Direktlänk till inlägg 18 februari 2011
Detta receptet hittade jag i VeckoRevyn nummer 16 (22 Juli) 2o1o.
Jag tycker att denna tårtan ser jättegod ut, speciellt med alla jordgubbarna på.
8-1o bitar.
Du behöver:
4 dl blandade nötkärnor.
2 dl strösocker.
4 äggvitor.
Fyllningar:
2 dl vispgrädde.
1 msk kakao.
5oo g kesella.
Garnering:
3 dl vispgrädde.
½ liter jordgubbar.
Gör så här: Sätt ugnen på 155o grader. Mal eller mixa nötterna till ett fint mjöl och blanda med sockret. Vispa äggvitorna till ett fast skum. Vänd ner dem i nötblandningen. Bred ut smeten till 3 rundlar á 24 centimeter, på plåtar med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen cirka 25 minuter. Lossa genast borrnarna från pappret på plåten. Vispa grädden lätt till fyllningen. Blanda kakao och socker och rör ner i grädden. Lägg ihop bottnarna med fyllningarna emellan. Vispa grädden till garneringen och bred över tårtan. Lägg på jordgubbar.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | |||||||||
|