Direktlänk till inlägg 16 september 2010

SABOTERAR DU DITT FÖRHÅLLANDE?

Av Linda - 16 september 2010 22:06

Nu när jag har läst ut Glaze Maj nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om saboterar du ditt förhållande. Jag tyckte att det var intressant faktiskt så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Du kan vara den mest fantastiska, underbara flickvännen i universum, och ändå inte få kärleken att fungera. Innan du börjar leta efter den felande länken hos din partner kan det vara en bra idé att ta ett steg tillbaka och ta en stund för självrannsakan. För det finns en hel rad med dåliga vanor som du kanske inte är medveten om att du har som sakta, men säkert saboterar ditt förhållande.

Artikeln är skriven av Linda Nilsson.

 

1. DU BARA GER OCH GER

Har du någonsin hört talas om den omtänksamma flickvännen som år efter år hänger sig åt sitt förhållande, bara för att sedan plötsligt bli dumpad? Och när de sedan gör slut, tar det inte länge innan han gör en helomvändning och blir tillsammans med en riktig bitch, Det har en enkel förklaring.

Kvinnor är generellt mer omhändertagande av naturen, men det kan bli ett problem när kvinnan börjar använda sin genorositet mot sin parner genom att spela martyr. Män är ofta svaga för en bitchigare tjej eftersom hon inte bygger upp hela sitt liv runt honom. Han gillar helt enkelt att inte behöva känna att han bär hela ansvaret för hennes lycka.

Om du gillar att ta hand om din kille, gör det. men gör snälla saker för att du vill det, inte för att du tror att du måste. Och var lite självisk ibland också.

 

2. DU KOMMUNICERAR - OAVBRUTET

Tänk dig själv om du aldrig ffick vara ifred, om du hade någon som hela tiden hörde av sig till dig med även de mest triviala uppdateringar. Chansen är väl ganska stor att du snabbt skulle tröttna på den personen, eller hur?

Med Facebook, Twitter, e-post, sms och alla andra tekniska lösningar som finns idag, blir det ibland näst intill omöjligt för dig att inte kommunicera med din andra hälft när ni är isär. Men behöver han verkligen bli briefad på allt som händer i din vardag?

All den där överflödig informationen som du öser över honom kan fatiskt leda till att du förstör all spänning som finns mellan er. Försök att behålla en del av ditt liv som just det, ditt liv, och låt honom göra detsamma. Du måste inte dela med dig av allt, hela tiden. Bryr du dig om vad kreti och pleti åt till frukost? Nej? Då kan du nog räkna ut att ingen bryr sig om vad du har i din frukostmüsli heller.

 

3. DU BEKLAGAR DIG ÖVER HONOM

Missförstå oss rätt. Det är klart att man både kan och behöver ventilera lite med sina närmaste vänner ibland. Det är skönt att få gnälla över hur han flirtar med andra, hur han lägger pengar på sådant som du tycker är helt onödigt och på att han aldrig gör sådant som du tycker han borde. men att bara påpeka hans brister inför dina vänner kan förstöra ditt förhållande.

Självklart vill dina vänner stötta dig, och när de bara får höra om vad han gör fel kommer de också tycka att han är en riktig sopa. I det långa loppet kan ditt gnällande leda till att de helt ändrar uppfattning om honom, eftersom du målat upp honom som en skitstövel som bara bryr sig om sig själv. Vilket nog inte var riktigt vad du var ute efter, eller hur?

Alltså, du behöver inte lägga ner klagandet helt, men fundera på att tona ned det... Och glöm inte att berätta om de bra saker som han faktiskt också gör. Du kommer också må mycket bättre i din relation om du tvingas påminna dig själv om att han faktiskt hr en hel del bra sidor, också.

 

4. DU FATTAR INTE ATT DU ÄR SNYGG

Har du svårt att ta emot komplimanger? Får du ångest bara av tanken på att din kille kollar in din nakna rumpa när du tar dig från sängen till badrummet? Drar du dig undan varje gång han rör sin hand mot din mage? lägg ned. De där till synes obetydliga gesterna (som du tror att han inte märker), kan vara mer skadliga än vad du tror.

När du ser ner på dig själv och din egen kropp bygger du på din dåliga självkänsla, och just det där dåliga självförtroendet kan få dig att känna dig allt annat än sexig. Och då blir du knappast sugen på sex, eller hur?

Faktum är att du inte bara förstör för dig själv, du gör även honom frustrerad eftersom han med största sannolikhet tycker att du är alldeles perfekt - och vrålsexig - precis så som du är.

 

5. DU LEVER I EN DAGDRÖM

Har du någonsin fantiserat om att din pojkvän ska göra något speciellt - bara för dig - och sedan blivit besviken när det inte händer? Då kan det nog vara så att du blandar ihop dina förhoppningar med verkligheten. De flesta går in i en relation med vissa förväntningar på hur de tror och hoppas att det kommer att vara, men det är när du låter dagdrömmarna styra dina känslor som det börjar bli fel. Hur tråkigt det än kan låta, så måste du faktiskt basera dina förväntningar på en realistisk potential.

Om din älskling är en total flopp när det gäller att planera, så kan du knappast räkna med att han kommer att överraska dig med en romantisk weekend helt plötsligt. Och om han har svårt att få lönen att räcka till allt vad lån och räkningar heter, då är det varken särskilt sannolikt eller speciellt schysst att gå och hoppas på att han ska fria till dig med en diamantring i Hollywoodklass.

Det är bra att kunna fantisera, men om det ger upphov till att u blir konstant besviken i din relation kanske det är dags att försöka dagdrömma om något annat. Fokusera på vad din älskling gör rätt - snarare än på vad han inte gör - och du kommer istället att stärka din relation.

 

GÖR OM, GÖR RÄTT

* Var snäll för att du verkligen vill, inte för att du tror att du måste.

* Skippa onödig information. Kallprat i all sin ära, men ingen är intresserad av att veta ALLT.

* Sluta klaga på honom, särskilt inför dina vänner. Om du nu inte vill att de ska hata honom.

* Acceptera att han tycker att du är snygg, och sluta försöka övertala honom att du inte är det.

* Förvänta dig inte orealistiska saker. Varför skulle han vara som på film när du inte är det?...

 

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards