Alla inlägg under september 2010

Av Linda - 14 september 2010 22:36

Idag var dagen kommen då jag fick jobba lite igen. Fan vad underbart att jobba några timmar faktiskt! Nu var det ju ett litet tag sedan och speciellt sen jag började sju på morgonen. Sov inte så värst bra inatt vilket jag sällan gör när jag börjar så här tidigt. Vaknade till flera gånger för att kolla på klockan och när den väl ringde kunde jag tro att det fortfarande var natt eftersom det var så jävla mörkt inne i sovrummet..

Morgonen och dagen gick bra.. Bjöds på lite skratt tillsammans med A., och en söt tant som jag hade väldigt roligt med! Gick lite långsamt där ett tag tyckte vi.

Skönt var det att få sluta halv två och då cyklade jag hem i duggregnet och blåsten. När jag kom hem la jag mig för att vila och jag la mig två och gick upp igen tio i fyra.. När jag låg och slappnade av kände jag hur ont jag hade i kroppen egentligen efter gymmet igår! Är som spaghetti i hela min kropp, nästan värst i baksida lår faktiskt.. Plus att jag har mens nu och det gör fan inte saken lättare alltså!! Aja, jag satte mig vid datorn en stund innan jag fixade Spaghetti och Köttfärssås med Champinjoner och Majs i som middag. Gott var det och nu fick jag en del matlådor också..

Sen var det bara att cykla iväg igen och jobba. De få timmarna på kvällen gick riktigt fort!

Nu ska jag lägga mig och sova känner jag. Det värker i höger benet och jag är lite halvt lealös nästan haha. God natt på Er! Tjing tjong

Av Linda - 14 september 2010 18:24

  


I SOLOs Juni nummer 2o1o, hittade jag de här två recepten.

Jag blev riktigt sugen på Rabarberpajen..


BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD

6-8 stora muffins

Ingredienser:

3 ½ dl vaniljyoghurt.

2 ägg.

2 ½ dl socker.

1 ½ dl neutral matolja.

6 ½ dl mjöl.

5 tsk bakpulver.

 

Fyllning:

2 dl frysta bär.

15o g vit choklad.

 

Gör så här: Sätt ugnen på 15o grader. Blanda försiktigt ihop yoghurten, ägg, socker och olja. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten. Hacka den vita chokladen. Rör ner blåbären och chokladhacket. Fördela smeten i stora muffinsformar och grädda i 3o minuter.

 

KLASSISK RABARBERPAJ

4-6 portioner.

Ingredienser:

5oo g rabarver.

½ msk potatismjöl.

1 tsk malen kanel.

4 msk strösocker.

2 ½ dl Kelda vaniljsås eller klassisk vaniljgräddglass.

 

Deg:

1 ½ dl havregryn.

1 ½ dl vetemjöl.

½ dl strösocker.

125 g kallt smör

 

Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern i skivor. Blanda den med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar, och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i cirak 2o minuter. Servera med lättvispad vaniljsås.  

Av Linda - 14 september 2010 17:36

  

  

  


Nu har jag suttit och kollat igenom SOLOs Juni nummer 2o1o, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag har hittat några få produkter den här gången.


Detta hittade jag i SOLOs Juni nummer 2o1o:

* Klänning Ginatricot, 149 kronor- Härlig klänning i en härlig färg!
* Långklänning Ginatricot, 399 kronor- Fin klänning, men tyvärr skulle jag försvinna totalt i den! I övrigt tycker jag att det är snyggt med långa klänningar!

* Kérastase Chronologiste Hårinpackning, 98o kronor- Bara det faktum att blanka kaviarkron blandas med en sidenlen creme vid förberedelsen säger väl allt? Det här är mer än en vanlig inpackning. Det är en sparitual som inte bara känns ljuvlig, den ger effekt också. En vecka efter behandlingen känns håret fortfarande mjukare och friskaremed bibehållen volym. Men i det här fallet stämmer den gamla klyschan "kostar det så smakar det". Närmare tusenlappen får du betala för ett kit..  

Av Linda - 13 september 2010 23:06

Nu när jag har läst ut SOLOs Juni nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om hej då avundsjuka. Det här var intressant och jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Du älskar din kompis men när hon träffar den perfekta killen, får det välbetalda jobbet eller åker på den där lyxiga semestern kan du inte hjälpa det. Avundsjukan gör sig påmind som ett hugg i magen. Vi vet hur du slitar avundas och blir mer självsäker, och glad, på köpet!

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.


AVUNDSMOMENT 1:

HENNES UTSEENDE

Hon är perfekt: Hennes hår, leende ögon, mun, bröst och midja. Du känner dig som dunderklumpen i hennes närhet och vart ni än går verkar alla bara ha ögon för henne. du älskar henne men lite ballongmage kunde hon gott kunna drabbas av då och då.

Gör så här: Sluta fokusera på hennes utseende och ägna mer tid åt ditt eget. nej, du behöver inte måla ögonfransarna i femton minuter, däremot ska du fundera på vad som är bra med just din kropp och ditt ansikte, varje dag. Framhäv de delar du tycker mest om och kom ihåg att du kan stråla i hennes glans. Ställ dig aldrig i hennes skugga utan se till att ta plats, det är sällan ett utseende som vänder huvuden, det är utstrålningen.

 

AVUNDSMOMENT 2:

HENNES POJKVÄN

Du har varit singel ungefär lika länge som Uggs varit populärt i Los Angeles med omnejd. Hon har däremot den perfekta killen. Han är snygg, snäll, rolig och givmild. Och du hatar det. Varför kan inte du träffa annat än töntar med för stora egon och onaturliga förhållanden till sina mammor? Att kompisen och hennes kille precis köpt lägenhet tillsammans gör inte saken bättre.

Gör så här: Fundera på vad du är avundsjuk på: Vill du att din kompis ska vara olycklig eller vill du också hitta någon som han? Försök täna på att hon är din vän och att hennes lycka gör ert förhållande bättre. Om hon var sur och ledsen skulle hon inte vara särskilt kul att hänga med. Be honom presentera dig för hans vänner som sannolikt är lika trevliga som han. Du har ju världens chans här! Tala om för henne att du är avundsjuk på hennes catch så ska du se att hon snart berättar om hans irriterande vanor.

 

AVUNDSMOMENT 3:

HENNES EKONOMI

Hon landar århundradets löneförhöjning medan du jobbar extra och kämpar dig genom vardagen på ditt CSN. En resa till solen? Du har tur om du har råd med rea-tröjan på H&M.

Gör så här: Skriv ner vad i ditt liv som skulle bli bättre om du hade mer pengar. Visst, din skogarderob skulle definitivt må bra men skulle du få fler vänner, skratta oftare eller bli hälsosammare på grund av de extra tusenlapparna? Fundera på vad i ditt liv som verkligen betyder mest för dig, och du ska se att pengar hamnar långt ner. På riktigt. Spara ihop till en kul semester och be henne följa med. Kanske bjuder hon dig på en sangria eller två? Hitta på grejer som inte kostar skjortan, som en kryssning, en tevekväll eller en picknick på berget och tänk på att det bara är en tidsfråga innan du också hittar det där lönsamma jobbet.

 

AVUNDSMOMENT 4:

HENNES PERSONLIGHET

Hon är fliritig, generös och sprudlar av energi. Hon får vänner så fort hon säger hej och erbjudanden om jobb och skidsemester medan du fortfarande funderar på hur du ska presentera dig själv. Du önskar att du var som hon men blir irriterad på hennes sätt att alltid synas och höras mest.

Gör så här: Om hon verkligen tar över hela rummet kan du prata med din kompis och förklara att du är blyg. Fråga om hon inte kan bolla samtalet till dig, eller presentera dig, eftersom du har svårt att själv börja snacka. Om ni är bra kompisar kommer hon förstå och hjälpa dig. Försökr också träffa nya människor när hon inte är med. På så sätt kan du öva upp den ädla konsten kallprat och känna dig sedd, vilket höjer din självkänsla och minskar din osäkerhet...

 

       

Av Linda - 13 september 2010 21:34

Nu när jag har läst ut SOLOs Juni nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om 25 tjejfenomen han har svårt för. Jag skrattade lite när jag läste den här artikeln, så därför tänkte jag skriva ner vad jag kunde läsa i den.


Han älskar dig verkligen. Det finns dock vissa detaljer han önskar att han kunde ändra på. Omgående.

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.

 

1. Du älskar att shopp. Den äldsta klyschan är faktiskt sann: Han förstår sig inte på hur du kan använda fem timmar åt att stå i olika provrum. Han kommer aldrig någonsin kopiera ditt beteende eller understödja det. Du får helt enkelt stå ut. Ensam.

2. Du vill ha honom som smakråd. Och det räcker inte med ett "Du är snygg". han måste liksom kunna analysera varför du är snygg och det kan han inte. Han tycker rött passar dig. Varför vet han inte. Och han vill inte utsättas för ett FBI-förhör om saken.

3. Du ringer din mamma, frivilligt. Och ganska ofta. Han förstår inte varför du vill att din mamma ska veta vad du åt till miggag eller varför du är intresserad av den bokklubb hon är med i. Själv screenar han alla samtal och är ständigt upptagen när lilla mamma lyckas komma fram. I grunden är han rädd för att din mamma ska tala om för dig vilken odåga han är, en kobbig kvarleva från tonåren då han var känd som värstingen utan mössa men med ett par livsfarliga inlines.

4. Du har en manlig bästis som är gay. Och han får se dig naken. Behöver vi säga mer?

5. Choklad är din bästis. Och det skulle inte vara ett problem om du inte valde att äta din bundsförvant utan att någonsin bjuda och med halva kakan utsmetad på kinden eftersom du haft en för jävlig dag och verkligen förtjänar det här.

6. Allt blir bättre med glass. Och du äter gärna din burk iförd mjukisbrallor på hans asdyra soffa medan du kollar på reprisen av "Sex and the city" trots att "Top gear" firar tio års-jubileum.

7. Du tror på allt du läser, oberoende om det handlar om män från yttre rymden eller Sandra Bullocks otrogna svin till ex-make. Och du återger gärna, in i minsta detalj, vad det står med en egen analys av situationen. att du är ekonomimagister och inte längre bor hemma förbryller honom vid dessa tillfällen.

8. Du vill ha komplimanger. Ofta. Och det spelar liksom ingen roll att han sa att den där tröjan var snygg när du köpte den. Han ska säga det igen när du bär den första gången. Och lägga märke till att du toppat håret.

9. Du älskar skvaller, och du vill att han ska vara precis lika intresserad som du. Även om han inte har en aning om vem R-Patz är.

1o. Du vill bli masserad. Eller BUS-ad. Eller insmörjd med annan, valfri substans. Och han avskyr det. Främst för att han inte vill arbeta och för att samtlig produkter du använder luktar tjej eller kemisk Sovjet-fabrik.  

11. Du har en katt. Du kommunicerar med katten genom gutturala läten och skickar julkort på katten utklädd till Rudoflk. Ett och annat fotoalbum med katten i huvudrollen har du också hunnit få till.

12. Du sover med katten. Känner du till The crazy cat lady i "Simpsons"? I hans ögon är du ett steg från att bada julbad ed Misse och hennes åtta kattungar.

13. Du tycker att blommor, rosetter, puffärmar och nitar är skitsnyggt. Gärna i kombination. Att du klär dig för andra kvinnor och inte för honom, är ett stort irritationsmoment.

14. Du låter dina kompisar skoja om honom. De vet precus hur han låter när han kommer och vad hans mamma kallar honom för. Och ve honom om han delar med sig av sådan info om dig.

15. Du kan citera samtliga delar av "Vänner" utantill men vet inte hur proppskåpet funkar. Och det spelar ingen roll hur många gånger han förklarar. Det verkar inte fastna. Han har en smygande känsla att du tycker att det är bekvämare att bara låta honom fixa elen.

16. Du kritiserar andra tjejer. Sjukt oattraktivt och helt oförståeligt. Han har ju bara ögon för dig. Att du inte inser det förbryllar honom varje dag.

17. Du pratar i koder. När han tror att du vill veta hur han verkligen känner så tror han att det verkligen betyder att du vill veta hur han känner. Och när du säger att det inte är något så tror han att det är okej att gå ut och dricka öl. Och det är det ju naturligtvis inte.

18. Du kan hans mellannamn. Och personnummer. Och hans mammas flicknamn. Och mormors syskons namn. Medan han inte brytt sig om att skriva upp din födelsedag ens på mobilen. Du får helt enkelt honom att se sämre ut.

19. Du spelar svårflörtad. Det är sexigt till en gräns men när han försökt fånga din blick i tio minuter och du fortfarande bara nonchalerar honom blir du en irriterande wannabe. Släpp loss och ta för dig, han kommer imponeras över din framåtanda!

2o. Du reagerar på allting med gråt. Det spelar ingen roll om han glömde köpa bananer, du sett tio avsnitt av "Fuskbyggarna" eller fick blommor på jobbet - du gråter öppet och ohämmat. Och det gör honom förlägen.

21. Du vill att han ska visa känslor. Att han inte gråtit sedan Sverige tog VM-brons 1994 är något han är stolt över och han kommer aldrig förstå hur tjejer kan attraheras av män som gråter. att hålla handen offentligt är tillräckligt.

22. Du skyller allt på honom. Det regnar, du hann inte med bussen, dina kompisar bjöd inte med dig på after work... Och det är hans fel. Varför vet han inte, men han tror att det kan handla om PMS.  

23. Din bästis heter Oprah. eller Tyra. Eller Ellen. Talkshower är din grej och han kommer aldrig förstå dig. Hur kan en kändisintervju och skrikande publik vara underhållning?

24. Du klipper dina tånaglar framför teven, och ve honom om han råkar kritisera dig. När han gör samma sak härmar du grimasen som tanten i "Alien"-filmen gör när monstret föder ett nytt monster. Det är skillnad på naglar och naglar.

25. Du ser lika strålande ut oavsett tid på dygnet. Sexigt måhända, men oerhört frustrerande när han själv luktar gubbe och ser ut som om han övernattat i gatukökets container. Att han inte är värdig dig är en ofta återkommande tanke...

 

  

Av Linda - 13 september 2010 20:06

Japp, efter snart tre års bloggande har jag kommit upp i 1 9 8 4 inlägg =)

Varför är 1984 så speciellt då? Jo, det är ju det året jag föddes! Precis som många andra goa, underbara kompisar och människor! Så nu är inläggen lika gammal som mig, höhö!


Igår var jag på PMS-humör och började lipa.. HELVETE!! Kände en sån saknad efter många och jag kände mig så jävla ensam igår. Hade verkligen behövt en famn som kunde trösta mig.. Grät som ett litet barn. Fy fan vad hormoner kan vara jobbiga! Jag la mig halv efter tolv och jag försökte sova i en och en halv timme, men då gav jag upp, tände lampan och satte mig upp i sängen där jag läste i min Solo Juni. Läste en timme ungefär och efter det kunde jag i alla fall somna - får göra det fler gånger om jag inte kan somna istället för att ligga och försöka..


Vad har hänt idag då? Jag blev väckt av att telefonen ringde fem i elva och det gällde lite jobb angående imorgon. Fan vad gött att jag får lite mer jävla timmar denna månaden! De var mer än välkomna de där timmarna imorgon    Blev liksom en delad tur, men det är bara bra det. Jobbade ju inte en enda timma förra veckan så.. Jaja.

Har haft besök här idag och då fick jag ett litet städryck idag igen - snbb dammsugning, städa toaletten, hänga in mina kläder och lägga in handdukarna i garderoben. Skönt att ha det gjort! Fint väder har vi haft också med sol och blå himmel, men tyvärr blåste det en del bara..

Sen drog jag till gymmet och där körde jag stenhårt i en timme. Bröjade med crosstrainern som vanligt och idag brände jag 11o kalorier på tio minuter. Kommer öka mer och mer i tid under hösten, men jag får ju börja lite lugnt efter sommaruppehållet! Skönt var det och jag körde även armar, benen och magövningar. Körde lite med hantlar också! Underbart var det att träna i alla fall, skönt att ha kommit igång igen efter sommaren!

När jag kom hem slappade jag lite med att läsa i min Solo Juni innan jag cyklade ner till Biblioteket för att kopiera mina lönespecifikationer och jag la ner kopiorna idag i brevet inte originalen   Efter det cyklade jag till Pressbyrån där jag köpte Frimärke och sen hem igen. Jag värme min Africana idag och jag kokade Ris plus att jag fixade Sallad och jag hade Krossad Ananas till. Mätt och belåten blev jag!

Nu sitter jag här och det är skönt att bara vila efter det där träningspasset idag! Jag lär somna gott sen för det hoppas jag att jag gör så jag orkar med morgondagen.

Hoppas att Ni haft en bra måndag. Tjing tjong

Av Linda - 13 september 2010 18:16

  


Idag har det vart fint väder ute, men lite blåsigt så en jacka var man tvungen att ha på sig. Passade på att använda ballerinaskorna nu när solen ändå sken!


* Skinnjacka, H&M.

* Topp, Cubus.

* Jeansleggings, H&M.

* Ballerinaskor, H&M.

Av Linda - 12 september 2010 21:34

  

 

Njuter verkligen av min goda Blåbärspaj som jag köpte igår =)

Blev lite för mycket vaniljsås som vanligt, men det är ju så jävla gott!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards