Alla inlägg under mars 2009

Av Linda - 3 mars 2009 12:00

Nu när jag har läst ut Plaza Kvinnas Februari nummer 2oo9, kom jag till en artikel som handlade om just Anne Hathaway. Jag tänkte skriva ner lite vad som stod i artikeln med henne. 


Filmstjärnan Anne Hathaway är präktigheten personifierad. Men vad döljer sig egentligen under ytan? Skandalen med kriminelle pojkvännen har slagit en spricka i hennes helylleimage.

Artikeln är skriven av Gunnar Rehlin och Charlotta Jakobsson.


Från charmerande Disneyprinsessa till missbrukande dramaqueen. På bioduken går Anne Hathaway från en extrem till en annan, men i verkligheten ger hon sken av att vara en vanlig karriärskvinna som sätter jobbet först. Anne är något så exotisk som en Hollywoodstjärna som inte byter pojkvänner på löpande band, inte prenumererar på skandaler eller åker in och ut från rehab. Istället är en av årets Oscarsfavoriter noga med att påpeka att jobbet alltid kommer först och att socialt arbete ligger henne varmt om hjärtat. 


Men hennes präktiga image fick sig en rejäl törn när pojkvännen sen fyra år Rafaello Follieri, förra året arresterades anklagad för omfattande svindlederier. Han misstänks ha lurat privatpersoner på miljontals dollar i en komplicerad fastighetshärva. Pengarna använde han till sin luxiösa livsstil, som också Anne tagit del av. Hon drogs in i förundersökningen, men förklarades snabbt oskyldig, och gjorde efter det slut med Follieri. Anne har mött skandalen med en värdig tystnad. Hennes motto när det kommer till medial uppmärksamhet är ett citat av Oscar Wilde:

"Ju mindre som sägs om livets plågor, desto bättre".

- Folk omkring en tar precis så mycket som man är villig att ge. Därför måste man själv se till att man tar kontroll över det som skrivs om en, att man inte lämnar ut mer än det man själv vill. För mig är Meryl Streep den absoluta förebilden. Hon talar mycket och ofta, men ändå finns det en mystik kring henne. Precis så vill jag ha det. Publiken vet inte allt om mig.


Vi träffas en varm dag i Rom, på lyxiga hotellet Hassler. Anne är hjärtlig och öppen, men mer reserverad än hon har varit tidigare. De många mediala turerna kring Follieri har satt sina spår, och vänligheten till trots, är hon på sin vakt. För dagen är hon klädd i kjol och svart blus, som något förvånande visar sig komma från H&M. 


Anne är aktuell i dramat Rachel Getting Married, där hon spelar en före detta drogmissbrukare vars syster Rachel ska gifta sig. När Hathaways Kym dyker upp på bröllopet flyter gamla konflikter upp till ytan och sammandrabbningarna är ett faktum. Anne har fått strålande kritik för sin insats som Kym, en roll som ligger långt ifrån prinsesskaraktären hon slog igenom med.

- Jag träffade många drogmissbrukare under min research. Det var oerhört lärorikt, jag var ju tvungen att förstå Kym. Jag ville få med hela hennes historia; vad det var som fått henne att börja med droger och hur det nu skulle kunna gå för henne när hon blivit avgiftad. 


Anne har vart med i filmer som En prinsessan dagbok (2oo1), Kaos (2oo5) och Brokeback Mountain (2oo5) för att nämna några och i alla filmerna har hon gjort förvandlingar, filmmässigt. Hon tog ytterligare ett steg i sin förvandling med Djävulen bär Prada (2oo6), där rollen som Meryl Streeps fumliga assistent gjorde att modevärlden fick upp ögonen för henne. 


Förra året blev hon Lancômes ansikte utåt, och har bland annat frontat reklamen för deras nya doft Magnifique.

- Jag trodde aldrig att jag skulle bli tillfrågad om någonting sådant, eller att jag skulle vilja göra det. Men Lancôme är ett så fantastiskt märke. Jag var tvungen att fånga tillfället, även om jag kan ha reservationer inför skådespelare som blir synonyma med ett visst varumärke.


Disneyprinsessa, komisk agent, välgörare och övertygande drogmissbrukare. Anne överraskar lika mycket som hon imponerar i sina roller, och det är omöjligt att veta var vi kommer att få se henne i framtiden. en sak är i alla fall säker vad gäller Anne; vad man ser och vad man får är inte alltid samma sak... 


  

  

Av Linda - 2 mars 2009 22:35

Av Linda - 2 mars 2009 17:00

Här har det snöat konstant ända sedan tolv då jag skrev sist. Då kom det ju bara småflingor, men dem blev bara större och större - skitsnön lade sig på marken... ÄR JÄVLIGT TRÖTT PÅ SNÖN NU! Vill inte ha den kvar!

Jag som tänkte gå ut och cykla, men jag såg att det bara skulle fortsätta snöa och då sket jag i det! När jag kastade soporna förut var min granne på balkongen, och han bara peka på snön. Jag sa att jag som trodde att våren var på väg - det trodde han också. Men TJI fick jag för den tanken..


Jag är helt slut - är jättetrött efter helgen, och speciellt efter att ha vart ute i lördags och festat. Har nog överansträngt benet eller så är det träningsvärk eftersom jag har lite värk idag. Är la ett tecken på att jag har gjort lite nytta, hehe. Vädret gör mig inte piggare heller för den delen.

Orkar inte fixa mat idag så jag ska äta Spaghetti och Köttfärssås, men jag behöver bara koka lite Spaghetti, och dem sköter ju sig själva. Vilket är perfekt idag min slöa måndag!

Har Ni haft det bra idag folks? Tjing tjong så länge!

Av Linda - 2 mars 2009 11:55

Idag är jag seg i min kropp - har värk i benen, men då vet jag att min långa promenad i lördags tog, och att den var effektiv :)

Har dock ont på sidan av vänstra knäskålen då jag är lite öm där. Vet inte alls varför det är så, och vad jag kan ha gjort?

Känner mig liiiite täppt i näsan nu. Hmm, bara det inte är en förkylning, men jag har ju inte vart sjuk på ett år nu. Och då var det illa, riktigt illa. Linda och tappade rösten efter en utekväll då vi blev förkylda och allt. Jag kunde inte prata på en vecka - det var fan skitjobbigt. Dum som jag var åkte jag ner till skolan ändå bara för att vi hade en uppgift i skolan. Blev ju inte bättre av det utan sämre. Ren idioti var det! Gör aldrig om det igen - skulle legat hemma och vilat.

Vi var ute i lördags och nu är jag lite täppt.. Orkar inte med att bli sjuk just den här veckan bara. Behöver i och för sig inte vara något heller som det brukar vara. Hade dock vart skönt om det bröt ut innan min födelsedag!

Ska ut och cykla en sväng sen, men det blir ingen lång sväng. Inget roligt väder idag, uscha!

Ni får ha en trevlig måndag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 1 mars 2009 22:00

 

Nu sitter jag och kollar på BECK-filmen som jag alltid gör på söndagar i och för sig :) Men jag älskar dessa filmerna, och dessa har jag inte sett innan! Jag antar la att man blir lite förvånad idag med om vem som gjort vad i filmen precis som i den förra.

Tycker dock att ADVOKATEN har vart bäst :) Inget kommer ju att slå Persbrandts förhör i den filmen :)


Ska lägga mig och sova efter filmen så jag säger godnatt också! Ni får sova så gott där ute i stugorna i Sverige! Tjing tjong!

Av Linda - 1 mars 2009 20:00

Idag har jag haft en riktig slappis söndag.. Har vart seg efter att jag var ute igår, och i min hals har det kliat lite under dagen. En aning jobbigt faktiskt. Försökte vila lite under dagen det brukar inte vara några problem när jag har vart ute och festat, men det gick inte idag! Var lite för ARG för att koppla bort det som gnagde mig.

Så jag gick upp och dammsög lite snabbt, mest för att få bort det mesta på golvet; typ allt grus i hallen som man får in nu på vintern. Ska göra det bättre imorgon.


Tog cykeln till J., för att hämta min sprit från igår, och vi pratade lite och så. Fick med mig en bit Almondytårta hem :) Så nu kan jag äta lite tårta imorgon eller kanske sen. Åkte till en annan J., lite snabbt också för att lämna tillbaka pengar som jag har lånat av henne. Fan, pinsamt..

När jag kom hem ringde jag Pizzerian, och beställde en Kebab Pizza - så detta fick bli min mat idag :) Mycket gott var det med pizza. Var ju ett tag sedan sist nu.

Nu ska jag fortsätta se på The Hills. Har NI haft en bra helg folks? Tjing tjong!

Av Linda - 1 mars 2009 16:32

Har vart inne och kollat på ASOS hemsida; www.asos.com - lite och dels har dem ändrat om på deras hemsida sen jag var där sist, och sen hade dem en massa snygga klänningar och kläder just nu :)

Jag hittade fyra snygga klänningar som jag skulle vilja ha!


* Turkos/blå klänning- Väldigt snygg!

* Vit French Connection klänning- Vacker, så vacker!

* Lila klänning- Sjukt snygg!

* Rosa klänning- VILL HA! Älskar färgen också för den delen, hihi!


Av Linda - 1 mars 2009 12:30

Igår efter att jag hade gjort mig i ordning, gick jag ner till J., strax innan halv åtta någon gång. Jag trodde att jag kom sist som alltid, men inte igår! Är lite dålig på det där, men när det är fest är det lite skillnad, tycker jag. Behöver bättra mig på det där, men fest är något annat anser jag. Aja, skit samma var inte det jag skulle skriva om.

När jag kom ner satt J., M., och jag och pratade lite tills Linda kom efter en liten stund. Sedan blev det dags att äta mat :) HERREGUD, vad mycket mat J., hade fixat!! Grillad Ananas, grillade Tomater, grillad Kyckling + Lax, Pastasallad och en Lasagne. Jag blev fett mätt alltså! Var hur gott som helst! Jättelyckad middag, och jag var så hungrig när jag kom dit med!


När vi satt och åt ringde det på dörren, och då kom tre killar från festen under J., och de gjorde oss sällskap med att äta lite - dem åt med god aptit. Alla var verkligen helnöjda med maten :) Vi tjejer fick oss några skratt när vi satt där runt bordet och åt. Killarna gick ner till festen igen och vi åt klart.

Vi satte oss i storarummet och drack + lekte lite lekar. Bjöds på skratt och lite allvar. Men även ett jävla dåligt minne för min del - något jag inte står för idag. Men men done is done.


Vi gick till Terrassen efter halv tolv det var inte så mycket folk just då - det kom lite mer sen. Trodde att det skulle vara mer än det var faktiskt. Skit samma för vi hade riktigt roligt ändå :) Vi dansade jättemycket också! Vi var ute och rökte två gånger bara (inte jag, men someone else) - det är inte många gånger det. Linda och jag träffade en klasskompis (för mig f.d) från Jönköping - det var kul och hon dansade med oss också :)

En kille som var på festen under J., tog upp mig på sina axlar och jag satt på hans rygg :) Lite obehagligt allt att sitta på någons axlar, men det gick bra. Var mest förvånad över att han orkade!

Jag hade riktigt trevligt igår, och VI hade skoj ute på Terrassen! Väldigt lyckad kväll får jag säga :)

Hur hade Ni det igår folks? Tjing tjong!

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards