Alla inlägg under september 2011

Av Linda - 23 september 2011 19:34

           

           


Nu har jag suttit och kollat igenom VeckoRevyn nummer 23 (28 Oktober) 2o1o, för att se om det fanns något i tidningen som jag ville ha. Jag hittade lite blandade produkter, men inte så jättemånga.


Detta hittade jag i VeckoRevyn nummer 23 (28 Oktober) 2o1o:

* Stickad Tröja TopShop, 599 kronor- Fin tröja! Gillar kabel stickade tröjor! Tycker att dem är sjuktfina och sköna!

* Stickad Klänning Indiska, 399 kronor- FIn klänning! Ser skön ut dessutom!

* Pumps med nitar Scorett, 699 kronor- Tycker att det är snyggt med nitarna framtill!

* Dove Intensive Body Butter, 79 kronor- VILL HA! Billig är den också! Härligt krämig konsistens. Cremen är lätt att applicera och gör huden sammetsmjuk och fantastiskt len. En riktig höjdare som vi gärna använder hela vintern. Doften är fräsch och precis lagom. Helt enkelt bäst i test! 

* Giorgio Armani Lip Skin Läppglans, 27o kronor/styck- Armanis nya läppglans ska lägga sig som en mjuk extrahud på läpparna utan att kladda eller kleta. Lanseras i fyra färger.

Av Linda - 22 september 2011 21:34

Nu blev jag ledsen och tårarna rann när jag fick höra och se den fina videon som Olas kompisar gjort till hans minne. Så himla fina killar som sjunger den fina sången till Ola och Frikk. Man kan inte annat än att bli berörd när man hör den även om man inte förstår alla ord - den berör ändå. Kan inte fatta att det har gått två månader sen Ni dog, och jag tänker fortfarande på din familj Ola, Din underbara familj.

"De beste to mennskene vi har mött. Ses snart igjen Ola Frikken"   

 

Känner mig jättetrött nu faktiskt. Det var jätteskönt att vara ute och powerwalka fast det var riktigt jävla kallt ute i blåsten!! Det gick an när man gick, men inte när man stod still. Har frusit resten av kvällen sen.. Ska börja gå varje dag om man blir så här trött, haha. Perfekt sömnmedlet för mig. Sitter bara och skrattar just nu åt Filip och Fredrik. Herrejävlar, vad jag är lättroad just nu, haha. Och övertrött - därför flummar jag så.

Lär ju sova bra inatt som jag gjorde förra. Vaknar dock upp efter sju och kollar på klockan för att sen somna om igen, och det har hänt denna veckan att jag gjort så.

Har ingen aning om just nu vad jag har gjort mer idag mer än att gå och damma av här hemma. Är rätt så övertrött nu då jag bara skrattar. Jävla flummig kväll vill jag lova.

Natti och tjing tjong

Av Linda - 22 september 2011 19:34

   

Det var tur att jag hade min kofta på mig under jackan för det var riktigt kallt ute i blåsten idag!


* Everest Jacka, Stadium, NY- Tycker verkligen om denna jackan! Mycket bra köp av mig.

* Cardigan, Vero Moda- Favoriten hänger kvar!

* Tubtopp, Ginatricot- Favoriten!

* Byxor, Lindex, NYA- Så underbara är dessa byxorna!

* Nike-skor, Stadium, NYA- Jättesköna skor och de är perfekta att ha när man är ute och går! 

Av Linda - 21 september 2011 23:34

Först måste jag bara säga att idag tittade SOLEN fram en liten stund och vi hade blå himmel där ett tag, men lite senare kom dem där jävla molnen ändå! Fast jag var riktigt glad när solen väl var framme =) Sen om det har kommit regn på kvällen och vart molnigt är skitsamma då man blev så glad när solen var framme!

Äntligen kom min mens idag!! Den är försenad några dagar eller så var den bara jävligt tidig förra månaden. Skönt att den kom idag i alla fall, och det har jag allt känt i min mage då jag har fått ta två Alvedon.


Sover bra gör jag nu för tillfället också vilket är oerhört skönt! Brukar bli rätt seg och trött innan och under mens i och för sig, men skönt är det att få sova bra och länge på nätterna.

ÄNTLIGEN har jag kommit igång med att läsa mina tidningar nu igen med så nu kommer det komma fler inlägg igen under modetidningar angående; kändisar, mode, skönhet och artiklar om allt möjligt!! Vet med mig att jag är jävlgit långt efter, men jag hoppas att det blir bra ändå då jag har MYCKET att dela med mig av nu! Har läst en stund idag på dagen, och det var skönt att sträcka på benen i soffan och bara koppla av.

Cyklade till PA:s kvart över tre där jag handla Chilinötter, Choklad, Ciabatta bröd, Cosmopolitan, Glass, Gurka, MER, Sallad, Skinka och Tv-tidningen. Det var sista gången jag handla nu innan lönen kommer nästa vecka. Hoppas att jag ska klara mig tills dess fast det gör jag nog.. När jag cyklade därifrån det var då solen var framme, så det var gött med lite sol på sig! Har vart lugnt idag också förutom att man var iväg och handla lite då förstås. Tänkte ta en powerwalk fastiskt, men jag hade så jävla ont i magen, och då orka jag inte ta en helt enkelt!

Nä, dags att sova. Natti och tjing tjong


På PA:s handla jag Gurka, Glass, MER, Chilinötter, Cosmo, Ciabatta bröd, Choklad, Skinka och Sallad.

   

Fick rolig post idag också, och inte bara räkningar! Dem där rabatterna från Åhléns är jävligt välkomna och jag gillar deras små tidningar man får hem. H&M katalogen var heller inte dum att få!

     

Av Linda - 21 september 2011 21:34

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 23 (28 Oktober) 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Taylor Swift. Dem flesta vet ju vem hon är så hon behöver ingen närmare presentation. Tänkte i alla fall skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Hon har sålt 12 miljoner skivor, gjort slut med Taylor Lautner och fått Barack Obama att skälla ut Kanye West. Och hon har inte ens fyllt 21 än. För VeckoRevyn berättar Taylor Swift om nya skivan, kärleksstrulet och hur det är att kallas "anti-Britney".

Artikeln är skriven av Fredrik Backman.

 

I februari i år gick låten Today was a fairytale rakt in på andra plats på de amerikanske topplistorna. Onekligen en passande titel för 2o-åriga Taylor Swift, för hennes blixtsnabba genombrott från countrysångerska i sydöstra USA till en av världens största artister (Taylor blev förra året världens mest nedladdade artist, med 25 miljoner sålda låtar på nätet) tycks verkligen vara en saga.

- Jag kan vara en väldigt försiktig person, men jag är aldrig försiktig med min musik. Där kompromissar jag aldrig. Det har funkat såhär långt! säger hon med ett stort skratt.

 

För nio år sen satt hennes mamma och väntade i bilen på den berömda skivbolagsgatan i countrymusikens mecka Nashville medan en rågblond Taylor ivrigt marscherade in oanmäld till alla bolagens direktörer, la sin heminspelade demo på deras skrivbord och sa: "Jag heter taylor Swift. Jag är 11 år. Det här är min demo. Ring mig!".

Och telefonen ringde. När Taylor var 14 tackade hon nej till ett massivt skivkontrakt eftersom det intresserade bolaget inte ville låta henne skriva sina egna låtar. Skivbolagets representant trodde att hon var galen, men tre år senare släppte Taylor sitt debutalbum, där hon skrivit all text och musik själv, och sålde mer än två miljoner exemplar redan första året. Hennes första singel, Tim McGraw, var en närmast smärtsamt ärlig historia om hennes ex-pojkvän.

- Mina låtar är som min dagbok. Allt finns där, både det lyckliga och det smärtsamma. Jag har alltid hanterat mina känslor genom att skriva, ju mer detaljerat och ärligt jag gör det desto snabbare kommer jag över det som är jobbigt. Det är som om låtarna ger mig ett avslut på det som hänt.


Framgångarna med skivan gan Taylor en jätteturné och gjorde henne ekonomiskt oberoende. Dessutom inledde hon 2oo8 en uppmärksammad romans med Joe Jonas, en av bröderna i Jonas Brothers. Kändispressen kastade sig över förhållandet, och snart sågs de två som "det perfekta paret". Taylor själv försökte låta bli att bli påverkad.

- Jag läser inte skvaller om mig själv. Och jag gillar inte att prata om mitt privatliv. Det är kanske lite motsägelsefullt att jag samtidigt kan skriva så totalärligt om allting i mina låtar, men för mig är det en helt annan sak. Det är ingen stor sak för mig om jag råkar dejta en person som är känd, det är ju inte därför jag väljer att vara med den personen. Jag attraheras av människor som har självförtroende och passion för det de gör, oavsett vad det är. Men självklart träffar jag mycket folk genom jobbet, precis som alla andra, och mitt jobb råkar innebära att jag träffar många kändisar. Jag kan inte göra något åt det.


Förhållandet med Joe verkade verkligen perfekt, men det skulle inte hålla i sig ens året ut. Under hösten dumpade Joe Taylor på hårdast möjliga sätt: Över telefon. Taylor tog uppenbart uppbrottet hårt, i en intervju med Ellen DeGeneres berättade hon att hela samtalet varade i "exakt 27 sekunder, det måste vara någon form av rekord va?". Men hon hanterade det så som hon alltid hanterat motgångar: Hon skrev en låt om det.

Texten i Forever and always lyder bland annat: "Did I say something way too honest, that made you run and hide like a scared littke boy"?. Skivan döpte hon till Fearkessm deb sålde 6oo ooo exemplar på en vecka. När producenterna bakom filmen Camp rock, däör Joe har en av huvudrollerna, si samma veva släppte dockor av karaktärerna visade Taylor dessutom upp en mer humoristisk sida av uppbrottet. Hon la upp en video på sinMyspace där hon höll upp Joe-dockan och förklarade att "den här dockan kommer med en liten telefon, så att han kan ringa och göra slut med andra dockor". 

- Jag tror att man måste ha humor i den här branschen. Det här livet kan vara så fruktansvärt stressigt. Du måste kunna skratta åt dig själv, och den bild andra har av dig. Annars får du svårt att orka med, säger hon själv när VeckoRevyn påminner henne om det.

 

Hon skulle snart få nytta av den inställningen. I september 2oo9 gick hon upp på scenen på MTV video music awards för att ta emot priset för årets bästa kvinnliga video, när rapparen Kanyw West plötsligt kastade sig upp på scenen, slet åt sig mikrofonen och började skrika att utdelningen var ett skämt och att Beyoncé borde ha vunnit istället. Händelsen blev en skandal över hela världen, och gick så långt att självaste president Barack Obama i en intervju kallade Kanye för "åsna".

Taylor själv tog det hela med stort lugn, hon vägrade kommentera det i en enda intervju och när hon blev inbjuden att vara gästprogramledare i humorprogrammet Saturday night live tackade hon ja och framförde en låt där hon drev friskt med både sig själv och det inträffade. Efter att bland annat ha sjunig att alla hennes låtar handlade om "glitter, klänningar och killar som är otrogna mot mig" fick hon både in en känga mot Joe ("you might think I´d bring up Joe, that guy who broke up with me on the phone, but I´m not gonna mention him") och en rad om hur hon inte behövde sjunga något om Kanye eftersom hon redan hade satt säkerhetsvakter längs hela scenen ifall han skulle dyka upp.

- Jag kan inte styra över vad andra gör utan bara över vad jag själv gör, säger hon lugnt när ämnet kommer på tal, och fortsätter.

- Jag vill vara känd för min musik, inte för en massa andra saker.

Hon förnekar däremot inte att all medieturbulens påverkade henne.

- Men jag har mycket hjälp av att min familj alltid håller mig på jorden.  

 

Hon berättar att hennes pappa och mamma aldrig lägger sig i hennes affärer, men alltid finns med i bakgrunden för att stötta.

- Min pappa älskar att åka med på mina turnéer. Han står i t-shirtståndet och pratar med fansen hel kvällen om ingen stoppar honom, skrattar hib, och berättar sedan att pappan dessutom har ett stort intresse av att utsätta sin världskända dotter för practical jokes.

- Hans favorit är att gömma mängder av plektrer (den lilla trekantiga hårda plastbiten som gitarrister använder, reds anm) överallt i mitt hus. Var och varannan dag så öppnar jag besticklådan och upptäcker att den är full av plektrer... Min pappa tycker sånt är hysteriskt kul. Han har en speciell humor.

Taylor skrattar högt när hon berättar om en annan familjetradition.

- När jag kommer till ett hotell vill jag ofta hålla en låg profil och inte bli igenkänd, och då kan pappa förstås inte låta bli. Under första turnén kom jag till New York, och hade verkligen ansträngt mig för att bara glida in i massan. Men precis när jag kommer in i hotellobbyn, som är full av folk, när jag min pappas röst skrika "men! Är inte det där TAYLOR SWIFT?" och alla vänder sig om och stirrar. Då han har suttit där i en stol i lobbyn i flera timmar och väntat på att jag ska komma, bara för att få skrika det...


Den massiva mediebevakningen av hennes kärleksliv var dock inte över. I slutet av 2oo9 dejtade hon en annan Taylor, nämligen Taylor Lautner (som hon också sjöng om i Saturday nigh live med orden "jag vet att ni undrar om jag dejtar den där varulven från Twilight"). Förhållandet, som började när de träffade varandra under inspelningen av filmen Valentine´s day, tog slut tidigt 2o1o, enligt spekulationer eftersom Taylor Lautner var betydligt kärare i Taylor Swift än vice versa. Vilket givetvis ledde till nya tidningsrubriker. Taylor vill dock inte svara på den hetaste frågan av alla, om hon är singel just nu.

- Jag har lärt mig att inte svara på den frågan från journalister, för när du publicerar den här intervjun om några veckor kan allt redan ha hunnit förändras, säger hon bara med ett kort skratt. Men hon erkänner att hon förstår att folk gärna vill veta. 

- Eftersom jag själv säger att mina låtar är som min dagbok så är det klart att folk spekulerar nu när jag släpper mitt nya album. "Åh, handlar den här låten om honom?" och så vidare. Men jag är ju fortfarande samma person som jag alltid varit, och det här är mitt sätt att processa känslor, så jag kommer alltid skriva mina låtar på samma sätt.


Många recensenter hävdar att nya skivan Speak now är betydligt mörkare och vuxnare än Taylors tidigare. Något hon själv håller med om.

- Mitt liv har förändrats, då förändras också min musik. Jag är glad att folk upplever att de nya låtarna är annorlunda, det betyder att jag har utvecklats som person.

Enligt Taylor själv är skivan byggt enligt ett tema över "ord jag borde ha sagt till personer i mitt liv, men aldrig sa".

- Det är både glada och ledsna sånger, både kärlek och ånger och ilska. Mänskliga känslor.

Första singlen, Mine, handlar om en kille som lägger armarna om en tjej för första gången, och hur deras liv och förhållande utvecklas efter det.

- Den handlar om en person jag var var i de första faserna av en relation med, och vad som hade hänt med våra liv om det förhållandet inte hade tagit slut som det gjorde. Just den där sekunden när han la armen om mig för första gången inspirerade hela låten.


När hon får frågan om vad hon, som döpte sin andra skiva till Fearless, är rädd för nu, tänker hon efter en lång stund innan hon svarar.

- Jag är rädd för att bli missförstådd, och är rädd för att svika folk jag älskar. Jag har en tendens att överanalysera och övertänka allt, och jag kan bli väldigt stressad när jag ställs inför stora förändringar och valmöjligheter, att jag ska välja fel. Men det är de där valen som gör livet så intressant.

Några av valen har handlat om hur hon ska förvalta sin karriär och de miljontals dollar hon tjänat de senaste åren.

- Min pappa är börsmäklare, så han har alltid hållit föreläsningar för mig om hur jag ska spara mina pengar, så jag har nog blivit ganska sparsam. Jag köper saker jag behöver, och jag har lagt ner en del pengar på mitt hus...

Huset ifråga har blivit mer än bara ett hem. Det har blivit en flukt från verkligheten. Bland annat består hela vardagstummet av en gigantisk fågelbur, som man kommeer upp i genom att först hoppa på vita stenar över en stor inomhusdamm, för att sen klättra uppför en vindlande spiraltrappa.

- Det coola är att jag ville att mitt hus skulle vara vimsigt och knäppt och missmatchat- Som en stor fantasivärld. När jag kommer hem efter en turné vill jag koppla bort den världen, med alla konserter och tv-program och intervjuer... det blir för mycket verklighet för mig ibland. Då vill jag bara åka hem och sitta i min fågelbur.

 

Hon skrattar ett högt, avväpnande slratt igen. Längs vägen har många kritiker försökt sticka hål på imagen av henne som den perfekta, glada tjejen som inte dricker, röker eller tar droger, men än så länge har inte en enda skandal kunnat grävas fram. Taylor har till och med döpts till "anti-Britney" av amerikanska musikjournalister. Själv rycker hon bara på axlarna åt det.

- Jag kan inte kommentera andras åsikter. Jag är bara lycklig över att jag aldrig behövt skapa mig en image, eftersom det här är jag. Jag har inget intresse av att vara en partytjej, så jag har aldrig varit det. Jag tar inte droger, för jag känner inte att det skulle ge mig något. Vad folk tycker om det gör mig inget.    

Med nya skivan kommer också en ny turné, som Taylor hoppas ska gå till nya platser.

- Mest ser jag fram emot länder jag aldrig varit i, som Frankrike, Italien och Sverige!

 

Den sista frågan för dagen blir den om hon upplever att fans i olika delar av världen skiljer sig från varandra. Taylor tänker efter en kort stund innan hon säger:

- Nej. De som kommer till mina shower är människor som är fascinerade av kärlek, precis som jag. Det binder oss samman...


      

Av Linda - 20 september 2011 23:34

Usch, jag blir verkligen seg när det bara regnar och regnar. Behöver sol och energi! Sen kan ju det gärna vara sol de dagar man INTE jobbar, för oftast är det bra väder då. Hade inte vart dumt alltså... Sommaren detta året har man ju knappt sett röken av?? Dem får dagarna som var fina var man på jobbet för det mesta. Har inte ens badat i år !! Då är jag ändå en badkruka, men en gång vill jag gärna ha badat minst. Yeah yeah, vette fan varför jag kom in på detta, haha!

En väldigt händelselös dag då jag egentligen har lagt in mina sängkläder i garderoben, lagat mat, ätit, tränat och fixat lite inlägg till bloggen som jag låg efter med. Ja, det är fan det som har hänt!

Blev dock lite irriterad på mig själv när jag duschade förut så hade jag lagt Balsamet i handen, och sen börja jag smörja in det i hårbotten!! Där ska det ju INTE vara! Då blev jag lite trött där, och då tog det längre tid än vad det skulle ha gjort. Inte första eller sista gången det händer heller i och för sig.

Nä, ska sova nu. Natti och tjing tjong

Av Linda - 19 september 2011 23:36

Inatt har jag verkligen sovit helt underbart =) Några nätters dålig sömn plus en jobbnatt måste man ju ta igen, och det har jag gjort inatt kan man säga. Sov riktigt bra hela natten, men jag var uppe på toa strax innan sju och sen somna jag lika fort igen. Sånna nätter borde man ha jämt, tycker jag.

Kände igår när jag jobbade att jag hade rätt ont i halsen och idag har jag haft lite rethosta plus att jag har fått snyta mig lite. Känner mig trött och lite hängig.. Kan bero på mensen lite också kanske, men sen är det en del förkylningar på jobbet också. Var ju lite småförkyld för en månad sedan, men det blev inget av det - som vanligt! Störande är sånt. Har därför bara tagit det lugnt idag; diskat, städat toaletten och läst en del. Annars en väldigt lugn dag!

Solen var framme på dagen med ja, och det såg riktigt fint ut ute även om det blåste, men sen på kvällen börja det regna. Skönt att man inte skulle till eller från jobbet då tänkte jag bara.

Har tänt massa ljus här hemma ikväll medans jag sett på Idol och Svenska Hollywoodfruar - en fördel med hösten; att det blir mysigt med tända ljus!

Nä, ska nog lägga mig nu då jag känner mig trött i hövvet. Natti och tjing tjong


Facebook gör mig så jävla förvirrad för övrigt. De håller på och ändrar JÄMT OCH STÄNDIGT!! Fan kan det inte räcka med krångel och massa jävla uppdateringar hit och dit. Borde vara som det var förut. Kände bara att jag ville ha det sagt, haha! Säkert en del som tycker att det är störande också.

Av Linda - 19 september 2011 21:34

         

Inatt gick den årliga Emmy Awards av stapeln på Nokia Theatre i Los Angeles, för 63:e året i rad. Galans stora vinnare blev serien "Modern Family" bland annat. Galan är en tv-gala där serier belönas med Emmys.

Har hittat en del kändisar som hade väldigt fina klänningar på sig, men inte såå många som jag kan hitta. Dessa blev i alla fall mina favoriter.


Bilder från Emmy Awards:

* Nina Dobrev- Nina i en Donna Karan! Skitsnygg klänning fast den är inte så fin nertill, men annars gillar jag den som fan! Härlig färg dessutom, och det var en del som bar rött på galan.

* Cat Deely- Cat i Monique Lhuillier! Fin klänning, rätt enkel i modellen men ändå snygg!

* Jennifer Carpenter- Jennifer i Tony Ward! WOW, den här klänningen vill jag ha! Lite vågad med slitsen kanske, men jag gillar denna som fan!

* Cobie Smulders- Cobie i Alberta Ferretti! Jättehärlig färg! Kul att hon sticker "ut" med en annan färg, tycker jag!

* Claire Danes- Claire i Oscar de la Renta! Härlig klänning! Fina färger i mönstret dessutom!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< September 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards