Alla inlägg under januari 2011

Av Linda - 26 januari 2011 21:34

Nu när jag har läst ut Glaze Juli nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Jakten på den rätte - har du för höga krav? Jag tyckte att det var jätteintressant att läsa om då jag dels kan känna igen mig till viss del, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Hitta den rätte hit, och hitta den rätte dit. Du har hört honom nämnas en miljard gånger i olika sammanhang, men vem är han? Förstör dina föreställningar om hur han borde vara dina faktiska chanser att hitta honom?

Artikeln är skriven av Alexandra Jansdotter.

 

Ända sedan du som tonåring satt och planerade resten av ditt liv har du tänkt: "Jag ska ha ett roligt jobb, en lägenhet i innerstaden, många bra vänner och - hitta den rätte". Sedan dess har du träffat ganska många pojkar, och visst har du några gånger tänkt att så här, så ska det kännas. Kanske har du till och med någon gång varit säker på att du hittat Den rätte. Eller kanske blev du smärtsamt medveten om att du själv inte direkt var Den rätta, för då skulle du ju inte ha blivit så kallblodigt dumpad. Sedan har du haft andra relationer, och de där romantiska historierna om hur "allt bara stämde" som du alltid hör mal som evighetsmantran inom dig inträffar liksom inte i verkligheten.

 

Vad innebär det då att hitta den rätte? De flesta är nog överens om att det knappast finns bara en som är rätt. Det skulle ju innebära en katastrof av gigantiska mått för hela världen om någon tog "fel". Då skulle den riktiga rätte få fel partner, och hon skulle i sin tur aldrig få sin riktiga rätte och så vidare.

Det finns alltså flera män som är rätt för just dig, men du har kanske blivit osäker på vad det innebär. Kanske undrar du om den man du valt är det? Kanske avfärdar du killar du träffar för att de vid första anblicken inte är perfekta?

 

Har vi tjejer för höga krav på killar? Har vi genom allt snack om den rätte blivit för kräsna så att vi bara överväger en seriös relation med de allra bästa, och hellre är singlar än att jobba på relationer som faktiskt duger?

 

Det är givetvis bra att inte nöja sig med något som inte känns bra, men det är också lätt att hamna i andra diket - att ha orimliga förväntningar.

Inget förhållande i världen är perfekt. Att du stör dig på vissa saker måste inte betyda att ni inte är rätt för varandra.

 

Det är omöjligt att få honom att passa in i din personligt skapade mall för hur man ska vara, och frågan är om du ens skulle vilja ha honom om du kan forma honom så att han faktiskt passar in i den. En relation involverar två helt olika personer och en miljon olika omständigheter, och det är inte sunt att vara en av parterna har kontroll över den.

 

Det du däremot kan göra, är att få den att fungera så bra som möjligt, och det innefattar både din attityd mot hans - och dina egna - brister.

 

Tipslista: Är han den rätte?

Det som är säkert är att inga listor i världen kan hjälpa dig på traven att få den där känslan att infinna sig. Kärleken kommer när den kommer, och den infinner sig inte för att han är snygg, har en segelbåt, gillar barn, är trevlig och social, smart och lagar fantastisk mat. Du kan pricka av alla listor i världen, men du kommer inte att bli mer kär för det. Och är du inte kär i honom, kan han per definition inte vara Den rätte. Det spelar ingen roll hur fantastisk han är. På alla sätt. Om du är helt ärlig så vet du om du är kär eller inte...

 

* Vill du leva utan honom? Att vända på frågan kan ge dig perspektiv och få dig att inse vad du faktiskt har. Bortse från alla krångliga praktiska saker som hur jobbigt det är att dela upp era gemensamma bokhyllor, bestick och tv-apparater. Fråga istället dig själv om du vill vara utan allt det där som faktiskt är bra i ett förhållande?

* Om du till exempel bor med din kille är det lätt att du stör dig ofantligt på honom, men fundera på hur många vanliga negativa sidor som han faktiskt inte har. Han kanske inte är lat, han kanske låter dig sno åt dig hela täcket när ni sover, han snackar inte skit om dina vänner och så vidare.

* Överväger de positiva sidorna de negatvia? Om de gör det kan du försöka att inte störa dig så mycket på det dåliga i er relation, och sitället försöka att koncentrera dig på allt det som är så bra. Om det negativa istället slår ut det positiva, ja då kanske du ska fundera på att gå vidare.

* Ge honom komplimanger för det han är bra på. Det finns inget som kan få kärleken att spira som att faktsikt sprida snälla ord. Och i gengäld kommer han definitivt att börja lägga mer märke till alla dina fantastiska sidor.

* Fundera också över vilka negativa sidor du själv har, och allt som han i sin tur faktiskt tvingas att leva med. Saker som att du är dålig på att diska efter dig, snarkar, att du är lite väl svartsjuk eller att du ockuperar tv:n en hel helg för att sträckkolla på samtliga säsonger av Grey´s Anatomy.

* Tänker du ofta på hur det skulle vara att leva med någon annan? Glöm inte att också tänka på att en annan person har minst lika många jobbiga sidor som du kommer att bli tvungen att leva med.

* Dessutom är det ju faktiskt så att just det som du har med din kille är något som inget annat förhållande kan ge dig. Varje "ni" är ju unikt...

 

  

  

Av Linda - 26 januari 2011 19:46

Fy faaaaaan vad jag fryser!! Hua, det är sjukt kallt ute idag alltså.

Nu på eftermiddagen har S., och jag vart ute och powerwalkat hela Hälsoslingan som är cirka åtta kilometer - på en timme och trettio minuter. Det var skönt att komma ut, och gå lite faktiskt. Kan inte bara sitta på röven hela dagarna då man inte jobbar - som idag. Dessutom har vi haft riktigt fint väder idag med sol och blå himmel fast det har vart snuskigt kallt ute också..

Jätteskönt att komma ut som sagt, men lika skönt var det att komma in i värmen i lägenheten igen, haha! Sitter i sängen under duntäcket nu för att jag är så jävla frusen!! Jag kom in för en timme sen ungefär.

Resten av kvällen kommer jag ligga under täcket, och glo på teven. Hoppas att Ni haft en bra dag. Tjing tjong

Av Linda - 25 januari 2011 23:24

  

Av Linda - 23 januari 2011 11:11

Idag är det dags för jobb igen - andra gången denna veckan. Skönt att jobba helg också för det har inte blivit många timmar nu denna månaden. Brukar få rätt bra timmar på helgerna i vanliga fall annars. MEN denna månaden är det inte många som vill vara lediga efter alla helgerna i december. Jag är bara glad att jag får några timmar i alla fall. Däremot hoppas jag att dagen blir bra, och att den går hyfsat fort! Måste sticka ifrån jobbet innan Solsidan börjar sen ikväll.


Är inte bra på att uppdatera nu, men det kommer i efterhand. Jag SAKNAR min dator!! Kan ju inte lägga ut några kort utan jag får ta dem från nätet istället, och det är inte kul att INTE kunna lägga upp egna kort heller... Ska lämna in min adapter imorgon - det är på tiden! Men jag har fått prioritera mat först och främst. Nu hinner den bli klar tills på torsdag, och då får jag se om de kan fixa den en gång till igen. Annars blir det att köpa en ny. Hua, jävla utgifter kommer det bli när lönen kommer - det är ett som är säkert!! Håller verkligen tummarna att de kan fixa den en gång till.

Nä, har inte så mycket mer att säga nu. Ni får ha en bra söndag! Tjing tjong

Av Linda - 22 januari 2011 20:04

  

 

Sitter och kollar på denna filmen nu i brist på annat.

Freddie Prinze Jr är INTE helr fel! Han är en gammal tonårsfavorit.

Mayby baby I´ll found someone now or later

Av Linda - 21 januari 2011 21:15

  

  

 Ikväll kände jag för att ta ett varmt bad då det var sjukt längesedan..

Tycker att det är jättemysigt med ett varmt bad fast det bästa är förstås att vara två...

Levande ljus är ett måste för att komma i rätt stämning!

Av Linda - 20 januari 2011 22:22

  

 

Detta har vart en jävla pissig, pissig dag!!!

Hormonerna åker som i världens jävla berg- och dalbana, och jag HATAR det!!

Varför ska vi ha hormoner för som bara jävlas med oss hela tiden??

Det jävla jordskalvet som var inatt höll på att ge mig en hjärtinfarkt!! Helt seriöst!

Jag höll på att skita på mig. Fy faaaaaan vad rädd jag blev..

De som känner mig kan i alla fall förstå varför jag blev så rädd då jag lider av världens jävla klaustrofobi.

Fick ett litet bryt på kvällen angående den jävla natten..

Hoppas att det ALDRIG händer igen!!

Av Linda - 20 januari 2011 21:04

  

 

 

Klockan nio började denna filmen på den nya kanalen; TV11.

Jag har sett den förut på min dator, och jag tycker att filmen är helt okej!

Passar bra denna torsdagen när så mycket energi gått åt till annat...

Många av klänningarna som Katherine har på sig är inte helt fula klänningar!

Kul att Malin Åkerman är med i filmen också =)

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24
25 26 27 28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards