Direktlänk till inlägg 13 september 2010

HEJ DÅ AVUNDSJUKA

Av Linda - 13 september 2010 23:06

Nu när jag har läst ut SOLOs Juni nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om hej då avundsjuka. Det här var intressant och jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Du älskar din kompis men när hon träffar den perfekta killen, får det välbetalda jobbet eller åker på den där lyxiga semestern kan du inte hjälpa det. Avundsjukan gör sig påmind som ett hugg i magen. Vi vet hur du slitar avundas och blir mer självsäker, och glad, på köpet!

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.


AVUNDSMOMENT 1:

HENNES UTSEENDE

Hon är perfekt: Hennes hår, leende ögon, mun, bröst och midja. Du känner dig som dunderklumpen i hennes närhet och vart ni än går verkar alla bara ha ögon för henne. du älskar henne men lite ballongmage kunde hon gott kunna drabbas av då och då.

Gör så här: Sluta fokusera på hennes utseende och ägna mer tid åt ditt eget. nej, du behöver inte måla ögonfransarna i femton minuter, däremot ska du fundera på vad som är bra med just din kropp och ditt ansikte, varje dag. Framhäv de delar du tycker mest om och kom ihåg att du kan stråla i hennes glans. Ställ dig aldrig i hennes skugga utan se till att ta plats, det är sällan ett utseende som vänder huvuden, det är utstrålningen.

 

AVUNDSMOMENT 2:

HENNES POJKVÄN

Du har varit singel ungefär lika länge som Uggs varit populärt i Los Angeles med omnejd. Hon har däremot den perfekta killen. Han är snygg, snäll, rolig och givmild. Och du hatar det. Varför kan inte du träffa annat än töntar med för stora egon och onaturliga förhållanden till sina mammor? Att kompisen och hennes kille precis köpt lägenhet tillsammans gör inte saken bättre.

Gör så här: Fundera på vad du är avundsjuk på: Vill du att din kompis ska vara olycklig eller vill du också hitta någon som han? Försök täna på att hon är din vän och att hennes lycka gör ert förhållande bättre. Om hon var sur och ledsen skulle hon inte vara särskilt kul att hänga med. Be honom presentera dig för hans vänner som sannolikt är lika trevliga som han. Du har ju världens chans här! Tala om för henne att du är avundsjuk på hennes catch så ska du se att hon snart berättar om hans irriterande vanor.

 

AVUNDSMOMENT 3:

HENNES EKONOMI

Hon landar århundradets löneförhöjning medan du jobbar extra och kämpar dig genom vardagen på ditt CSN. En resa till solen? Du har tur om du har råd med rea-tröjan på H&M.

Gör så här: Skriv ner vad i ditt liv som skulle bli bättre om du hade mer pengar. Visst, din skogarderob skulle definitivt må bra men skulle du få fler vänner, skratta oftare eller bli hälsosammare på grund av de extra tusenlapparna? Fundera på vad i ditt liv som verkligen betyder mest för dig, och du ska se att pengar hamnar långt ner. På riktigt. Spara ihop till en kul semester och be henne följa med. Kanske bjuder hon dig på en sangria eller två? Hitta på grejer som inte kostar skjortan, som en kryssning, en tevekväll eller en picknick på berget och tänk på att det bara är en tidsfråga innan du också hittar det där lönsamma jobbet.

 

AVUNDSMOMENT 4:

HENNES PERSONLIGHET

Hon är fliritig, generös och sprudlar av energi. Hon får vänner så fort hon säger hej och erbjudanden om jobb och skidsemester medan du fortfarande funderar på hur du ska presentera dig själv. Du önskar att du var som hon men blir irriterad på hennes sätt att alltid synas och höras mest.

Gör så här: Om hon verkligen tar över hela rummet kan du prata med din kompis och förklara att du är blyg. Fråga om hon inte kan bolla samtalet till dig, eller presentera dig, eftersom du har svårt att själv börja snacka. Om ni är bra kompisar kommer hon förstå och hjälpa dig. Försökr också träffa nya människor när hon inte är med. På så sätt kan du öva upp den ädla konsten kallprat och känna dig sedd, vilket höjer din självkänsla och minskar din osäkerhet...

 

       

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards