Direktlänk till inlägg 14 september 2010
I SOLOs Juni nummer 2o1o, hittade jag de här två recepten.
Jag blev riktigt sugen på Rabarberpajen..
BLÅBÄRSMUFFINS MED VIT CHOKLAD
6-8 stora muffins
Ingredienser:
3 ½ dl vaniljyoghurt.
2 ägg.
2 ½ dl socker.
1 ½ dl neutral matolja.
6 ½ dl mjöl.
5 tsk bakpulver.
Fyllning:
2 dl frysta bär.
15o g vit choklad.
Gör så här: Sätt ugnen på 15o grader. Blanda försiktigt ihop yoghurten, ägg, socker och olja. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner dem i smeten. Hacka den vita chokladen. Rör ner blåbären och chokladhacket. Fördela smeten i stora muffinsformar och grädda i 3o minuter.
KLASSISK RABARBERPAJ
4-6 portioner.
Ingredienser:
5oo g rabarver.
½ msk potatismjöl.
1 tsk malen kanel.
4 msk strösocker.
2 ½ dl Kelda vaniljsås eller klassisk vaniljgräddglass.
Deg:
1 ½ dl havregryn.
1 ½ dl vetemjöl.
½ dl strösocker.
125 g kallt smör
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader. Skär rabarbern i skivor. Blanda den med potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar, och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern och grädda i mitten av ugnen i cirak 2o minuter. Servera med lättvispad vaniljsås.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|