Direktlänk till inlägg 19 april 2011

OKSANA WILHELMSSON

Av Linda - 19 april 2011 16:15

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 19 (9 September) 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Oksana Wilhelmsson. Hon är ju gift med fotbollsspelaren Christian "Chippen" Wilhelmsson, och var tidigare med i gruppen Sunblock. Tyckte att det var intressant att läsa om hennes liv som hono lever idag, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


I en öppenhjärtlig intervju med CHIC berättar Sveriges mest glamourösa "fotbollsfru" Oksana Wilhelmsson om bröllopet, mobbningen och det annorlunda livet i ett arabiskt land.

Artikeln är skriven av Emilie Cederquist.

 

Få lever ett liv som Oksana, 26. I maj bytte hon Andersson mot Wilhelmsson när hon gifte sig med fotbollsproffset Christian "Chippen" Wilhelmsson, 3o. Sagan om paret började 2oo6 då tjejen med rådjurslgonen och härlig värmlandsdialekt mötte en av Sveriges största fotbollsstjärnor.

- Christian är så charmig, Han är rolig och har utstrålning, Han är väldigt snäll och vjuder på sig själv, det föll jag för. Sedan har vi barnasinnet kvar båda två, när vi är tillsammans har vi väldigt roligt.

Den 21 maj gifte sig paret i hemlighet i Las Vegas.

- Jag var så nervös! Åh herregud, jag ville inte gå in i kapellet. Men det var så roligt. Christian hade en James Bond-kostym på sig, han var jättefin.

Berätta om klänningen!

- Jag ville ha den finaste och största klänningen i hela världen men jag såg ut som en gräddbulle. Jag hittade en axelbandslös med strass och långt släp istället, den var mer jag.

Planerar ni för barn?

- Jag tror aldrig man är redo för barn. Christian vill ha barn men han börjar ju bli äldre. Jag vill absolut också ha barn men nu är det svårt, jag är lite vilsen för tillfället. Jag vill ha ett biologiskt barn och sedan vill jag adoptera ett från Ryssland.

 

Kärleken till Christian har fört Oksana ut i världen; idag bor de i Saudiarabien, där han spelar i fotbollsklubben Al-Hilal.

- Jag är hemlös. Jag bor på så många olika ställen, så jag har inget hem nu. Jag har flera hus men jag vet inte var hemma är.

CHIC träffar Oksana i sommarhuset i Hällevik i Blekinge där Christian växte upp. Det vita huset har högt i tak och stora panoramafönster med utsikt över havet. Här finns både ett stort relaxrum och en walk-in-closet, och Oksana har själv omsorgsfullt valt ut möblerna och skeppat hem dem från utlandet.

- Jag gillar inte det typsikt svenska, så fort något är inne ska alla ha det. Jag vill ha ett hus som ingen annan har. Jag gillar när det är stort och pampigt. Jag inreder i svart och vitt och sedan lägger jag till färg med blommor.

Paret köpte nyligen ett hus i Dubai som Oksana ska göra i ordning i höst.

- Chrille får inte säga någonting om hur jag ska inreda huset. Han inredde huset i Saudi och det slutade med att vi hade utemöbler inomhus. Han sa att han är världens bästa inredningsarkitekt men möblerna var fula, de såg ut som om de kom från en loppmarknad.

 

Livet som kvinna i Saudiarabien är tufft och Oksana får inte jobba eller gå på Christians matcher och måste böra abaya, ett hellångt täckande muslimskt klädesplagg.

- Jag har bott där länge men jag förstår fortfarande inte hur allt funkar. Jag måste ha på mig abayan överallt. Ibland går det bra men ibland vill jag inte sätta på mig den. Jag får acceptera och respektera abayan. Jag förstår alla som tycker att det är hemst att kvinnor måste bära den men det är också ett äventyr, det är kul att uppleva en annan kultur.

De bor i ett inhägnat område med tennisbana, pool och gym, men vill Oksana åka någonstans måste hon ha en chaufför.

- Förut var det jobbigt men Chrille har köpt en minibuss som han har inrett med TV, DVD, musikanläggning, kaffemaskin, ja allt. Jag har en "Pimp My Ride"-bil, och brukar kolla på "Sex and the City" och dricka lite kaffe medan jag blir körd någonstans. Det funkar faktiskt.

 

Hur är shoppingen?

- De har allt i Saudi, gallerior med alla märken. Man får inte prova kläder utan måste köpa och prova hemma. Den finaste gallerian i Riyadh har en kvinnoavdelning med tre inglasade våningar där man får gå utan abaya. Ibland när jag har en dålig dag vill jag visa att det är underbart att gå utan. Även om kvinnorna går fritt där så har de långa kjolar, men jag brukar gå i minimala shorts och linne. Då blir de andra kvinnorna helt i extas och tittar för det är de inte vana vid.

Vilka umgås ni med i Saudiarbaien?

- På området umgås vi med svenska familjer, men utanför träffar vi nästan bara prinsar och prinsessor, Det är ett kvinnoförtryckande land så det är intressnat att se hur prinsessorna har det. De bär märkeskläder under abayan.

Bjuder ni hem dem till er?

- Ja, jag sa till Chrille "när prinsen kommer hit ska jag bjuda honom på IKEA-köttbullar, potatis och brunsås", men då sa Chrille att "nej, det går ju inte, de får inte äta griskött". Då tänkte jag "shit vad ska jag nu bjuda på?"

 

Oksana föddes i Ryssland i staden Timashevsk nära Svarta havet där hon bodde med sin mamma och lillasyster.

- Jag saknar det för jag känner mig väldigt rysk. I skolan var det strängt och jag blev uppfostrad hårt. men jag kommer att uppfostra mina barn så som jag själv blev uppfostrad, jag har verkligen respekt för min mamma.

Oksanas mamma träffade en svensk man och när Oksana var åtta år flyttade familjen till Sunne i Värmland.

- Det var väldigt speciellt. Vi var ju barn så vi tyckte att det var spännande. Min nya pappa var väldigt snäll mot oss. Det var kul men rörigt.

Hur var det att börja i en ny skola?

- I början var det lätt att få kompisar, alla var nyfikna på mig. Men i Sverige är tjejer två och två och jag hamade utanför. Jag slogs, jag tolererade inte att bli mobbad. När någon sa något dumt till mig så sa det bara pang. Jag fick skäll av lärarna för att jag bråkade. Mamma sa "vänta, snart kommer alla vilja vara kompis med dig". Och så blev det.

Hur är det att träffa nya vänner nu?

- Det är svårt. Jag hade lättare för det innan jag var ihop med Chrille men nu vet jag inte varför folk vill vara vän med mig. Jag släpper inte in folk lika lätt längre och är väldigt försiktig med vilka jag umgås med.

 

Vad tycker du om begreppet "fotbollsfru"?

- Det är sjukt att tjejer vill vara det. Det har blivit en så positiv bild av WAGs och visst, jag ska inte sticka under stol med att vi lever väldigt lyxigt. Men det är mycket mer än så. Det är inte direkt lätt när man inte får träffa sin pojkvän å en månad när han åker på träningsläger eller bor på hotell fyra dagar i veckan när han spelar bortamatcher.

 

Är utseendet viktigt?

- Jag tycker inte det. Jag skulle kunna gå osminkad men jag känner mig pressad av andra att se ut på ett visst sätt. Innan brydde jag mit inge, jag var inte utseendefixerad alls. Jag var en liten raggartös i Värmland men jag har blivit mer osäker nu för jag är så offentlig.

 

I höst lämnar Oksana Sveriges kändisliv och åker tillbaka till Saudiarabien för att bo med sin man, och det märks att de är riktigt kära.

- När Christian åkte till Saudi före mig grät jag jättemycket. Jag är som lyckligast när han är ledig och vi kan gå ut och äta och njuta av livet. Vi brukar åka till ett vattenland i Dubai, då är jag lycklig, när vi har skoj och skrattar...

 

Om bröllopet:

"Det är första gången jag pratar om mitt bröllop. Det var en spontan och häftig grej. Vi bjöd den närmaste släkten, vi tog med oss runt 2o stycken till Las Vegas. Resan var fantastisk, det var som att vi hade bröllop i flera dagar. Ett företag hjälpte oss med allt, vi kunde bara njuta. Vi gick på Cirque du Soleil och åt den bästa maten"...

 

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7
8
9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards