Direktlänk till inlägg 28 april 2010

Hitta rätt schampo för ditt hår!

Av Linda - 28 april 2010 12:34

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 5 (18 Februari) 2o1o, kom jag till den här sidan där de tipsar om hur man kan hitta rätt schampo till sitt hår! Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Hur hittar jag ett schampo som passar mitt hår? Och är verkligen dyra varianter bättre än budgetalternativ? VeckoRevyn ger dig proffsguidning.

Artikeln är skriven av Therése Hallberg.

 

Vad är egentligen schampo och hur fungerar det?

Schampo innehåller rengörande och fettlösande ämnen, till exempel tensider, som ska tvätta hårbotten ren från smuts, hudpartiklar och stylingrester. Också olika typer av konserveringsmedel och parfymämnen hör till ingredienserna. Tanken är att schampo ska skonsamt tvätta hårstråna rent från överflödig olja, senum, som produceras i hårrötterna utan att irritera hårbotten. Schampo har också ett lägre ph-värde, under 7, så att det uppbyggande proteinet keratin som finns i hårstråna inte bryts ner.

Hur vet jag vilket schampo som passar mig?

Ha koll på din hårtyp och läs noga på förpackningen. Förutom att rengöra ditt hår innehåller olika schampon olika ingredienser som ska berfämja olika egenskaper. Satsa därför alltid på schampoprodukter som motverkar hårproblem du lider av eller hjälper dig att få det hår du drömmer om. Vill du till exempel ha hår med volym, satsa på ett volymschampo. Har du mjäll, investera i ett mjällschampo. För att motverka friss, använd ett utslätande schampo.

Är dyra schampon bättre än billiga varianter?

Därom tvista de lärde. En del experter menar att billigare schampon innehåller mer vatten, vilket gör att de är mindre dryga än dyra schampon. Många billigare schampon innehåller också ingredienser som ska få håret att löddra extra mycket, vilket kan verka uttorkande. andra experter menar att dyra schampon innehåller alldeles för starka ingredienser för att du ska kunna använda dem varje dag. Vill du vara ekonomisk, börja med en billigare variant och se hur den fungerar för dig. Känns ditt hår platt, uttorkat eller fett efter att du använt det, satsa på ett dyrare schampo och prova dig fram.

Kan jag använda schampo varje dag?

Ja, men var medveten om att den dagliga tvätten kan rubba ditt hårs fettbalans och göra att det känns fetare fortare. Satsa på ett milt schampo som uttryckligen kan användas varje dag eller håll dig borta från duschen en dag extra och behandla dina feta hårrötter med ett torrschampo istället.

Måste jag använda balsam efter schampo?

Nej, men ditt hår mår bättre om det får sig en dos återfuktande balsam. Ditt schampo kan nämligen verka uttorkande på dina hårstrån, vilket medför att de slits fortare. Är du rädd för att ett balsam ska tynga ner ditt hår och göra att det ser fett ut, satsa på ett leave in-balsam. De har en lättare formula som inte lägger sig lika tungt på dina hårstrån.

 

SÅ GÖR DU FÖR ATT VÄLJA RÄTT!

Att hitta rätt schampo kan vara en djugenl, så tricket är att lusläsa innehållsförteckningarna. VeckoRevyn vet vad varje hårtyp behöver!

 

DITT HÅR ÄR:

Lockigt och strävt - dina torra hårstrån behöver återfuktas. Leta efter ingredienser som sheasmör eller olika nötoljor. Glöm inte balsam efteråt!

Platt och fett - håll dig undan krämiga varianter och satsa på ett milt schampo som uttryckligen kan användas varje dag. Har du tunt hår är ingrediensen panthenol din bästa vän, eftersom det gör hårstråna tjockare.

Färgat och behandlat - ett schampo som bevarar din hårfärg och ger ditt behandlande hår en återfuktande boost är ett måste. Ett annat hett tips är babyschampo, som är extra milt. Har du permanentat ditt hår, satsa på ett schampo som är rejält återfuktande. Applicera endast i hårrötterna...

 

  

 
 
Kimmo

Kimmo

14 maj 2010 16:41

Bra beskrivning av schampo. Många som missar värdet av att köpa ett bra schampo.

http://www.stylesofsweden.se/eshop/produkter/shamp

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30
<<< April 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards