Direktlänk till inlägg 24 mars 2011

VETT & ETIKETT FÖR DITT FACEBOOK-BREAKUP

Av Linda - 24 mars 2011 18:34

Nu när har har läst ut Glaze Augusti nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om vett & etikett för ditt Faceook-breakup. Jag tyckte att detta var lit bra, så jag tänkte iallafall skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Uppbrottet är ett fakutm, och det är bara att gilla läget - men så kommer du på att ni ju faktiskt fortfarande är tillsammans i den virtuella världen! Att ändra sin relationsstatus från "Har ett förhållande" till "Singel" är en sak, men hur gör du med att det andra? GLAZE ger dig tipsen för ditt digitala uppbrott.

Artikeln är skriven av Linda Nilsson.

 

GÖR!

1. Un-tag

Du har tivit sönder alla dina foton, krossat ett par ramar, och nu sitter du framför datorn och tar bort alla taggar på de 978 foton som ni delade på FB. Suveränt! Det må ta en halv evighet, men det är ändå tillfredsställande.

2. Kolla in hans nya

Du vet att du kommer att göra det, förr eller senare. När du väl kollat in hans nya kärlek, gör det snabbt. Stäm av vilka gemensamma vänner ni har, skratta lite åt hur hennes profilbild är lika kasst photoshoppad som vissa toppbloggares bilder och logga sedan ut. Ta några djupa andetag, kväv din inre bitch och släpp det. Om du inte kan låta bli att ta reda på mer än så om henne, titta på punkt två under Låt bli!

3. Lägg upp bilder

Det bästa är givetvis bilder från en extra glammig partykväll med tjejgänget, och om du dessutom råkar ha en snygg man stående brevid dig på någon av bilderna kan det knappast skada. Se till att inte lägga upp några pinsamma bilder - du vill att han ska ångra att han dumpade dig, inte ta din fredagsfylla som en bekräftelse på att han tagit rätt beslut.

4. Håll din relationsstatus privat

Det bästa sättet att undvika några frågor är dett inte visa det till att börja med. Om du blir singel se till att "gömma" det från din "Senaste/News feed" - på så sätt blir inte dina vänner uppdaterade direkt och du slipper upprepa historien om vad som hänt tusen gånger.

5. Ändra dina inställningar

Om du väljer att har kvar ditt ex på FB, överväg att ändra dina sekretessinställningar. Du kan dölja dina bilder, din logg och kommentarer från andra människor fär honom. Var selektiv!

6. Håll dig uppdaterad

Även om du tagit bort honom, så kanske dina vänner har kvar honom som FB-vän. Be dem att informera dig om potentiella risker för att du ska springa på honom, som att ni båda ska på samma fest. Du kommer med största säkerhet att träffa honom någon gång, men på det här sättet kan du minimera risken för obekväma situationer.  

7. Ändra ditt lösenord

Vissa par delar med sig av sina lösenord till varandra, som ett sätt att riva ner det sista hindret till intimitet. OM han kan ditt lösenord, ändra det - nu.

 

LÅT BLI!

1. Ta inte bort honom

Inte direkt i alla fall. Ok, du kanske hatar honom just nu, men om det inte var någon tikrit stort som hände mellan er (som otrohet) så kommer antagligen din ilska att ebba ut med tiden. Ett grattis på födelsedagen eller ett vänskapligt loggmeddelande kan vara aktuellt i framtiden. Stå emot frestelsen att ta bort honom från din vänlista, och göm istället hans logginlägg från din "Senaste" lista.

2. Bli inte en stalker!

De kan vara svårt, speciellt om samtliga hans nya logginlägg handlar om en annan tjej. Om du kommer på dig själv med att gå in på hans profil varje dag, då kan det vara läge att ta bort honom som vän. Det är inget fel med att roa dig själv med att skratta åt hans övertydliga försök att bevisa att han har gått vidare, men något är fel om du på rak arm vet exakt när han skrev sitt senaste inlägg.

3. Skriv inga galna inlägg

Ingen är intresserad av att veta vilka smöriga ballade du gråter ut till, och ingen blir annat än rädd för dig om du ingående beskriver exakt hur du skulle vilja avlägsna hans familjejuveler. Rensa galenskaerna ur ditt huvud, och logga genast ut om du känner att lusten kryper sig på.

4. Skicka ingen vänförfrågan

Har du tagit bort honom från din vänlista så har du. Här finns ingen återvändo - inte under några som helst omständigheter! Och det gäller även hans nya - hur galen tror du att du verkar på en skala om du ber henne att bli din FB-vän?

5. Lägg inte upp några pinsamma bilder

Det kan vara frestande att lägga upp pinsamma och riktigt fula bilder å ditt ex, men det kommer bara att få dig att framstå som bitter. Lägg inte upp några pinsamma bilder, videor eller kommentarer om honom - den bästa hämnden är att njuta av ditt nya liv utan honom!...


   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards