Alla inlägg under mars 2009

Av Linda - 12 mars 2009 17:00

Jag vill hälsa Grattis till alla Viktoria på namnsdagen, och en av dem är min lillasyster :) Så Grattis syrran på din namnsdag!


Detta vädret alltså FY FAN! Imorse när jag gick upp var himlen blå och solen sken som bara den kan, men sedan när jag skulle ta en sväng på min cykel då kom alla dessa dumma jävla molnen. Det var en kall runda på cykeln förut, och det blåste en del tur att jag hade min mössa på mig. MEN NU då vad är det för skit väder nu? JO, DET SNÖAR! FÖRBANNADE JÄVLA SKITSNÖ!! Jag hade det lite på känn förut när jag var ute och cyklade.

Egentligen skulle jag vart barnvakt ikväll, men det är tur i oturen att det inte blev av med tanke på att det snöar så är det jätteskönt att slippa cykla! Jag hatar nämligen att cykla samtidigt som det snöar. Men det är ju tråkigt att inte vara barnvakt också det hade vart så trevligt :)

Jag ska ställa mig och diska nu samtidigt som jag ska fixa mat. Jag tänkte äta Ris, Buffalo Wings, Currysås och Sallad till. Kyckling är aldrig fel även om det bara är små, små kyckling vingar :) Men gott är det! Ha en fortsatt trevlig eftermiddag folks! Tjing tjong!

Av Linda - 12 mars 2009 11:11

Igår när jag läste ut Cosmopolitans Mars nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln Utrotningshotad: Den äkta vännen. Jag tycker att den var väldigt intressant att läsa och jag tror att en hel del kommer att känna igen sig. Så jag tänkte bjuda på lite vad som stod i den.


Dagens nätverkande har gjort oss mer sociala än någonsin. Samtidigt varnar experter för risken att vi börjar se vänner som samlarobjekt. Så här hittar du en balans mellan ytliga bekanskaper och djup vänskap.

Artikeln är skriven av Jan Ekholm.


Din kompis har 425 vänner. Eller i alla fall på Facebook. Själv har du "bara" 52. Och det ger dig nästan ångest för att den rätta, eller åtminstone någon, ska skicka en "vänförfrågan". Är jag inte tillräckligt bra? Är jag inte omtyckt? Är jag rent av misslyckad? är frågor som dyker upp i ditt huvud. För att du bara har 52 vänner.


Att vi lever i ett nätvekssamhälle som pumpar ut böcker, coacher och steg-för-steg-guider med budskapet "bli kompis med de `rätta` för att komma någonvart" är det väl ingen som har missat. Att bygga sitt nätverk har nästan blivit en form av regel när det gäller att hitta nya vänskaper. Varför ska man bli vän med någon om den inte gynnar ens karriär, image eller status? är en fråga som få kanske vågar erkänna att de faktiskt ställer sig. Har vårt nätverkande gjort att till och med vänner har blivit samlarobjekt?


Det är nästan som att vi har glömt bort det, vänskap var något vi ägnade oss åt på fritiden en gång i tiden. Och att blanda ihop vänskap med jobb och karriär ansågs då som ett stort no-no. Det, lärde vi oss tidigt, kunde leda till "Vänskapskorruption", det fulaste ordet i västvärldens vokabulär.


Mänskliga relationer har genom historien genomgått ett antal förändringar. Och 2ooo-talets vänskapsform, låt oss kalla det "den nya vänskapen", är en naturlig följd av att kärnfamiljen och samhället inte längre är våra självklara stöttepelare. I stället har nätverket axlat den rollen. Nätverket är vår nya kärnfamilj som ser till att vi överlever, når våra mål och, framförallt, har kul. Och eftersom nätverket inte ser någon skillnad mellan jobb och fritid - dessa gränser är ju ändå på väg att suddas ut - fixar den drömjobb lika självklart som gästlisteplatser på de hetaste klubbarna.


Att den äkta vännen är näst intill utrotningshotad är ett faktum. Men är det bra för oss?

Relationsexperten Christina Hermanrud ser både för- och nackdelar med denna utveckling som hon menar börjar redan på dagis när vi tävlar om vem som har flest kompisar.

"Risken med nätverkande och ytliga bekantskaper är att vi tappar det tålamod som krävs för att odla djupa vänskapsreltaioner, säger hon.

"I stället väljer vi att flyta ovanpå, ständigt letande efter nyta bekantskaper. Fördelen är förstås att vi blir duktiga på att hantera människor".


Samlevnadsexperten Olle Waller, känd från Kanal5:s Fråga Olle, håller med och menar att vi idag är mer socialt kompetenta än någonsin. Till skillnad från andra experter tror han inte att Facebook och andra nätverkssajter är på väg att förvandla vänner till samlarobjekt.

"Facebooktänkandet uppstår inte av sig självt eller på grund av att tekniken finns där. Det är ett personlighetsdrag", säger han.

"De som ser vänner som samlarobjekt är samma hopplösa människor som på mingelfester aldrig lyssnar på personen de pratar med eftersom de hela tiden ser sig om efter nästa person att gå vidare till".


Så finns det risk att framtidens vänskap blir så urvattnad att den enbart kommer att handla om just taktik, image och dörröppning?

Christina Hermanrud tvivlar på det.

"Människan har ett grundläggande behov av djup vänskap. Bara de som är väldigt osäkra på sig själva ser en lösning i ytliga kontakter. Men visst, växer man upp med föräldrar som ofta skiljer sig och byter vänner kan det uppstå nya mönster..."


Olle Waller tror att vi i framtiden kommer att ha mindre tid att odla nära vänskapsrelationer och i större utsträckning umgås med folk vi träffar genom jobb eller projekt.

"Samtidigt ska man inte glömma att riktig vänskap har en väldigt speciell kvalitet. Den kräver inget och är lätt att bära med sig. Det kommer vi aldrig att tappa", säger Olle Waller och tillägger: "Men framförallt ska vi inte vara så oroliga varje gång det uppstår nya mönster i våra liv. Det finns för- och nackdelar med allt. Oftast brukar det faktiskt ordna sig..."


Av Linda - 11 mars 2009 22:32

Av Linda - 11 mars 2009 22:00

När jag satt och läste Cosmopolitans Mars nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln Hatar du hans vanor? Det var faktiskt rätt intressant att läsa och jag tror att många kommer att känna igen sig..


Du är inte ensam. Men nyckeln är inte alltid att klaga. Fortsätt läsa för att få reda på hur du tacklar störningsmomenten och ni når en balans.

Artikeln är skriven av Anja Skeppe Grahn. 


Hans snarkande, dåliga filmsmak och de smutsiga strumporna som alltid ligger på golvet. Att du retar dg på hans små egenheter är inte ovanligt, det visade sig snarare vara ett vanligt tjejfenomen när Cosmo kollade runt. Även om du är superkär är det svårt att låta bli att störa sig på honom. Irritationen brukar komma en tid in i relationen, när den första heta förälskelsen har gått över. 

"När du är nykär är du oftast döv och blind", säger Robert Seton, relationspsykolog och grundare av Relationssajten.se.

"Sedan, när förälskelseruset går över, vaknar du till och får se hur din pojkvän faktiskt är. Det som du först kanske tyckte var charmiga små egenheter blir irriterande".  Det är sällan som det är din kille som har lagt till sig med nya ovanor, istället är det du som har börjat upptäcka dem.

"Och istället för att se det här beteendet har funnits hela tiden blir det till ett problem", säger Robert Seton. 


Att du går omkring och stör dig på din killes olika små egenheter kan också tyda på att det finns något annat som ligger och skaver.

"Finns det något problem som ni inte har rett ut? Är det någonting annat i relationen som inte fungerar? Att du retar dig på honom kan vara ett sätt att få utlopp för underliggande ilska", förklarar Robert Seton. 


Robert Seton säger att irritationen kan växa och bli ett stort problem. Till slut kan förhållandet ta skada.

"Om du hela tiden stör dig på de olika detaljerna glömmer du ofta bort att prata om det som är viktigt pch bra i relationen." Irritationen leder också ofta till att du börjar tjata. "Det löser ingenting, snarare förvärras situationen", säger Robert Seton.

"Tjat går in genom ena örat och ut genom det andra. Han kommer helt enkelt inte att lyssna. Då måste du ha en annan strategi".


Om du går på om allt som gör dig irriterad blir det ingen bra relation. Innan du går till motattack: Fråga dig varför du inte står ut med det. Det är ju egentligen oftast en småsak som du blir galen på. Välj dina fajter! Kom fram till vad som stör dig mest, det som är absolut viktigast för dig. Alla små irritationsmoment kan ju inte vara lika betydelsefulla. Klargör det för dig själv och lova sedan att strunta i resten. 


Att begränsa antalet saker som stör dig kan skapa möjligheter för en helt ny typ av förhållande. Genom att undvika att låta saker irritera dig, genom att ha tålamod och perspektiv på saker, förstärker du din partners positiva känslor för dig. Istället för att gå runt och vara småsur blir du roligare och gladare tillsammans med honom.

Det gäller att hitta en balans , det är inte vara du som ska backa.

"Båda måste ge och ta", säger Robert Seton.

"Det är absolut inte så att bara den ena ska anpassa sig, det måste vara ömsesidigt. Vissa saker kan vara så viktiga för dig att han måste skärpa sig och respektera det. Allt kan du inte ändra på, men det får inte bli tvärtom heller där det bara är du som ska gå honom till mötes. Att du ska ställa upp på att han får bre ut sig med alla sina vanor är inte hållbart i längden. Ni måste hitta något slags balans, en gyllene medelväg"...


Av Linda - 11 mars 2009 19:30

Mitt hjärta klappar för FRÖLUNDA och inget annat lag :D

Sitter och kollar på matchen nu och Frölunda gjorde precis sitt andra mål, JAAAAAAAAAAAAA! 

Nu står det 2-o och fjorton minuter är spelade i första perioden.

Saknar stämningen inne i Scandinavium, vill också vara där bland 12ooo personer, så jävla underbar stämning :)

Saknar dock MIN MAN HENRIK LUNDQVIST i Frölunda :(

Av Linda - 11 mars 2009 17:00

Nu börjar min mage kurra och det gör den alltid vid den här tiden. Så jag tänkte laga Makaroner (mina Barilla med Omgea-3 och Proteiner i) och Baconsås idag :) Jag gillar verkligen den här Baconsåsen och bäst blir den när jag inte har för mycket Svartpeppar i, blir så stark annars.


Åååå Nostalgi, ser på sex and the City nu och Aidan är med :) Mina favorit avsnitt är när Aidan är med helt klart! Favorit scenen är när han friar i Säsong 4 och Carrie har den underbara, vackra vita klänningen... Jag drömmer mig bort varje gång när jag ser det avsnittet eftersom jag ÄLSKAR hennes klänning. Det är något som Aidan säger till Carrie och dessa ord är något som jag vill säga till Honom!

Scenen är dock sorglig och det hugger i mig när Aidan säger:

"You broked my heart".


Förut när jag var nere på ICA för att köpa CHIC träffade jag B., var ett tag sedan jag såg B nu och vi pratade lite snabbt.

Nä, det var ju dags att laga mat ju! Har Ni haft en bra dag? Ha en fortsatt trevlig onsdags eftermiddag!

Tjing tjong folks!

Av Linda - 11 mars 2009 12:00

Jag är jävligt stressad, men det är en undermedveten stress! Det är så mycket som ska göras, man börjar bli gammal, man känner sig misslyckad på flera olika sätt och mitt hjärta blev helt sönder krossat, men har dock äntligen börjat läka mer och mer. Den här jävla LÅGKONJUKTUREN och FINANSKRISEN gör ju FAN INTE saken bättre!


Med alla dagens problem med ekonomin, med jobben, ALLA JÄVLA SJUKA IDEAL och alla jävla sjukdomar är det inte så konstigt att man blir stressad i dagens samhälle.


Man ska ha en utbildning eller en jävla röta med jobb om man ska komma någonstans i det här landet. Börjar man plugga skaffar man sig en jävla massa skulder, vilket jag har en del till CSN. Den här skulden kommer jag ha i 17 år FY FAAAAAAAAN! Men det är en bra investering, jag får se det så, bättre än att betala sin utbildning själv som i USA till exempel.


Det är det där med utbildning som jag blir så jävla stressad över, men även mycket annat! Jag vet vad jag vill göra och jag vet vad jag INTE vill göra, vissa yrken är bara att utesluta eftersom jag suger röven i matte och jobba inom vården hela mitt liv det vill jag inte göra! Även om jag har en timanställning på ett boende och sommar jobb där nu i sommar, så vill jag inte fastna inom det.


Jag blir stressad över att jag inte kommer komma in på det jag vill komma in på, men annar tänker jag läsa kurser inom ämnet för att få MER poäng och bredda mina kunskaper, vilket ger mindre utbildningstid sen när jag väl söker in Igen (om jag inte kommer in som sagt).   


Ska prata med en Studievägledare och jag måste dit idag eller imorgon för att få en tid, så hon/han kan hjälpa mig lite på traven. VILL INTE hoppa på en utbildning IGEN som jag inte trivs med. Det kostar mig tid, tålamod och ÄCKLIGT MYCKET PENGAR! Tyvärr är det ju så idag för oss  TJEJER framförallt att vi måste skaffa oss en utbildning för att bli något, Du duger, Du är något typ. Känns så i alla fall!


Skönt att ha skrivit av sig lite, låg och tänkte på detta imorse och jag blir ju ännu mer stressad när jag ligger och tänker på det när jag ska somna om. Därför är det skönt att ha skrivit ner det, då kan jag gå vidare med mina andra sysslor (vad det nu kan vara)... 

Av Linda - 10 mars 2009 22:45

My hearts

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards