Direktlänk till inlägg 9 maj 2011

JENNIFER ANISTON

Av Linda - 9 maj 2011 23:34

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas Oktober nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Jennifer Aniston. Jag tycket att hon är en bra skådespelerska, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Ensamstående och 41 år - Jennifer Aniston är redo att skaffa barn på egen hand. Helt ostyrd av tradtitionella familjeramar  vill hon ta makten i egna händer och själv bestämma sitt liv. Det är en av de stora fördelarna med att vara en modern kvinna av idag, menar Jennifer Aniston.

- Vi behöver inte springa och leta efter den perfekte mannen, vi kan göra allt själva.

Aritkeln är skriven av Tina Jöhnk Christensen. Översättning och Bearbetning Malin Ericsson.

 

- Jag har minst tretton barn vid det här laget, utbrister Jennifer Aniston, med ett något ironiskt skratt och kastar sitt kastanjebruna hår tillbaka. Hon hänvisar till ett tiotal tidningars utbredda ryktesspridning om hennes påstådda graviditeter. Men att hon någon gång vill få barn, råder det ingen tvekan om.

 

Jennifer Aniston är högaktuell i filmen The Switch där hon just spelar en ensamstående kvinna som väljer att få barn genom spermadonator och insemination. Hon är inte ute och letar efter den perfekta partnern men däremot efter de perfekta spermierna. Men att de perfekta spermierna, utan hennes vetskap byts ut mot hennes bäste väns komplicerar filmens historia något.

- Jag vet inte riktigt, säger Jennifer eftertänksamt på frågan om hon själv kan tänka sig att jaga efter bra spermier utan att nödvändigtvis vilja ha mannen i fråga. Det är bra att det finns alternativ, men jag har inga direkta planer på att göra det, nej.

 

Det är dock självklart för skådespelerskan att det finns flera olika sätt att få barn på. Hon har efter uppbrottet med före detta maken Brad Pitt, och ett par havererade förhållanden med bland annat Vince Vaughn och John Mayer, medgett att det för henne inte är helt nödvändigt att leva i ett traditionellt förhålande. Jennifer säger att hon är trött på att ständigt avporträtteras som ett offer, eller som "den ensamma och övergivna". En roll hon blivit tilldelad efter att Brad Pitt valt att tillsammans med skådespelerskan Angelina Jolie bilda en stor familj. Visst var hon förkrossad ett tag efter uppbrottet, men värre än så var det inte. Och hon ser inte skilsmässan som ett hinder för att hon någon gång ska kunna bilda familj.

- Det behöver nödvändigtvis inte vara den traditionella modellen med mamma, pappa, två barn och hund. Kärlek är kärlek, och en familj består av dem som är omkring dig.

Jennifer Aniston vill inte att folk ska tycka synd om henne för att hon en gång haft det perfekta livet, men nu lever ensam. Hennes äktenskap var inte perfekt. Drömmen höll inte. Så enkelt var det bara.  

- Man behöver inte följa traditionen bara för att vara lycklig. Jag lever inte efter det traditionella mönstret för tillfället. Jag har inte två barn, hus och hund. Men jag lever mitt liv som jag vill, Det är mitt liv och jag känner att jag befinner mig där jag vill vara och jag är riktigt lycklig.

 

I The Switch spelar Jennifer Aniston en 4o-årig ensamstående kvinna, Kassie, vars biologiska klocka tickar allt högre. Hon har bestämt sig för att utnyttja möjligheten att med hjälp av en insemination skaffa barn utan att ha funnit den rätte i sitt liv. och hon överväger inte längre möjligheten att hitta en man som kan vara far till hennes barn.

- Jag tycker absolut inte att det är själviskt, säger Jennifer Aniston, Vårt samhälle har en stereotyp syn på vad en familj är. men vi har utvecklats, och det finns många olika typer av familjer idag. Det är exempelvis jättefint att ett barn som inte har ett hem, kan få ett hem och bli älskat.

 

Sedan succéserien Vänner lades ner 2oo4 har Jennifer medvetet försökt undvika romantiska komedier där kvinnorna inte gör annat än kämpar för att bli någons flickvän. Hon blir själv uttråkad av att se sådana filmer, och vill helst berätta historier som bryter de traditionella mönstrena. Därför var hon inte speciellt exakterad över sin roll i filmen He´s not that into you, där hon spelar just en giftaslysten kvinna. Rollen i The Switch däremot är Jennifer väldigt nöjd med.

- Det är ett oerhört relevant ämne. Det finns många kvinnor i mitt liv som kämpar och lidigt på grund av problematiska pojkvänner eller bekymmer med att skaffa barn och istället övervägt adoption. Spermadonation är ett viktigt ämne som bör diskuteras. Det är verkligen ett stort steg framåt för kvinnor att de kan använda sig av spermadonatorer, det är bättre att vara ensam med sina barn än att välja fel man, understryker en bestämd Jennifer Aniston.

 

Idag lever Jennifer ett fantastiskt liv som singel; hon har en ny villa i Beverly Hills som hon renoverat och inrett från början till slut. Hennes vänner kallar det JA Spa och Jennifer själv är riktigt nöjd med hur huset ter sig i färdig form, och med hur resten av hennes liv ser ut just nu. Viktigast för henne är hennes goda vänner som hon räknar som sin familj, och bland de närmaste står Vänner-kollegan Courtney Cox Arquette.

- Jag kan inte leva utan mina vänner, för mig är det oförståeligt att människor vill isolera sig och utesluta sina vänner ur sina liv. Det är ett mysterium. Jag är otroligt beroende av mina vänner, och de av mig. Det är de som hjälper mig genom livets svåra ögonblick. Det ör i de stunderna jag behöver en kombination av både vänner, familj och min egen styrka. Och naturligtvis alkohol och droger, säger Jennifer med ett skratt.

Den sista kommentaren är helt klart ett skämt. Jennifer Anistons liv har i media dissekerats och beskrivits in i minsta detalj, men det har aldrig ryktats om missbruk av något slag. Hon ser helt enkelt för frisk och sund ut för att några sådana misstankar ska kunna slå rot.

- Jag har haft stunder i mitt liv då jag har varit osäker och känt mig riktigt låg. Det är en känsla vi upplever. Bara för att du blir satt på toppen av bröllopstårtan, betyder det inte att det är så du verkligen känner. Ibland känns det som om jag står där uppe, men ibland känns det inte så, filosoferar Jennifer Aniston vidare. 

 

Vare sig du står på toppen av kakan, eller inte, så kan du inte trotsa naturens lagar. Jennifer Aniston är som 41-åring väl medveten om att hon närmar sig sin sista chans att få barn men hon känner inte att hon är ensam i sin situation. Hon menar att det inte är så många som får barn i 2o-årsåldern längre. Att det är vanligt att kvinnor väntar tills de känner sig mognare, och att hon inte känner någon press - än så länge. Jennifer har flera gånger sagt att hon känner sig mer bekväm än någonsin, att hon tycker att hennes liv börjar nu, när hon är i mogen ålder äntligen har funnit sig själv. Att det kanske beror på att hon nu har tid att hålla sig i form och med det känner sig friskare än någonsin.

- Ja, just nu sitter jag med en Suzanne Somers leksak under bordet, säger hon retsamt och hänvisar till fitnessredskapet Tight Master.

 

I hennes snäva Alexander McQueen-klänning får inget sådant redskap plats, men Jennifer ser ut att njuta av tanken. Hon fortsätter berätta att hon tränar varje dag, och favoriten är att variera löpning med yoga.

- De första gångerna jag utövade ypga var min rumpa så öm efteråt att jag inte kunde tänka på något annat. Jag försöker träna så mångsidigt som möjligt och tränar även med fria vikter. Det gör min kropp stark, och när den är stark så sover jag bättre, Jag arbetar bättre och har mycket mer energi. Det är underbart.

 

Jennifer Aniston är som lyckligast näg hon får ta på sig sin bikinitopp, ett par jeans och ströva runt i flipflops på stranden i Malibu. Hon är rakt igenom en Californiagirl som älskar sol, strand och hav. Hennes väldifinierade armar är ständigt gyllenbruna och det är lätt att misstänka att resten av hennes kropp har exakt samma färg.

- Jag är naturligtvis bekväm med att vara naken. Jag kanske inte hade känt att det hade varit helt okej att vara naken i en sådan här situation, och jag struttar inte längre runt mitt hus naken under längre perioder. Men ja, jag känner mig absolut bekväm naken, svarar Jennifer på frågan om hon törs sola naken i sin trädgård med alla paparazzis som lurar i buskarna...

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards