Direktlänk till inlägg 15 september 2009

SÅ DEJTAR DU EN NY VÄN

Av Linda - 15 september 2009 17:34

Nu när jag har läst ut SOLOs augusti nummer 2oo9, kom jag till den här sidan med lite tips om hur man träffar nya kompisar. Så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa.


Alla vill vi ha vänner - gärna många. men var träffar man nya? Och hur tar man den ytliga bekantskapen till nästa nivå?

Artikeln är skriven av Johanna Frölander.


VAR?

Ja, inte genom att sitta hemma framför teven i alla fall. Ju mer du rör dig ute i det sociala livet, desto större chans har du att träffa nya bekantskaper. Precis som när du vill träffa en ny partner så är vänners vänner en pålitlig källa att ösa ur. Privata fester som inflyttningspartyn är oslagbart bra tillfällen att slå dig ner i soffan brevid en potentiell BFF. Nyinflyttad? Att ta en kvällskurs eller engagera dig i en sport är också smart eftersom du då på ett enkelt sätt omger dig med människor som delar ditt intresse. Det passar dig som är blyg också eftersom samtalsämnena är givna. Se sedan till att ni blir vänner på Facebook och kontakten är säkrad.


VEM?

Du kan ju bli kompis med vem som helst, men det underlättar om ni har ett gemensamt intresse att knyta an till. I det här sammanhanger finns det ännu en fördel med kompisars kompisar: de är i allmänhet redan kvalitetskontrollerade och godkända. Så länge dina vänner inte hänger med skumma människor kan du alltså vara nästan säker på att det är schysta typer och potentiella BFFs. Var dock väldigt noga med att vara dig själv - hur ska du annars kunna attrahera dina vänner?


HUR? 

Ett leende tar dig långt, även i dessa sammanhang. Leende människor gör oss på gott humör och positivt inställda till samtal. Försök att se avslappnad ut; sänk axlarna och andas med magen även om du känner dig lite nervös. Presentera dig tidigt och koncentrera dig på vad den andra personen säger. Ställ föjldfrågor och få honom eller henne att känna sig intressant. Ställ öppna frågor som kräver utförligare svar än "ja" eller "nej". Led försiktigt in samtalet på saker som du gillar eller som är viktiga för dig. För att det ska kunna utvecklas till en riktig vänskap måste ni kunna knyta an till större ämnen än kvällens outfit och vem som känner vem.


NÄR?

Kanske har du flyttat och behöver utöka din bekantskapskrets. Kanske känner du bara att de vänner du omger dig med i nuläget inte förstår dig eller ger dig det du behöver. Om det är så illa att du omger dig med "vänner" som får dig att må dåligt är det verkligen hög tid att ge dig ut på jakt efter nya. Och även om du är väldigt nöjd med de kompisar du har så vill du kanske ha fler med samma musiksmak, så du har konsertsällskap, eller med samma shoppinglust så du har någon att tömma plånboken med. Man kan knappast ha för många vänner.


VARFÖR?

Förutom det faktum att livet skulle vara ganksa tomt och trist utan kompisar så har vänskap fördelar för din hälsa också. Det finns forskning som visar att bland annat ditt blodtryck hålls på en bättre nivå om du omger dig med goda vänner. Vänskap sägs dessutom vara extra viktig för just kvinnor. Att prata igenom ett problem med en bra kompis är i många fall lika effektivt som att prata med ett proffs. Ett riktigt kompissnack då och då gör dig dessutom bättre rustad för att stå emot depressioner och sömnproblem.



SOLO Augusti   

     

 
 
Ellie

Ellie

15 september 2009 23:41

Jaa, just de. Dom är så jävla söta! :D

Usch vad jobbigt. Jo, dessa stygn kommer också att försvinna av sig självt.
Några dagar bara? Åh, hoppas de tar så kort tid för mig också!
Näe, aldrig opererats och aldrig sytt. Det kanske var på tiden då :p

Men usch! Varför fick du sy i pannan då?

Näe, de blev inte värre. Enda nu är att jag är svullen i halva ansiktet och spänner i kinden, men inte så de gör jätteont.
Sluppit alvedon idag iaf :)

http://estella.bloggagratis.se

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30
<<< September 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards