Direktlänk till inlägg 11 mars 2009

HATAR DU HANS VANOR?

Av Linda - 11 mars 2009 22:00

När jag satt och läste Cosmopolitans Mars nummer 2oo9, kom jag till den här artikeln Hatar du hans vanor? Det var faktiskt rätt intressant att läsa och jag tror att många kommer att känna igen sig..


Du är inte ensam. Men nyckeln är inte alltid att klaga. Fortsätt läsa för att få reda på hur du tacklar störningsmomenten och ni når en balans.

Artikeln är skriven av Anja Skeppe Grahn. 


Hans snarkande, dåliga filmsmak och de smutsiga strumporna som alltid ligger på golvet. Att du retar dg på hans små egenheter är inte ovanligt, det visade sig snarare vara ett vanligt tjejfenomen när Cosmo kollade runt. Även om du är superkär är det svårt att låta bli att störa sig på honom. Irritationen brukar komma en tid in i relationen, när den första heta förälskelsen har gått över. 

"När du är nykär är du oftast döv och blind", säger Robert Seton, relationspsykolog och grundare av Relationssajten.se.

"Sedan, när förälskelseruset går över, vaknar du till och får se hur din pojkvän faktiskt är. Det som du först kanske tyckte var charmiga små egenheter blir irriterande".  Det är sällan som det är din kille som har lagt till sig med nya ovanor, istället är det du som har börjat upptäcka dem.

"Och istället för att se det här beteendet har funnits hela tiden blir det till ett problem", säger Robert Seton. 


Att du går omkring och stör dig på din killes olika små egenheter kan också tyda på att det finns något annat som ligger och skaver.

"Finns det något problem som ni inte har rett ut? Är det någonting annat i relationen som inte fungerar? Att du retar dig på honom kan vara ett sätt att få utlopp för underliggande ilska", förklarar Robert Seton. 


Robert Seton säger att irritationen kan växa och bli ett stort problem. Till slut kan förhållandet ta skada.

"Om du hela tiden stör dig på de olika detaljerna glömmer du ofta bort att prata om det som är viktigt pch bra i relationen." Irritationen leder också ofta till att du börjar tjata. "Det löser ingenting, snarare förvärras situationen", säger Robert Seton.

"Tjat går in genom ena örat och ut genom det andra. Han kommer helt enkelt inte att lyssna. Då måste du ha en annan strategi".


Om du går på om allt som gör dig irriterad blir det ingen bra relation. Innan du går till motattack: Fråga dig varför du inte står ut med det. Det är ju egentligen oftast en småsak som du blir galen på. Välj dina fajter! Kom fram till vad som stör dig mest, det som är absolut viktigast för dig. Alla små irritationsmoment kan ju inte vara lika betydelsefulla. Klargör det för dig själv och lova sedan att strunta i resten. 


Att begränsa antalet saker som stör dig kan skapa möjligheter för en helt ny typ av förhållande. Genom att undvika att låta saker irritera dig, genom att ha tålamod och perspektiv på saker, förstärker du din partners positiva känslor för dig. Istället för att gå runt och vara småsur blir du roligare och gladare tillsammans med honom.

Det gäller att hitta en balans , det är inte vara du som ska backa.

"Båda måste ge och ta", säger Robert Seton.

"Det är absolut inte så att bara den ena ska anpassa sig, det måste vara ömsesidigt. Vissa saker kan vara så viktiga för dig att han måste skärpa sig och respektera det. Allt kan du inte ändra på, men det får inte bli tvärtom heller där det bara är du som ska gå honom till mötes. Att du ska ställa upp på att han får bre ut sig med alla sina vanor är inte hållbart i längden. Ni måste hitta något slags balans, en gyllene medelväg"...


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards