Alla inlägg den 25 maj 2011

Av Linda - 25 maj 2011 23:34

 

 

 

    


Nu har jag suttit och kollat igenom SOLOs November nummer 2o1o, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Det blev mest kläder denna gången faktiskt.


Detta hittade jag i SOLOs November nummer 2o1o:

* Clarins Pure and Radiant Mask, 285 kronor- VILL HA! Djuprengörande men ändå mild! 

* Påslakanset H&M Home, 249 kronor- Fint påslakanset i den finaste färgen!

* Halsduk Ginatricot, 149 kronor- Fin och skön halsduk! Gillar Ginas halsdukar faktiskt då jag tycker att dem är bra!

* Stickad Tröja Ginatricot, 249 kronor- Den ser varm och skön ut! Rätt schysst är den också!

* Spetsklänning Cubus, 299 kronor- VILL HA! SNYGG klänning, tycker jag!

Av Linda - 25 maj 2011 21:34

Nu när jag har läst ut SOLOs November nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Solos stora fråga: Hur långt är det nya förevigt? Jag tyckte att det var intressant att läsa, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Du och jag, förevigt tillsammans... Eller i alla fall förevigt, just nu. Idag är inte långa relationer nödvändigtvis lika med för resten av ditt liv. SOLO undersöker den nya bäst före-märkningen.

Artikeln är skriven av Nathalia Lindvall och Katarina Wendelin.


I Sverige är vi ganska duktiga på att ha långa relationer och under de senaste åren har det där med att knyta banden framför en mindre eller större skara till och med blivit trendigt. Samtidigt är Stockholm världens singeltätaste stad och skilsmässa är inte längre något man skäms för att snacka om. Men vad är då en lång relation, idag? Ett äktenskap innebär inte alltid att det där "tills döden skiljer oss åt"-löftet hålls. Skilsmässan är något som alltid finns där som en otrevlig möjlighet för många. Kanske tror vi inte längre på kärlekens magiska kraft, på själsfränden som läser våra tankar, och går det ens att tänka sig att vara tillsammans med samma person i femtio år när det är så enkelt att bryta upp och simma vidare till någon av alla de andra fiskarna? Dessutom är ju singel inte längre något fult och tragiskt utan något många strävar efter att vara länge, kanske för alltid.


Att det inte är bra att stressa upp sig över sin relation är något som trendanalytikern Stefan Nilsson håller med om. Han menar att relationer idag präglas av en jakt på en ständig endorfinkick: Vi vill känna de där fjärilarna i magen, hela tiden.

- Vi ställer otroligt höga krav på oss själva idag, vi vill alltid bli bättre, alltid ha mer och vi är aldrig nöjda. Livet ska vara så ultimat som möjligt och många bygger upp en bild av precis hur de vill att det ska vara och sen försöker de följa den planen. Det gäller både kärleken och karriären, att ständigt leta efter det perfekta blir som en drog, säger Stefan.

 

Ingemar Gens är relationsexpert och han menar, precis som Stefan, att tvåsamheten alltid varit, och alltid kommer att vara, det vi alla vill uppnå.

- Du vill hitta den där speciella, den där underbara, människan som du kan dela ditt liv med. Nuförtiden är det dock betydligt svårare att hitta en sådan person då vi, och i synnerhet kvinnorna, har höjt kraven. Man kan säga att det är precis som när man förr i tiden ville gifta upp sig över sitt stånd; idag vill kvinnor hitta någon som är "bättre" än de själva. Man vill ha en man som tjänar ännu mer, är ännu snyggare och har en ännu bättre karriär än man själv, något som kan göra att kvinnor omedvetet är väldigt kräsna. Vi är inte alls mer rädda för att binda oss men vi är mer måna om att hitta någon som duger.

 

Stefan Nilsson håller med Ingemar men berättar att vi fortfarande har en väldigt romantiskt syn på förhållanden och på kärlek i allmänhet. Enligt honom ör vi inne i en mycket romantisk tidsperiod: kärleken ska ta plats och vi har också en väldigt positiv syn på den. Dock är vi också otroligt kräsna och byter gärna om det inte är precis som man vill att det ska vara.

- Förr fokuserade vi på det positiva i relationen och tog inte problemen på så stort allvar, man jobbade sig igenom dem istället. Nu gifter man sig för att fira den kärlek man känner för någon just nu, men man vet också att det går att skilja sig väldigt enkelt. Man ger helt enkelt upp mycket lättare, och går vidare til nästa, för tänk om han eller hon faktiskt kan ge dig det där pirret du letar efter? Man är räddn för att inte kunna hantera situationen när allt inte är rosenrött längre, och inser inte att vardagen faktiskt inte alltid är underbar. Ibland är det tufft och man måste lära sig att acceptera det och inte tro att det är ens relation som går utför.

 

Just lugn är något Stefan Nilsson tror att vi borde fokusera på mera på när det kommer till relationer.

- Vi borde inse att jakten på kärlekskickar bara kommer att leda till att alla kommer att knapra lugnande piller innan de är trettio. Visst, det är viktigt att ha roligt med sin partner och man ska inte bli bekväm, men att leva lite mer för stunden är nog en bra idé och du ska verkligen försöka uppskatta det du har. Det är nästan som om folk försöker att göra karriär i kärlek också; man ska åka på de häftigaste resorna, ha det bästa sexet, det roligaste umgänget och samtidigt ha härliga myskvällar i soffan. Man glömmer bort att ett förhållande först och främst ska handla om ömma känslor för en annan person. Kärlek ska ju inte vara något utkalkylerat.  

 

Ingemar Gens menar att de relationer som framförallt blir långvariga är de där man träffat sin partner i trettioårsåldern. De som träffas unga tenderar, av naturliga orsaker, att vilja träffa fler innan de stadgar sig.

- För att få ett förhållande att fungera är det viktigt att man är jämställda och inte bundna av stereotypa könsroller. Man ska kunna dela på allt arbete i hemmet till exempel, och man ska gärna också dela sin livsresa. Det betyder att man har ungefär samma typ av karriär, samma mål och liknande inkomst. Blir det för stor skillnad är det svårt att kunna följa samma väg i livet, och risken för till exempel skilsmässa ökar. Eftersom relationer också är mycket mera utbytbara idag är man inte heller lika rädd för att bryta upp om det inte fungerar.


Att hitta kärleken kan vara svåt men det är värt att vänta på den rätte. Att vara kräsen kan vara precis det som krävs för att du ska hitta den där som sticker ut ur mängden men själsfrände existerar nog trots allt bara på film. När det börjar krisa, och det gör det förr eller senare för precis alla par i hela världen, är det oftast värt att rida ut stormen. Okej, han kanske inte fäller ner toalocket och kanske älskar han att sjunga med till White Snake, men fundera på det där som betyder lite mer. Finns han där för dig? Vet han att du älskar vita liljor? Kollar han på "Gossip girl" bara för att kunna prata med dina bästisar? Då kanske han är värd lite hårt arbete (pch en pch annan robotfilm på bio)...


Ingemars bästa tips

1. Var generösa mot varandra, beröm, uppmuntra och hjälps åt. Det kommer oftast ingenting gott ur kritik och tillrättavisningar.

2. Introducera varandra i ämnen och områden som ni själva uppskattar, men som partnern ännu inte upptäckt. Ha tålamod och gör det med kärlek.

3. Utvecklas tillsammans och se på varandra som jämlikar. Om ni är av olika kön, kom ihåg att ni är ack så mycket mer lika än olika och att "det motsatta könet" är en myt...


    

Av Linda - 25 maj 2011 15:34

Nu när jag har läst ut SOLOs November nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om 1o tecken på att du haft en bra respektive dålig kväll. Det var lite kul, tyckte jag, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Ibland blir kvällen lyckad, ibland mindre lyckad. Vi vet när du kan glädjas och när det är dags att gräva ner dig, dock gissar vi att du själv känner hur det ligger till.

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.

 

1o tecken på att du haft en bra kväll

1. Du kommer ihåg var du bor, vad du heter och varför du har ett hjärta intatuerat på skinkan. Det finns en bra förklaring och den involverar inte Henke som du var dökär i när du gick i åttan.

2. Din kareokeversion av "All by myself" spelades in av okänd välgörare som skickade in videon till "Idol"-juryn. Dina kommande fredagar är nu uppbokade av något som heter "livesändning".

3. Du är en miljon rikare. Vem visste att det lönar sig att titta på Bingolotto?

4. Din dejt är inte seriemördare, din brorsa eller din mammas ex och han kallar sig inte Hornyboy69 på Match.com. Han har heller inte "ett komplicerande förhållande" till sin föredetta och vill inte att du kissar i hans navel. Score!

5. Dörrvakten misstar dig för Sveriges största bloggerska och låter dig och dina åtta väninnor trippa förbi VIP-kön. Väl inne berättar du högt om bloggdöden och hur det nya är att utbilda sig på högskola och skaffa sig ett nio till fem. Ungdomarnas framtid är din sak.

6. Du springer på din gamla bästis Linda som du inte sett sedan nian. Det visar sig att ni numera bor grannar och har precis lika mycket gemensamt som då.

7. Innehaket var så fullt att servitrisen glömde ta betalt för dina fyra Strawberry daquiris. I taxin hittar du en femhundralapp och tar taxin genom Burger Kings drive-in - för att du kan, darling. Medan du och chauffören äter varsin whopper berättar han för dig om sin son som studerar till jurist och den extra flybiljetten till familjens semester i strandvillan i Turkiet han måste bli av med. 

8. Du vaknar utan huvudvärk, spyor på golvet och utan en främmande man brevid dig men med en bebismjuk hud, soft hår och målade tånaglar. Hemmakväll är bra kväll.

9. Du skulle gå ut men avbokade i sista stund. Du springer istället ner till din lokala kiosk för att äntligen hyra "Eclipse" i skyhöga stilettos och din lilla svarta. När du står och väljer dyker svinet till ex-kille och hans nya tjej upp; i mysbyxor, flottigt hår och med vitlöksandedräkt. Yes!

1o. Alkolås på mobilen - check!


1o tecken på att du haft en dålig kväll

1. Du vaknar i en våningssäng på Finlandsfärjan av att väldigt sura Tuulikki kallat på vakten för att flytta på dig. Hur du hamnade på färjan är ett mysterium, precos som det första pris i Miss wet t-shirt-tävlingen som ligger i väskan. Vinsten är berättigad valfri kärlekskryssning inom ett halvår. Tydligen har du bjudit med någon som heter Timppa.

2. Din kareokeversion av "All by myself" är numera etta på Youtubes mest sedda-lista.

3. Det närmaste en tungkyss du kom var den gigantiska råtta som slickade dig på benet när du försökte hitta mobilen i botten av väskan. Vilka är de första tecknen på rabies nu igen?

4. Att bergsklättra klockan halv två på natten på ett höstblött berg var inte din smartaste idé. Hej helkroppsgips och rehab-jul!

5. Tydligen har du lovat någon som kallar sig Bengan att återkomma angående en trashad motorcykel. Hans telefonnummer är inrakat på din hjässa.

6. Du tyckte att det här var kvällen att berätta för din bästis Linda om den där gången i nian när du låg med hennes kille. Du trodde hon skulle uppskatta humorn. Det gjorde hon inte.

7. Du blev inte insläppt på hippaste klubben och talade då om för dörrvakten att han ser ut som din chinchillas bakre region, är utrustad med en gnagares hjärna och lider av ett seriöst Napoleonkomplex samtidigt som du slängde grus på den övriga kön. Ditt valfria telefonsamtal gick till 118 1oo där du ställde frågan "Är alla poliser kärringar?".

8. I taxin på vägen hem googlar du in på tevetablån och förbannar att du missade "Hem till byn".

9. Din utkorg på mobilen är full av sms där du talar om för samtliga kontakter i telefonlistan att du är ledsen för att du smittat din kille med kondylom. Den senaste inforapporten meddelade att din chef nu fått sitt sms.

1o. Du är numera förlovad med "Mammas pojkar"-Bobby...     


  

Av Linda - 25 maj 2011 13:34

Nu när jag har läst ut SOLOs November numemr 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Olivia Palermo. Hon behöver ju ingen närmare presentation då de flesta vet vem hon är. Jag tycker att hennes kille är sjuktsnygg, och sen klär hon sig riktigt snyggt emellanåt. Tänkte i alla fall skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Hennes liv är en sval flickdröm bestående av glittrande välgörenhetsgalaor, ett perfekt jobb och dyrbara shoppingvanor. Olivia Palermo tog sig tid att besvara SOLOs frågor mitt i sin späckade it girl-tillvaro.

Artikeln är skriven av Katarina Wendelin och Karin Nordin.

 

Hej Olivia! Vad gör du just nu?

- Just nu njuter jag mest av att vara ledig och resa runt i Europa. Jag var i Paris för couture-visningarna och sedan åkte jag direkt till berlin för modeveckan där. Det har varit en fantastisk resa!

 

Hur blev du en del av "The City"?

- Jag blev involverad i serien när producenterna kontaktade mig för att fråga om jag var intresserad, vilket jag var.

Du och Whitney Port framställs inte direkt som bästisar... Hur ser sanningen bakom er relation ut?

- Jag önskar Whitney allt gott. Vi är vänliga och professionella mot varandra och vi lägger alltid några minuter på att snicksnacka när vi stöter ihop.

Hur håller du dig i form?

- Jag gillar bikramyoga, skidåkning och tennis.

 

Du har porträtterats som något av en bitch i serien. Är det en rättvis bild?

- Helt ärligt så ser jag inte mig själv som en elak tjej och det gör inte mina kompisar eller min familj heller. men serien ska underhålla våra tittare och därför blir vissa grejer lite överdramatiserade. I verkligheten vill jag se mig själv som en positiv och lättsam person.

Hur ser din relation till Erin Kaplan ut? Hon verkar ju så elak?

- Erin och jag har en strikt professionell relation, vi jobbar båda två på Elle och vi ses egentligen bara när vi filmar på Elle-kontoret. I verkligheten har vi betydligt mindre kontakt med varandra än vad folk förmodligen tror. Men vi gör alltid vårt bästa för att vara proffsiga och samarbeta för tidningens bästa.

 

Välgörenhet ligger dig varmt om hjärtat. Varför är det så viktigt för dig?

- Jag tycker att alla som kan dela med sig av något - även om det inte handlar om pengar utan kanske bara några minuter av sin tid - ska göra det. Även små saker kan ju göra stor skillnad.

 

Många unga kvinnor som skriver till SOLO berättar om sin dåliga självkänsla. Vad vill du säga till dem?

- Vi har alla våra brister och sviktande självkänsla är något som de flesta upplever. Mitt råd till unga kvinnor som jag äör att fokusera på det som är positivt - tänk på allt som är bra med dig själv istället för att stressa över dina brister.


Hur fick du din fantastiska känsla för mode? Vi älskar din stil!

- Tack! Jag tror att jag var väldigt lycklig att födas in i en stilmedveten familj. Min mamma och faster gav mig en känsla och kärlek för mode vid en väldigt låg ålder.

Men hänger du någonsin bara hemma i mjukisbrallor?

- Absolut, det gör jag! 

Hur ser en utekväll ut för dig?

- Det kan vara att gå på någon filmpremiär eller äta middag med min pojkvän Johannes och några nära vänner.

 

Det är höst nu, även på Manhattan. Hur klär du dig modehösten 2o1o?

- Svarta höga skor från Charlotte Olympia med en lila, genomskinlig klack och mycket päls!

Vad är det första som dyker upp i ditt huvud när jag säger Sverige?

- Vackra människor, Ikea och underbara köttbullar!

Finns det några svenska märken du gillar?

- Ja, Filippa K.

 

Det låter bra! Tusentals kvinnor är avundsjuka på ditt hår. Vilken är hemligheten bakom de där signaturlockarna?

- Jag gör bara mitt bästa för att hålla mitt hår hälsosamt, jag försöker hålla det mjukt och välbalsamerat. Dessutom är det viktigt att ge det en paus från all styling lite nu och då.

 

Okej, berätta, vad är det knäppaste du hört om dig själv!

- Att jag skulle ha opererat näsan!

Du verkar så perfekt, det blir nästan lite jobbigt för oss andra. Så snälla, avslöja något pinsamt om dig själv.

- Jag har definitivt vissa klumpiga tendenser och jag är känd för att snubbla över mig själv då och då.

 

 

  

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards