jag också, men jag väntar lite till med att laga mat annars kommer jag bli superhungrig sen! Har i alla fall bestämt att äta Kyckling Drumsticks, Ris, Currysås och Sallad till! Kommer bli jättebra mat idag, och magen kommer bli super nöjd sen!

Nu ska jag fortsätta att läsa i min SOLO! Ni får ha en bra fredags eftermiddag folks! Ciao!

Av Linda - 23 januari 2009 11:22

Magdalena Graaf och Daniel da Silva var idag två av Malous gäster i hennes program Efter tio med Malou von Sivers. De satt och pratade lite och Daniel dansade liiite med Malou också. Magdalena och Daniel är Lätt mina favoriter, men även Laila Bagge och Morgan Alling med deras partners! Kommer bli så spännande att se Let´s Dance ikväll - undrar vem som åker ut? Vem/vilka är Din/Dina favoriter den här säsongen?


Inatt har det snöat det är inte speciellt mycket, men lite granna har det allt kommit! Vet att det ska bli värre däremot har dem sagt! Det återstår la att se. När det gäller snö och regn har de Sällan fel på vädret, tycker jag!


Snart ska jag ut och gå en lång Powerwalk runda :) Kommer att bli riktigt skönt tror jag. Känner mig så jävla slö och slapp i kroppen så det blir perfekt att gå ut och röra på sig! Ska däremot vila idag tills imorgon.

Ni får ha en bra fredag folks med eller utan snö! Ciao!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards