Direktlänk till inlägg 21 mars 2011

BLI LYCKLIG NU!

Av Linda - 21 mars 2011 17:34

Nu när jag har läst ut SOLOs September nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om att bli lycklig nu. Jag tyckte att det var bra tips som dem skrev om, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Hösten är på gång och då är det lätt att känna sig lite deppig. men du kan lita på att SOLO vet hur du blir glad igen - och hur du förblir det resten av året.

Artikeln är skriven av Johanna Frölander.

 

DET HÄR KAN DU GÖRA FÖR ATT HÅLLA DIG GLAD...

 

... VARJE DAG

* Lev i verkligheten. Många av oss har en tendens att leva igenom dagar, särskilt jobbiga sådana, två gånger. När du står i duschen på morgonen eller är på väg till jobbet går du kanske igenom hela dagen och dess orosmoment. Det är lätt att tro att det skulle göra din dag mindre stressig, när det i själva verket är tvärtom. Försök istället att leva i nuet. Njut av känslan av duschens strålar mot huden, älska hur gott ditt schampo liktar och tänk på hur skönt det är att gå vila en stund på bussen. Följ den äldsta klyschan i världen och ta dagen som den kommer.

* Ifrågasätt. Vad var egentligen det bästa som hände igår? Vad var det sämsta? Och hur kan du använda dessa kunskaper för att göra den här dagen lite, lite bättre? När du svarat på frågorna under några dagars tid kommer du se ett möster i vad som får dig att må bra och vad som får dig att må dåligt.

 

... VARJE VECKA

* Lek "och-leken". Skriv ner din oror och fråga sedan dig själv "OCh?". Fortsätt tills du inte får något svar. Exempel "Jag gjorde dåligt ifrån mig på presentationen". Och? "Jag gjorde mitt bästa". Och? "Jag använder erfarenheten för att göra det bättre nästa gång".

* Hitta dina guldkorn. Se tillbaka på veckan som gått. Vilka var de fem bästa händelserna som fick dig att må bra? Bryt ner dem i känslor och ta reda på vilken bit det var som fick dig att må så bra. Var det sovmorgonen i sig du gillade - eller det faktum att du hade en fri dag utan måsten?

 

... VARJE MÅNAD

* Skriv ett brev. När någon irriterar eller sårar dig kan det vara en pina att vistas i samma rum. Ibland kan det vara på plats med en konfrontation men om det inte passar sig kan du istället skriva ett brev till personen i fråga. Håll inte tillbaka utan skrev ärligt och öppet om vad du känner. Lägg det i ett kuvert, skrev adressat, klistra ihop - och riv det sedan i bitar. Tänk på själva rivandet som en frigörelse från de negativa känslorna.

* Peppa dig själv. Under en månad kommer du misslyckas med vissa saker, och du kommer lyckas med andra. Sådant är livet. Men istället för att gräma dig över vad som inte gick så bra så koncentrera dig på de stunder du är stolt över. Det kommer hjälpa dig att må bättre och sluta underminera dig själv.


... VARJE ÅR

* Dumpa dåliga vänner. Ungefär en gång om året bör du se över din vänslapskrets och, faktiskt, rensa lite om det behövs. Vilka kompisar får dig att må bra och vilka gör dig mest bara trött? Människorna du omger dig med är oerhört viktiga för ditt välbefinnande.

* Ta reda på vad du vill. Det är lätt att anta att du och din partner vill samma sak, men så behöver inte alls vara fallet. Sätt er ner med papper och penna och skriv ner var för sig vad era framtida mål och önskningar är. Lista så många du kan komma på, och glöm inte viktiga aspekter som hur du vill må eller känna. Jämför era listor och försök ta reda på hur ni kan hjälpa varandra uppnå era mål...


  

 
 
neli

neli

21 mars 2011 21:29

I KNOW. jävla net-a-porter. finns så sjukt mycket snyggt! jag blir galen! haha.

ja, jag sökte bara inom högskolan i jkpg. vill ingen annanstans. har ändå bott där nu i 2 år, lite mer, så jag vill nog inte gå nån annanstans. älskar jkpg =) haha, ja vi får se. det är bara att vänta!
hoppas att du haft en bra dag tjejen.
kram

http://iamsofashion.blogg.se

 
Marie

Marie

22 mars 2011 14:10

Läste också den artikeln. Bra tips tycker jag. Alla kanske jag inte kommer använda, men ett par av dem.

http://www.billiga-forsakringar.se

Linda

22 mars 2011 19:34

Ja, visst var den =) Jag kommer inte följa alla heller, men dem var väldigt bra!

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards