Direktlänk till inlägg 17 maj 2010
I CHIC nummer 5 (25 Februari) 2o1o hittade jag dessa recepten. Det är två fikaalternativ som är bättre för hälsan.
Recepten är hämtade ur "Klaras hälsomat" av Klara Desser.
BLÅBÄRSPANNACOTTA
4 portioner.
1 ½ dl gelatinblad.
2 dl blåbär, färska eller frysta.
3 dl grädde.
1 tsk socker.
1 vaniljstång.
eller ½ tsk vaniljpulver.
Blåbär till dekoration.
1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5-1o minuter. Lägg blåbären i en kastrull med grädde och socker. 2. Dela vaniljstången och skrapa ut fröna. Tillsätt dessa eller vaniljpulver om du använder det. 3. Låt blandningen koka upp och sedan sjuda på svag värme i cirka 1o minuter. Mosa gärna blåbären lite extra med en slev. Ta av kastrullen från värmen, krama ur gelatinbladen och låt dem smälta i den varma blåbärsgrädden. 5. Fördela i fyra portionsglas eller skålar och låt stå i kylen ett par timmar tills pannacottan har stelnat.
CHOKLADMUFFINS
12 st.
2 ½ dl fullkornsdinkel.
1 dl havregryn.
3 msk socker.
2 tsk bikarbonat.
1 tsk vaniljpulver.
3/4 dl kakao.
2 medelstora rödbetor.
1 mogen banan.
2 ägg.
½ dl rapsolja.
2 dl mild yoghurt.
½ dl honung.
Ca 5o g mörk choklad, 7o%
1. Sätt ugnen på 2oo grader. 2. Blanda samtliga torra ingredienser i en bunke. Skala och riv rödbetorna och mosa bananen. 3. Knäck äggen och vispa ihop dem lätt. 4. Blanda ner rapsolja, yoghurt, riven rödbeta, mosad banan, honung och de uppvispade äggen i bunken med de torra ingredienserna. Blanda väl. 5. Fördela smeten i muffinsformar, eller i ett oljat muffinsbleck. 6. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Hacka chokladen i mindre bitar och lägg dessa på muffinsen när de precis är uttagna ur ugnen.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|