Direktlänk till inlägg 19 april 2010

LEONARDO DiCAPRIO

Av Linda - 19 april 2010 12:12

Nu när jag har läst ut Glamours Mars nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln med Leonardo DiCaprio. Han var ju mångas favorit efter Titanic och jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om honom i artikeln.


Han älskar när adrenalinet pumpar, men vill samtidigt ha kontroll. Det är bara en av många motsatser som ryms inom Leonardo DiCaprio, och vi fullkomligen älskar mixen.

Artikeln är skriven av Vincent Clarke/The Interview People.

 

Ditt mål var att bli karaktärsskådespelarem inte Hollywoodstjärna. Det där gick rätt dåligt, inte sant?

Det är sant, och även om det kanske låter konstigt så gäller det fortfarande. Tidigare trodde jag kanske att du var tvungen att tillhöra en speciell klubb för att bli en "riktig skådespelare". Med tanke på att jag växte upp i Hollywood, så är det ganska ironiskt (skratt). Som tonåring tyckte jag att "Hollywoodstjärnor" var hemska. Och den åsikten har faktiskt inte förändrats.

Succén med "Titanic" gjorde att du själv blev just en Hollywoodstjärna.

Galet, eller hur? "Titanic" vände upp och ner på min värld. Efter det så var jag inte "jag", jag var "Leonardo DiCaprio - produkten". Jag har aldrig någonsin känt mig så obekväm i min egen kropp. "Posterboy Leo" - från Helsingfors till Tokyo. Ibland kände jag ren och skär skräck.

Men du har den filmen att tacka för en hel del.

Naturligtvis. Jag är fortfarande stolt över att ha fått vara med och göra en sådan bra film. Och den gjorde mig ekonomiskt oberoende, så efter det har jag kunnat välja att tacka ja bara till de jobb jag vill ha.

 

"Tjejtjusaren Leo" har inte synts till så mycket i kändispressen den senaste tiden?

Tack gode gud för det! Jag hopppas att jag lyckats skaka av mig den titeln. Nu är det "skådespelaren Leo" igen. men därmed inte sagt att jag har stannat hemma och pysslat med ingenting de senaste åren...

 

Vilka lyxiga saker kostar en Hollywoodmiljonär som du på dig själv?

Jag gillar inte bergreppet Hollywoodmiljonör. Vad förväntas man vara då?

Väldigt, väldigt rik? Någon som kan köpa i stort sett allt han vill ha?

Lyx betyder i princip ingenting för mig. Okej, jag har köpt en riktigt dyr klocka och några hus här och där, men vad mer? Du kan göra massor av bra saker med pengar. Till exempel producera fantastiska filmer eller engagera dig i klimatfrågan. Du kanske inte tror mig, men det finns faktiskt människor i Hollywood som använder sina pengar till att hjälpa andra - och inte för att tillfredsställa sina egna behov.

Du låter som om du står med fötterna på jorden. Har du aldrig haft problem med att inte spåra ur?

Så klart. Absolut. Jag hade en vild period som tonåring och i tjugoårsåldern. Jag spårade ur då. Men aldrig på ett destruktivt sätt. Det är mer för dem som sysslar med rock´n´roll, är det inte?

 

Hur vill du beskriva dig själv?

(Tänker länge) Jag är en rationell person som tänker mycket och som inte blir känslomässigt involverad speciellt ofta. Jag gillar att ha kontroll.

Kan du kontrollera ditt liv?

Nej, självklart inte helt och fullt, men till en viss grad kan jag det. "Att leva" är för mig att göra det jag vill - på mitt sätt. Jag är inte religiös, så jag trir att när jag dör så är jag död. Konsekvensen är att jag vill leva varje sekund av den tid jag har.

 

Stämmer det att du är en adrenalin-junkie?

Kanske. I alla fall när det handlar om vissa sporter. jag älskar forsränning, dykning och fallskärmshoppning.

Det sägs att din fallskärm öppnade sig först i sista sekunden en gång.

Ja, det där var en rätt tuff greg för psyket. Jag föll som en sten från himlen. Linorna hade trasslat ihop sig. Tack gode gud gör att reservfallskärmen fick ner mig säkert till slut. Det konstiga var att jag inte var rädd, jag blev bara väldigt ledsen.

 

Tycker du att skådespeleriet gör det lättare att förstå livet?

Ja, absolut. Det betyder givetvis inte att jag kan lösa alla problem som uppstår i relationer. Men att sätta sig själv i någon annans kropp och hjärna breddar dina horisonter väldigt mycket.

Men är priset för att vara Hollywoodstjärna för högt?

Jag är medveten om att jag lever väldigt privilegierat. Många lever i rädsla.Det gör inte jag. Så vem är jag att klaga på publiciteten? Mitt liv är fantastiskt. Men att bli bevakad dag som natt gör livet svårare.

 

Du har rötter i Italien och Tyskland. Vilka "tyska" personlighetsdrag har du? Tyskar sägs ha hög arbetsmoral, ha ordning och reda men sakna humor...

... Vilket inte är sant. Jag tycker att tyskar har en väldigt rolig humor. Mamma, liksom mormor som tyvärr dog nyligen, skrattar mycket. Och att jobba hårt är ju något bra! Utan hårt jobb skulle mamma och jag aldrig överlevt Hollywood. Jag är säker på att jag ärvt min arbetsmoral från henne. I fråga om ordningsamhet så lutar jag mer åt pappas hpll.

Stämmer det att din pappa brukade festa med kultförfattaren Charles Bukowski när du var barn?

Ja. Men jag var väldigt liten och minns det inte direkt. Trots att mina föräldrar är skilda så har jag ett väldigt nära förhållande till båda två, och jag hade en bra barndom. Jag växte i princip upp som hippie. Förmodligen är det därför jag är pacifist. Jag drack "fred på jorden" redan från mammas bröst.

 

Din pappa härstammar från Italien...

... Nära Neapel. Mitt namn var förresten det första folk försökte ändra på när jag började jobba i Hollywood. Leonardo DiCaprio - det lät alldeles för etniskt för filmcheferna.

Vad tyckte de att du skulle heta då?

(Skrattar) Lenny Williams!

Hur fick du ditt namn?

Det fick jag i mammas mage. Mina föräldrar var i Florens på Uffizierna och när mamma stod och tillade på Leonardo Da Vincis "Bebådelsen" så blev jag helt vild inne i hennes mage. Så det blev Leonardo. Resten är historia...

 

  

 
 
Agnez

Agnez

19 april 2010 14:25

Haha ja då blev de nå ordentligt fel då. Sorry! Måste va den konstiga datorn jag har på jobbet. Helgen blev ok och jag och syster hade en trevlig kryssning, god mat, svammel och surr. Mkt trevligt. Tomas kom sej ner trots allt, med bil. Han körde sin mamma och hennes 3 vänner som skulle på kryssning. Så jag fick träffa honom 1,5 dag lite drygt iaf. Imorse åkte de hem. Jag sitter och nojjar över om jag ska ta mej hem till helgen. Verkar juh svårt :S Oj, oj säger jag bara. Nåja de måste lösa sej snart.. I hope. Inte är de Islands fel, mer jordens & naturens krafter typ. Hoppas du har de bra. kram kram

http://www.agnez.bloggagratis.se

 
M A R i E (Mandelström På Ärten)

M A R i E (Mandelström På Ärten)

19 april 2010 17:24

Sexig man.. =)

Ja, börjar redan gilla den nya designen. =)

Skönt med en bra sömn och inga konstiga drömmar. Ha en fin kväll snygging!
Kram

http://www.mandelstrom.webblogg.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards