Direktlänk till inlägg 24 mars 2011

SLÄPP TAGET! - SÅ GÅR DU VIDARE NÄR DITT EX GÖR DET

Av Linda - 24 mars 2011 17:34

Nu när jag har läst ut Glaze Augusti nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om släpp taget - gå vidare när ditt ex gör det. Jag tyckte att det var dälgit bra tips, och jag kände verkligen igen mig i artikeln - fällde till och med en tår när jag tänkte på Honom hur allting var efteråt...


Att släppa taget och gå vidare är en av de svåraste saker man kan gå igenom efter ett uppbrott, och för de flesta av oss så är det någonting som man tvingas gå igenom mer än en gång i livet. GLAZE ger tipsen för hur du kan gå vidare när han gör det.

Artikeln är skriven av Alexandra Jansdotter.

 

Självklart är det fullkomligt normalt att bli nostalgisk och minnas en före detta kärlek med varma känslor, kanske till och med med längtan, då och då. Det vill säga, så länge du är säker på att det rör sig om en hälsosam minnesvandring, och inte en självdestruktiv fixering vid det förflutna. Men - om det inte längre råder några tvivel om att ert förhållande verkligen är över, så kommer det fortfarande att göra ont när ditt ex träffar någon ny. Konstigt nog kan det göra lika ont som själva uppbrottet gjorde. 

 

1. Ta det lugnt

Alla går igenom en sorgeperiod efter ett uppbrott, men det värsta du kan göra är att tävla mot ditt ex om vem som går vidare först. På ytan kan det verka som att män i allmänhet repar sig snabbare, men om han tillhör skaran som aldrig haft särskilt bra kontakt med sina kämslor så är det stor chans att han inte alls har kommit över dig - han kanske helt enkelt inte orkar bearbeta det jobbiga.

Så ta inte hans nya förhållande som ett tecken på att det är dags även för dig att hitta någon ny. Låt ditt hjärta och din hjärna få den tid de behöver för att läka som de ska.

 

2. Bli arg

Att gå direkt från hjärtesorg till löjligt glad är inte realistiskt. Du kommer att gå igenom hela kämsloregistret under den här perioden: ledsamhet, frustration, förtvivlan och inte minst ilska. Tillåt dig själv att känna alla de där känslorna. Älta med dina vänner tills de inte orkar lyssna längre, skriv av dig (men skicka för guds skull inga brev eller mejl till honom) eller testa att leva ut dina aggressioner med riktigt hårda träningspass. Klyschor? Ja, men det fungerar faktiskt.

 

3. Släpp taget

Konstanta uppdateringar gällande ditt ex via till exempel Facebook är faktiskt bara som att strö salt i såren - det gör ont och det hindrar dig i din läkningsprocess. Våga ta bort honom från dina vänlistor på nätet, eller ta själv en paus från alla sociala nätverk du använder datorn till.

Bara för det ska du inte låtsas som att han aldrig existerat. Det kommer bara att lämna ett stort svart hål i ditt känsloliv, och kommer att suga i sig alla de där sakerna som får dig att må bra och le.

 

4. Acceptera fakta

Du befinner dig i en situation där du är maktlös. Ditt ex har en ny kärlek, och det finns ingenting du kan göra åt det. Om det var han som dumpade dig, så har du kanske vissa känslor kvar som du inte kan göra någonting åt. Ingen vill känna sig maktlös, speciellt inte när man känner att man har investerat hela sitt känsloliv i något. Samtidigt måste du acceptera att det inte finns någonting du kan göra för att styra hur ditt ex känner eller tänker. Ju snabbare du inser det, desto snabbare kommer du att må bättre.

 

5. Fokusera på dig själv

Istället för att jämföra ditt liv med ditt ex nya liv, koncentrera dig på dig själv. Testa att sätta enkla små mål för dig själv, som att dra ihop en utekväll med vännerna, utforska en ny stadsdel eller varför inte fixa håret. Tanken är att det ska vara lätt - för varje litet delmål du klarar av kommer du att länna dig lite starkare, vilket i sin tur ger dig självförtroende att ta dig an större mål.

Och ju mer upptagen du är med ditt eget liv, desto mindre är chansen att du börjar fundera på vad ditt ex pysslar med.

 

6. Flirta - med nya män!

Du och ditt ex hade kemi när ni träffades, och en del av er kommer alltid att ha det. När du ser att han går vidare kan den där kemin lura dig att tro att du vill ha onom tillbaka. Tanken på att vara hed honom känns trygg och hemtam i jämförelse med det skrämmande okända som väntar där ute, men kom ihåg att det fanns en anledning till att det tog slut mellan er.

Ett stort steg för att komma tillbaka in i matchen är att hänge sig åt lite flirtande - det behöver inte alls leda till något seriöst, utan är snarare ett viktigt verktyg för att stärka din självkänsla. Att känna att du faktiskt kan ha kemi även med andra män är en mer kraftfull känsla än man kan tro.

 

7. Hitta dina kärleksstyrkor

Ett av dina mål är att nå det stadie när du kan uppskatta allt som var bra med ditt ex och exets förhållande - utan att känna att du vill ha honom tillbaka. Då har du kommit en bra bit på vägen med att verkligen gå vidare.

När du minns de bra sakerna, fundera då också på vad du själv bidrog med. Hade ni ofta kul tillsammans? Då har du antagligen ett sinne för humor. Var sexet fantastiskt? Härligt, då är du med största säkerhet en sensuell och attraktiv kvinna.

Tänk på allt som var dåligt också, men se därefter till att radera de minnena en gång för alla. Det finns ju ingen bra anledning att låta dem få ta upp värdefull plats i dina tankar, eller hur?

 

8. Var glad

Glädje är den bästa hämnden. Om du beter dig som att du har gått vidare, så kommer det till sluta även att kännas som att du har gjort det. Prova att skriva ned tre saker du är nöjd med i ditt liv, varje dag. Vad som helst, som att du gjorde värsta goda kaffet idag - allt räknas. Det kommer att göra dig med medveten om allt som faktiskt är bra med ditt liv, istället för att fokusera på saker som gör dig ledsen. Kasta mjukisbrallorna, släng på lite läppglans och skaka liv i ditt sociala umgänge igen.

 

9. Gör en känsloinventering

Om du fortfarande har svårt att helt släppa taget om ditt ex, så är det dags att fundera på hur långt på vägen du faktiskt kommit. Ta ett papper och gör två spalter. I den första skriver du ned allt som du har lärt dig om ditt förhållande efter att ni gjorde slut. I den andra spalten skriver du allt som du lärt dig om dig själv. Det kan vara en total mix av riktigt djupa saker och de mest vardagliga - den enda regeln är att för varje negativ sak du skriver ned så måste du även skriva en positiv.

På det här sättet kommer du att inse att även om han är med någon annan, så är det bara en mindre smäll på din väg mot att bli fri. För i slutändan är det ju ändå så att om han kan gå vidare, så kan du också göra det.

 

1o. Tiden läker - faktiskt

Du har hört det förut, och nu kommer det igen - ge det tid. Ett brustet hjärta tar tid att läka, precis som vilken sjukdom eller skada som helst. Det kan ta glera månader, kanske ännu längre, men så småningom kommer allt att börja kännas bättre igen. När du väl kommer dit, så kommer du snabbt kunna anpassa dig till ditt nya liv och allt kommer inte längre att kännas så overkligt.

 

11. Gå vidare - du med

Det bästa sättet att acceptera att ditt ex har gått vidare är att göra detsamma själv. Det betyder dock inte att du också måste träffa någon ny bara för det. Det ultimata är faktiskt om du hittar din nya kärlek på ett mer hemtamt ställt - inom dig själv. Bli kär i dig själv. Inse helt otroligt bra och unik du är, så kommer ingen annan att kunna undgå att se det.

Akta bara så att du inte blir självgod - den dåliga egenskapen kan du låta ditt ex vara ensam om...

 

 

  

 
 
Ingen bild

N.a

12 januari 2014 23:00

Underbart skrivet, räddade min dag!

 
Ingen bild

Sofia

9 juli 2014 11:04

Detta gjorde min dag lite lättare! Tack!

 
Ingen bild

janne

5 april 2015 12:24

floskler rakt av...allt

 
Ingen bild

Mats

10 maj 2015 09:06

Fint skrivet. Känner jag får energi från den. Tack :)

 
Ingen bild

A.T

8 juni 2015 20:32

Tuuusen tack! Rädda min dag, min självkänsla och jag känner att det finns hopp! Kram

 
Ingen bild

Malin

10 juli 2015 00:17

Jättebra skrivet. Tack, det räddade min natt från att man precis fått veta att exet har träffat någon annan efter 1 månad, trots att vi båda älska varann när vi gjorde beslutet för att han tog mig föregivet. Vilket svin.

 
Ingen bild

Elisabeth

12 augusti 2015 20:01

Tack så mycket för detta! Det gjorde min dag lite lättare. Märker att jag har svårt att fokusera på saker som är bra för mig själv istället för att hela tiden tänka på vad lycklig han måste vara nu, och själv sitter jag här och gråter...

 
Ingen bild

Lisa

9 oktober 2015 00:58

Måste tacka och kommentera även fast artikeln publicerades för ett tag sen. Tack tack tack!
Det lättar på hjärtat att inse att man inte är ensam om sina tankar och känslor och att det faktiskt går att gå vidare! Ännu en gång, tack!

 
Ingen bild

Teresa

5 februari 2016 07:06

Tack för allt du skrev. Du blev min räddning i min sorg.Har läst dina ord om och om.Underbart skrivet. Tack!

 
Ingen bild

Deenny

15 februari 2016 07:44

Tack för vad du skrev, det läker såren för en stund nu när ens stora kärlek precis gjort slut med en och precis strulat med en annan :(

Linda

26 februari 2016 00:06

tack för att du och så många andra gillar artikeln =) En dag går man vidare trots att det gör oerhört ont.
Been there dont that. Lycka till med allt

 
Ingen bild

Per

27 mars 2016 11:48

Ytligt på gränsen till retsamt. Kan fungera för människor som egentligen inte känner speciellt mycket. För människor som egentligen inte var kära.

Linda

30 april 2016 01:10

Alla får tycka vad man vill. Kom ihåg att det är INTE jag som skrivit detta själv utan det är från en artikel.

 
Ingen bild

Johanna M

8 maj 2016 23:32

Tack... 💗

 
Ingen bild

SK

23 september 2016 07:05

Extremt ytligt var min känsla som är mitt i känslostormen efter att ha blivit chockad över att mitt ex inte ens vill överväga en väg tillbaka. Det gör mig sorgsen och arg, i synnerhet för att vi har en som ihop. Jag menar att ett gemensamt barn är en uppgift och att alltför många, ofta kvinnor, glömmer det och fastnar i att de ska må så jävla bra. På vems bekostnad?

Linda

30 september 2016 00:15

Denna artikel skrev jag för längesen. Det är inte jag som har skrivit den utan jag ville bara dela med mig av vad som stod i den. Därmed har jag inte sagt om jag håller med till fullo eller inte.

 
Ingen bild

Carina Nilsson

4 februari 2017 21:09

Mycket bra skrivet.
Presis så är det som beskrivs.
Så har jag kännt sen mitt uppbrott!!

 
pamella

pamella

16 februari 2017 08:21

Min pojkvän och jag var glad som jag skulle kunna berätta och jag trodde aldrig att vi skulle bryta upp. När hans kusin dog i en

tragisk bilolycka han gick tillbaka till Philippine en vecka för att vara med sin familj. Jag kunde inte gå eftersom jag var i mitten av

underhållande bortrest klienter för arbete. Han verkade inte vara upprörd att jag inte kunde gå så jag lät honom vara. Nästa sak som

Jag vet, att han återigen kontakt med en gammal vän från high school att han var kär i år sedan och de började att ha en affär!

Jag hade ingen aning om vad som pågår fram till en månad efter att han kom tillbaka från Philippine.He fortsatte att se både henne och jag tills jag

fångade honom att testa henne en natt. Jag konfronterade honom och han berättade sanningen om vad som hände. Vi bröt upp och gick vår

skilda vägar. Ingen av oss kämpat för vår relation. Jag var arg och beslutade att inte bli upprörd om det och bara hålla det

rör på sig. Sedan efter ungefär en månad för att inte tala med honom blev jag ledsen. Jag ville att han skulle tala om för mig att han ville vara med mig och

inte henne. Jag kontaktade Dr.ATEKHA för en kärlek stava och han helt hjälpte mig! han kunde få honom att sakna mig dit han ville

att få ihop igen. Han hade en hel del ånger och tyckte synd om inte kämpar för att hålla mig och för fusk i allmänhet. han

värderar vår relation så mycket mer nu och vi är tillsammans nu! Du kan också få din älskare tillbaka withthe hjälp av Dr.ATEKHA

kontakta honom genom dratekha99@gmail.com

http://suburbanoptik.com

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards