Direktlänk till inlägg 19 mars 2011

MEGAN FOX

Av Linda - 19 mars 2011 13:34

Nu när jag har läst ut Glamours September nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Megan Fox. Hon är ju många killars, och tjejers favorit också för den delen, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om henne i artikeln.


Megan Fox, sexbomben med förkärlek för skandaler, rätar ut alla frågetecken och berättar vem hon är - egentligen.

Artikeln är skriven av Alexandra Jacobs.

 

Megan Fox är bara 24 åe, men i filmstjärneår börjar hon närma sig pensionsåldern. Medan de flesta av hennes jämnåriga skådespelarkolleger fortfarande frågar hur hamburgaren ska vara stekt i Hollywood har Megan varit med i en uppsjö av filmer och TV-serier, strippar ner till trosorna i killtidningar och levererat flera provocerande uttalanden. Hon har krönts till den "nya Angelina Jolie", tack vare sitt långa svarta hår, sina plutiga läppar, tatueringar och sin farliga aura, och hon har haft ett och annat offentligt bråk. Men Fox håller sin publik på tårna och verkar nu göra något slags väldigt tillbakadragande. Hon väljer att göra små independentfilmer, är med i sexiga men sofistikerade annonser för Emporio Armani och hon börjar formulera om sig ... en aning. Har hon överväldigats av all uppmärksamhet hon har dragit till sig, eller är det ett välkalylerat karriärsdrag, planerat tillsammans med vassa rådgivare? Eller är det helt enkelt för att skådespelaren, som lämnade sin hemstad i Florida som 17-åring, fortfarande håller på att reda ut vad hon egentligen vill vara som vuxen?

 

När hon pratar (i en ledig standarduniform med svarta tights och en oversized grå T-shirt, som ändå inte lyckats ta ner hennes medfödda attraktionskraft) blir man mest av allt överraskad.

Tidigare brukade hon reta journalister med osannolika historier om att hon skulle ha varit en rysk strippa som hette Nikita - en (förmodligen) påhittad historia som gav henne mer uppmärksamhet för det sexliv hon verkade ha än för vad hon faktiskt gjorde på vita duken.

- Jag var väldigt öppen i början. Jag försökte vara lite lättsam, ha lite humor och göra något slags satir, men det gick alldeles åt helvete och blev helt uttröttande. Jag har fortfarande samma humor, men jag har ingen lust att uttrycka den längre för jag blir alltid fucked när jag gör det, säger Megan.

 

Hon är definitivt bekväm i sin sexualitet - hon både poserar och spelar i utmanande kläder och ryggar inte för kärleksscener, men Megan har samtidigt en väldigt stark integritet. Idag har hon till exepmel fått syn på en suddig bild av sig själv topless, som någon tagit med sin mobilkamera under inspelningen av independentfilmen "Passion Play", där hon spelar en cirkus/sideshow-artist som har fågelvingar.

- Om jag visste vem som tagit bilden skulle jag personligen orsaka honom smärta - fysisk smärta. Jag är ingen jävla dokusåpastjärna som uppvaktar paparazzi och vill bli plåtad hela jävla tiden. Jag var på jobbet och försökte spela en karaktär, försökte vara seriös, och så händer den här jävla skiten! Jag blir skitförbannad!

 

Förra året gick tre medarbetare från filmen "Transformers" ut med ett öppet brev där de kallade Megan "otacksam", vilket var Megans lågvattenmärke 2oo9.

- Jag har sagt att jag inte känner att jag förtjänar den framgång jag har haft, säkert 1oo gånger! Att jag inte känner att jag borde vara här, att det finns en miljon människor som skulle vara bättre på att göra det jag gör.

 

Redan för två år sedan, när fototeamet som plåtade de här bilderna gjorde ett annat modejobb med henne - då hon just exploderat som stjärna - var hon lika ödmjuk. Den här plåtningen får genast en skön känsla av ett glatt återseende och avslutas (med applåder) flera timmar före utsatt tid.

- Jag försöker alltid vara effektiv när jag jobbar, vad det än är för jobb. Jag gillar inte att slösa bort andras tid, eller min egen tid heller för den delen ("älskar henne!" mimar fotografen).

Men megan är absolut inte fåfäng eller tillgjord; vi sitter vid en stor spegel under intervjun ovh hon tittar inte i den en enda gång.

- Jag hatar att kolla på mig själv, säger hon.

 

Just nu är Megan superaktuell i filmen "Jonah Hex", tillsammans med Josh Brolin och John Malkovich, en film som är baserad på seriealbumet med samma namn - en filmgenre som ligger Megan varmt om hjärtat:

- Jag älskade att läsa serietidningar när jag var liten, det var min verklighetsflykt, säger hon.

- Det var en värld som inte alls var som mitt liv, eller som någon annans liv som jag visste om heller. Bilderna var fantastiska. De var så fulla med adrenalin, det var en perfekt flykt från skolan, familjen, från allt.

Idag flyr Megan indan verkligheten på ett nästan lika oskuldsfullt sätt:

- Jag gör pariga hemmagrejer. Vi (Megan och äkta maken Brian Austin Green, reds anm) kollar mycket på Discovery Channel och TLC.

 

Megan har en intensiv bakteriefobi och hon är extremt medveten om restauranbestick:

- Att ha något i min mun, som har varit i miljoner andra munnar före min, när man vet hur mycket bakterier man har i munnen? Uuuusch, säger hon med en rysning.

Offentliga toaletter undviker hon så långt hon kan, särskilt toaletter som inte har något lock.

- Varje gång någon använder en toalett och spolar flyger bakterier upp i luften.

På Discovery såg hon till sin förskräckelse när de sade en nysning filmad i extrem slow motion:

- Du fattar inte hur långt en nysning räcker! Det programmet förändrade mig.

Fox medger att hon har tvångstankar:

- Jag gick i terapi när jag var yngre, men min terapeut var en idiot så jag vägrade att gå i terapi väldigt länge.

Men förra vintern insåg hon att hon behövde hjälp - när hon tvättade händerna så ofta att hennes knogar började blöda.

- Jag sa: "Okej, det här är sjukt. Jag har en sjukdom. Det har passerat 'jag vill ha rena händer'. Det här är inte okej längre".

Även om hon börjar få handtvättandet under (något sånär) kontroll kämpar Megan Fox fortfarande med sina tvångstankar.

- Folk förstår inte hur jobbigt det kan vara när man inte kan släppa ett ord eller en tanke, säger hon utan att gå in på specifika detaljer.

- Varje dag, hela dagen. Jag kan stå och prata med folk och vverka som att jag är med i konversationen, men jag har hela tiden tankarna på annat håll, tänker på något annat, oroar mig för något annat.

 

Megans föräldrar skilde sig när hon var tre år, hennes enda syster är tolv år äldre än hon och deras styvfar var väldigt strikt.

- Jag träffade bara andra barn i skolan. Jag fick inte ta hem kompisar. Det är nog därför jag har ett sådant stort behov av utrymmed och egen tid.

- Jag skulle kunna låta bli att prata med någon annan människa i flera dagar och veckor. Jag skulle säkert kunna vara ensam i flera månader och ändå känna mig helt till freds. Det är motsatsen till att vara krävande men samtidigt vet jag inte om jag skulle palla att vara ihop med någon som kräver så mycket ensamtid som jag gör, säger hon.

 

Men Fox har faktiskt ett starkare förhållande än de flesta andra i Hollywood. hon har dejtat Brian austin Green i över fem år och är styvmamma åt hans 8-årige son Kassius (som han har tillsammans med skådespelaren Vanessa Marcil och gemensam vårdnad om).

Fox ser kanske ut som allt annat än mammatypen, men nyligen engagerade hon sig mot budgetnedskärningarna i skolan, inspirerad av Greens son.

- Han är den enda jag älskar att laga mat åt. Jag tycker om att arrangera hans lilla talltik ... Jag gillar att laga mat till barn, av någon konstig anledning.

Och hon är vansinnigt beskyddande. Hon berättar när hon och kassius skulle gå och se "Avatar", när papparazzi omringade henne.

- Han började skrika åt dem att "lämna Megan ifred", och det krossade mitt hjärta. Jag var så stolt över honom, att han vågade prata med vuxna på det sättet när han såg att de jagade mig, men det var också så hemskt. Går du hem och är nöjd med dig själv när du har gjort en 7-åring som skulle se "Avatar" på bio så upprörd? Gratu-jävla-tioner.

 

Fox undviker ofta branschgalor.

- Alla blir sådana jävla rövslickare. Jag hatar att få komplimanger. Jag hatar när folk säger att jag är "begåvad" eller när folk säger att jag är en "filmstjärna". Det känns så forcerat och falskt.

Hon vet att hon ibland framstår som lite off.

- Jag hatar att prata inför stora folksamlingar. Man måste vara sig själv och kan inte gömma sig bakom något, och jag gillar inte att bjuda på mig själv. Så när jag går på sådana här grejer stänger jag liksom av mig själv och vet ibland inte riktigt vad jag gör. Ibland är jag helt normal men ibland är jag helt jävla knäpp och bisarr.

 

Det är den här avskärmningen från omgivningen som oftast uppfattas som att hon är dryg. När hon skulle vara med i talkshowen "Jimmy Kimmel Live" första gången blåste hon förbi komikern Sseth Rogen, som hoppades på en kindpuss - något han använde sig av för att vara rolig nästa gång han var där.

- Hon hindrade mig, rent fysiskt, från att göra det, klagade han.

- Det var inte meningen! Jag ville bara ta mig till stolen så fort som möjligt så att jag kunde sätta mig och kanske gömma mig lite på något sätt.

Och så var det incidenten med ros-killen: Fox slog sig fram, helt omringad av fotografer och säkerhetsvakter, för att ta sig in på sitt hotell i London, när en ung beundrare försökte sträcka fram blommor, vilket helt ignorerades av Megan.

- På bilderna ser det ut som om jag dissar honom, men jag såg honom inte ens! Om jag ser barn är jag den första att gå fram till dem. Jag blev jätteledsen när jag upptäckte det där.

 

- Antingen har man en inre glöd och en personlighet som man får kämpa för att behålla, men då måste du hantera att folk hela tiden missuppfattar dig. Du blir felciterad och utmålad som ett slags seriefigur. Eller så stänger man ner och blir helt politiskt korrekt. Och det vill jag inte heller. Jag vill inte behöva vakta min tunga och vara helt slätstruken. Fan! Säg att jag har turen att kunna fortsätta med det här i 2o år till. Ska jag spendera 2o år utan att någonsin säga något intressant? Aldrig dra ett skämt? Aldrig reta någon? Jag är för nyfiken för det - jag är en levande människa! Jag är en person, inte en robot...

 

  

 
 
Ingen bild

Anne

20 mars 2011 23:15

Intressant & lång artikel.

Linda

21 mars 2011 17:25

Vad roligt att du gillade den =)

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards