Direktlänk till inlägg 9 januari 2009
Det här smarriga receptet hittade jag i VeckoRevyn nummer 25 (27 november) 2oo8. Jag blev jättesugen på de här kakorna...
Ca 3o stycken.
Du behöver:
4 dl krossade cornflakes.
1 dl hackade valnötter.
1 msk vetemjöl.
1 ½ tsk bakpulver.
1 dl ljust muscovadosocker.
1 tsk vaniljsocker.
1oo g smör.
2 msk ljus sirap.
Glasyr: 15o g nougat.
Gör så här: Sätt ugnen på 2oo grader. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Smält smöret i en kastrull, häll i sirapen och häll i skålen. Rör om ordentligt. Lägg bakplåtspapper i en form (2o*3o) och häll i blandningen. Tryck ut så det blir jämnt och fint. Grädda i mitten av ugnen cirka 2o minuter. Skär nougaten i tunna skivor. Lägg över den färdiggräddade kakan. Vänta någon minut och bred ut så den täcker hela ytan. Ställ in i kylen och låt svalna helt innan den skärs upp. Förvara i kylskåp.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|