Direktlänk till inlägg 21 april 2011

26 STEG TILL LYCKA

Av Linda - 21 april 2011 22:30

Nu när jag har läst ut SOLOs Oktober nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om 26 steg till lycka. Jag tyckte att det var jättebra tips faktiskt, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Hösten närmar sig och med den kommer mörkret - det förbannade mörkret. Vi vet hur du övervinner deppet och gör den dunkla årstiden till din bästis!
Artikeln är skriven av Katarina Wendelin.

 

1. LEV I NUET

Okej så du ska till tandläkaren imorgon, du ska hålla föredrag på engelska eller gå på blinddejt i övermorgon? Istället för att oroa ihjäl dig kvällen innan ska du fokusera på något helt annat. Ät middag med din bästis, städa eller ta en promenad - lev i nuet.

2. SKRATTA HÖGT

Kroppens produktion av endorfiner ökar och din stressnivå när du sjunker när du väntar på något roligt, så det där med at ett gott skratt förlänger livet är något du bör ta till ditt hjärta.

Tips! Kolla in "Mum arriving with cakes" på Yputube för ett immunförsvar som heter duga.

3. SOV

Att vakna utvilad är den bästa medicinen mot i princip allt. Kryp ner med en bra bok redan klockan 21 och släck lampan en timme tidigare än du brukar. Funkar bättre, och är betydligt billigare, än ett spa.

4. GÖR EN LISTA

Känner du dig stressad? Skriv ner vad du är orolig för och gör ett schema om du har mycket att stå i just nu. Klistra upp på kylskåpet och bocka av när du gjort din uppgift. Hejdå stressmage!

 

5. KRAMAS

Vi erkänner, ett hippietips, men en, eller flera kramar om dagen gör verkligen susen. Krama dina vänner, krama din partner, krama din mamma, pappa eller syskon. Se till att det är en riktig bamsekram och lägg gärna till några kärleksfulla ord.

6. ÄT CHOKLAD

Du vet redan att choklad är bra för dig sp glöm eventuella restriktioner. Dina lyckonivåer höjs och om du kombinerar den bruna kompisen med en töntig komedi, typ "Förtrollad", kommer du må som en prinsessa.

7. ÄLSKA VITAMINER

Choklad i all ära men känner du dig trött och irriterad kanske du bör öka ditt b-vitamin intag. En av fyra som lider av depression har b-vitamin brist, så kolla upp det pronto!

8. SHOPPA MINDRE

Du löser inte dina problem genom att köpa en klänning. Följ våra andra råd och inför en köpfri månad eller två. Ditt bankkonto kommer må bra och kanske upptäcker du att shopping inte är det bästa du vet. Spendera tiden du brukar slösa i provrummet med en kompis istället.

 

9. LÄR DIG NÅGOT

Nej, du behöver inte plugga utan lär dig något om dig själv istället. Prata med din mormor och ta reda på allt du kan om er familjehistoria eller spendera en heldag med din farfar. Era prioriteringar lär vara olika och kanske lär du dig något.

1o. SÄG NEJ

att du har din egentid är viktigt för din hälsa. Vill du inte testa? Gör inte det! Vill du inte hjälpa din mamma att rensa vinden din enda lediga dag den här månaden? Säg att ni kan göra det en annan dag istället. Prioritera dig själv, det är du värd.

11. RES BORT

Har du okej med pengar och tid? Boka in en resa och åk iväg ensam. Visst, det är skrämmande, men du får tid att göra det du själv vill och behöver inte bry dig om någon annan.

12. PARFYMERA DIG

Dofter påverkar oss mer än vad vi tidigare trott. Spraya din favoritdoft på dina lakan och sov gott eller köp aromaterapi-ljus och låt rosmarin sänka din stressnivå och öka din koncentration.

 

13. TÄNK POSITIVT

Fundera å vilja fina vänner och familj du har, eller vilket härligt jobb du har fått. Lär dig tänka å det som går bra och unna andra deras lycka och du kommer utstråla positiv energi.

14. GÖR EN FÖRÄNDRING

Är din partner en idiot och din bästis en skvallerkärring? Känner du att människor i din omgivning hindrar dig från att leva det liv du vill finns valet att helt enkelt släppa taget.

15. LE

Om du ler kommer du lura din hjärna att du är glad och därmed känna dig lycklig. Så enkelt, så användbart!

16. LOGGA UT

Facebook och din mejl är toppen men om du verkligen ska slappna av gäller det att sluta uppdatera dig stup i kvarten. Ha en internetfri helg och njut av stunden istället. Och kom ihåg att Facebook är valfritt, du måste inte ha ett konto om du inte vill.

 

17. STÄDA

Det låter inte så kul men att ha en fin och ren omgivning har en lugnande inverkan. Om du inte vet var räktningarna ligger och dammråttorna lever sitt eget liv under din säng är det dags för en storstädning.

18. LYSSNA PÅ MUSIK

Studier visar att musik aktiverar den del av din hjärna som producerar lyckliga känslor, så att sjunga med till Miley Cyrus är inte alls fel.

19. BLI EKONOMISK

Att ekonomiska problem höjer din stressnivå är en underdrift. Ta tag i din situation och var ärlig mot dig själv. Be om hjälp om du behöver. Att helt sluta shoppa är svårt så gör en budget du tror att du faktiskt kan hålla dig till och sluta inte unna dig.

2o. TRÄNA

Ja, det är ganska jobbigt men att träna är jättebra för ditt psyke. Hitta en aktivitet du gillar - allt handlar inte om styrketräning på gymmer - och svettas ordentligt några gånger i veckan. Du kommer bli både piggare och gladare.

 

21. DEPPA

Så du har blivit arbetslös, din kille dumpade dig och din bästa kompis vann på lotto. Det är okej att deppa ihop ibland. En glad fasad funkar inte om du bara vill gråta så gör det: Gråt. Och förbanna världen. När du är färdig är det dags för nya tag!

22. TA TAG I SKITEN

Ett jobbigt samtal, ett tandläkarbesök eller att äntligen måla lägenheten känns ibland som uppgifter du aldrig någonsin kommer kunna ta tag i men den enda, och enklaste, lösningen är naturligtvis att bara göra det. Nu. Sen kan du sitta i soffan och hinka i dig B&J.

23. GÖR NÅGON EN TJÄNST

Visst, din lycka i första rummet men att göra någon annan glad skänker dig mer glädje än du kan tro. Bjud din bästis på middag, hjälp någon på jobbet eller jobba med välgörenhet. Egoism är så 2oo9.

24. GÅ RAKRYGGAD

Din hållning säger mer än du tror. Köp ett par killer heels och sträck på dig.

 

25. SLUTA BRÅKA

Nej, du behöver inte sluta veta bäst när det gäller det mesta, men att ha det där samma jobbiga bråket med din kille om vem som ska diska kanske är värt att avsluta, en gång för alla? Sätt er ner, diskutera och bestäm vem som gör vad och när.

26. FÖRLÅT

Vare sig du inte fick drömjobbet, grälat med din bästis eller har ett jobbigt barndomsminne är det viktigaste du kan göra att släppa det. Det kan vara svårt och ibland kan professionell hjälp vara lösningen men försök förlåta, släppa och glömma, inte för att göra någon annan lycklig utan för att du ska kunna gå vidare och må bra...

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards