Direktlänk till inlägg 21 april 2011

RÄDDA DIN HÖST

Av Linda - 21 april 2011 20:45

Nu när jag har läst ut SOLOs Oktober nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om rädda din höst. Det var bra tips tyckte jag, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Kom du inte in på drömutbildningen? Är du rädd för att gå sysslolös i höst? Vi tror oss veta vad du ska göra istället för att deppa och skaffa dig dåliga vanor, eller nåt.

Artikeln är skriven av nathalia Lindwall och Katarina Wendelin.

 

RESTUTBILDNINGAR

Det finns ofta lediga platser kvar på universiteten på de kurser som av någon anledning inte varit populära just det här året. Varför inte söka programmet i biofysik till exempel? Nya kunskaper är aldrig fel och kanske upptäcker du att det här var precis rätt utbildning för dig. Ditt CV, och fin framtid, kommer att tacka dit. På Studieplatser.nu hittar du alla lediga kurser och program.

 

LÄS UPP BETYGEN

Okej, det kanske inte låter så kul, men att fixa betygen är verkligen en bra idé. Tyvärr kan du inte längre få undervisning på Komvux för att läsa upp dina betyg, men du kan ändå pröva dem. Det betyder att du läser in en kurs på egen hand, och sedan tentar av hela kursen vid ett eller ett par tillfällen.Det resultat du får på det muntliga eller skriftliga provet avgör vilker betyg du får på kursen. Du kan också tilläggskompletteram till exempel läsa en kurs i fysik om du inte läst det på gymnasiet men vill bli läkare, eller utbyteskomplettera och höja ditt betyg i en kurs du bara fått G i.

 

STICK UTOMLANDS

Vill du lära dig ett nytt språk i ett annat land? Signa upp dig hos en au pair-förmedling och åk iväg till nästan vilket land som helst. Ofta vill familjerna ha en au pair som talar god engelska och en språkkurs i landets modersmål brukar ingå.

 

SÖK PRAKTIK

Många arbetsplatser vill gärna ha praktikanter som jobbar för småpengar, Du kommer att lära dig otroligt mycket bara genom att vistas i en kreativ miljö och få ta del av det dagliga arbetet. Ett bra sätt att få en praktik är att mejla de arbetsplatser du är nyfiken på, bifoga ditt CV. Vänta gärna en vecka eller två och om de inte svarat ring upp, förklara ditt ärende och fråga om du mejlat rätt person och när du kan förvänta dig ett svar. Det viktigaste är att du är villig att arbeta hårt och visa framfötterna.

 

JOBBA

Kanske får du inte lyxjobbet du drömt om men handlar det om ett par månader tills du kommer in på din utbildning så är ett extrajobb bättre än att sitta hemma och stirra. Och kom ihåg att all erfarenhet är bra erfarenhet, inte minst på ditt CV. Att varje månad i ditt liv varit fullpackad kommer verkligen imponera under framtida anställningsintervjuer. Dessutom kan du spara slantarna och unna dig bättre kost än snabbmakaroner när du väl börjar plugga.

 

KOM DU INTE IN?

Har du en reservplats kanske du kommer in ändå. Antagningsbesked nummer två skickas ut i januari och när kursen börjat kan du ringa och fråga om någon av de studerande inte dök upp eller hoppade av.

PLUGGA NÄSTA ÅR?

Planera ditt roliga collegeår utomlands redan nu. Du kan få studiemedel när du pluggar på högskola eller universitetet utomlands, och du kan söka stipendium genom din skola...

 

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards