Direktlänk till inlägg 4 februari 2009

FYRA ÅR SEDAN JAG FLYTTADE HEM FRÅN OSLO IDAG!

Av Linda - 4 februari 2009 19:55

Herregud!! Idag är det exakt fyra år sedan jag flyttade hem från Oslo. Mitt älskade, älskade Oslo :( Fan jag blev helt kär i den staden, i människorna och i språket, och i de trevliga norrmännen :)


Anledningen till att jag bodde just i Oslo var att jag var Au-pair däruppe, och jag jobbade för två olika familjer. Min ena familj B1 var en helt underbar familj! De tog verkligen hand om mig, och ville att jag skulle ha det bra. Deras barn var helt underbara och de hade tre barn; 4, 1o och 14 år gamla (på den tiden var dem i den åldern). Hos dem jobbade jag onsdagar och torsdagar, varannan fredag bytte jag, och var hos den andra familjen.

De äldsta barnen tog jag inte hand om så, utan mer fixade mat åt oss när deras mamma och pappa jobbade. Min uppgift var att ta hand om minstingen en liten tjej. Jag hämtade henne på dagis, vi lekte tillsammans, kollade på film och ritade mycket tillsammans bara för att nämna lite vad vi gjorde!


Mamman och pappan i familjen var helt underbara verkligen! De var lätta att prata med och var det något som jag tänkte på var det bara att fråga. Hemma hos dem gjorde jag lätta hushållssysslor som till exempel dammsuga, tvätta golven, damma av hyllor och liknande, tömma diskmaskinen och så vidare. Fick även laga lätta middagar som Spaghetti och Köttfärsås, Koteltter, Ris, Béarnaisesås och Pannkakor.

När pappan kom hem från jobbet kunde vi hjälpas åt med maten, eller så tog han hand om detta själv och jag underhöll lilla K., Hos dem hade jag inga direkta fasta arbetstider utan jag kom runt tio på morgonen, och jag gick hem efter att vi hade ätit tillsammans.


Eftersom jag hade två familjer bodde jag inte tillsammans med mina familjer utan någon annanstans. Men jag fick äta hos dem; frukost, lunch och middag varje vardag! Om det var någon dag som de skulle iväg och inte äta hemma fick jag alltid pengar till att köpa mig min egna middag.


Den familjen - B1 - jag kunde inte haft en bättre familj än dem! Tänker ofta på dem och undrar hur dem har det idag, hur stora barnen är och sånt.


Min andra familj B2 (båda familjerna hette B i efternamn) bestod av en mamma, pappa, en son på 4 och en dotter på 1 år. Hos dem var jag måndagar och tisdagar samt varannan fredag. Den här familjen var väldigt speciell! Inget fel på barnen absolut inte! Barnen var helt underbara och den lilla 1-åringen blev väldigt fäst vid mig, och jag vid henne även 4-åringen. Han gillade mig och jag honom. Han blev alltid så glad när jag kom och skulle hämta dem på barnehagen (dagis), varje gång och han pratade så mycket hela tiden. "Linda, Linda", helt underbar var han :) Men de båda hade ett jävla temperament.


Pappan var helt okej han var schysst. Men mamman var så snobbig, näsan upp i vädret typ. Hos dem fick jag verkligen slava med deras städning. Jag dammsög, tvättade golvet, tvättade kläder, la deras kläder på rummen, städade efter dem VARJE morgon i köket, tvättade deras fotölj (dock en gång och de blev sura över resultatet), jag skottade snö och krattade löv med mera, med mera.

Hos dem var det verkligen slavarbete och dem kunde inte göra ett skit hemma. Till skillnad från den andra familjen som själva kunde dammsuga och plocka undan efter sig. Visst, de hade småbarn men ändå. Utöver mig hade de en vasketant varannan lördag som städade hela deras hus.


Jag hämtade barnen på barnehagen, men var det dåligt väder då kom alltid pappan och hämtade dem i en av deras bilar. Så det var schysst annars hade jag aldrig kommit hem med dem i snöoväder. Hos dem hjälpte jag till med matlagningen också. Det var alltid pappan som lagade mat och han var duktig på det. Men som sagt barnen var Bäst!


Eftersom jag hade två familjer fick jag dela lägenhet med två tjejer; C., och L., de båda kom från Gävleborg och var kompisar sen innan. Eftersom jag flyttade dit i oktober och de på sommaren hade de redan infunnit sig i lägenheten. När jag kom dit var jag en inträktare enligt dem. Men L., var nog fan värst. Hon var så jävla falsk, fy fan! C., kunde man prata med utan att hon slickade röv för en som L., gjorde.

Jag hade tur som fick äta hos mina familjer varje vardag till skillnad från dem. Dem fick aldrig äta middag hos sina familjer. Detta tyckte jag var lite snålt eftersom deras lön inte var så bra. Jag fick lite mer än vad dem fick varje månad.


Medans jag ville lära känna nytt folk åkte jag alltid till Svenska kyrkan varje onsdag, där de hade praktikant-träffar för oss som var där och jobbade som Au-pairer. Mina rumskompisar var aldrig där dem var bara hemma i lägenheten eller umgicks med våra jävla kötthövven till grannar! Jag lärde känna någon där som jag snabbt blev kompis med, och vi var riktigt jävla tajta speciellt i Oslo, men inte idag på grund av olika anledningar!

Jag umgicks även med en annan tjej som är härifrån dessa trakterna :) Henne gillade inte den ena tjejen avundsjuk som hon är.


Jag var ute och festade i princip varje helg under fyra månaders tid, och vi var mest ute på Trumpeten som var/är en kareokebar och sjöng kareoke :) VILKA HETA KILLAR kunde jag se där ibland :) Ojoj, där flörtade jag en del med norrmännen, hihi. Träffade en riktigt jävla het kille där en gång!! Vi dansade tryckare ihop, och jag kan lova att jag njöt under den dansen, haha.. Han var så lik min gamla barndomskärlek jag blev fan helt knäsvag, haha.


Shoppade gjorde jag jävligt ofta också :) Mestadels på Karl Johann, men även inne på Oslo City på Accessorize.

Jag bodde i Lysaker/Stabekk och hade en kvart till ett stort köpcentrum; CC Vest. Där var jag ofta också för att shoppa :) Speciellt på fredagskvällarna kunde jag gå ner dit, men ibland fick jag sitta barnvakt på helgerna men aldrig mer än fyra gånger varje månad.


Trots att jag STORTRIVDES i Oslo fick jag tyvärr flytta hem. Dels var familjen B2 alldeles för påfrestande med all deras städning och efter mitt jullov blev dem bara värre. Sedan hände den där händelsen som fick mig att flytta hem. Pallade inte att bo kvar och mamman i familjen B1, blev vansinnig på tjejerna som jag bodde med över hur de hade betett sig mot mig. Sen att jag hade träffat någon hemma i Sverige under julen gjorde inte saken lättare. Eller att Britt fortfarande var saknad efter Tsunamin i Thailand... Jag tänker ofta tillbaka till den tiden eftersom jag hade det så jävla bra uppe i Oslo, men men, tråkigt att det blev som det blev :(


Bilden nedanför är från Lysaker och på bilden någonstans ligger det huset som jag bodde i under 4 månaders tid :)

 
 
Ellie

Ellie

4 februari 2009 21:53

Åh vad spännande :D
Ska gå o sova nu men jag läser den imorrn =)

http://estella.bloggagratis.se

 
Miss0- svensk tjej i Oslo

Miss0- svensk tjej i Oslo

10 januari 2010 00:02

Vet hur det kan vara med snobbiga föräldrar i Oslo :P Jag jobbar i barnehage i en av de lite finare områderna och vissa föräldrar är värre än andra.. tack och lov att jag jobbar i barnehage och inte hemma hos dem!

Förstår om du saknar Oslo. Jag är själv helt kär i den här staden :)

http://www.miss0.se

 
Chrissie

Chrissie

6 mars 2011 12:07

Oslo är verkligen en trevlig stad :) Har aldrig varit på Trumpeten än, men ska dit nästa helg ^^

Så synd att det gick som det gick för dig. Vad hemskt att dina rumskompisar betedde sig så. Tycker att du gjorde det bra som orkade vara au pair. Jag tycker att det tar nog på en att jobba på dagis och bara ta hand om barnen till familjer liknande B2...

http://jinxedchrissie.blogspot.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards