Direktlänk till inlägg 7 september 2010

ÄR DU HANS PLAN B?

Av Linda - 7 september 2010 12:36

Nu när jag har läst ut Cosmopolitans Juni nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Är du hans plan B? Jag tyckte att det var intressant att läsa om så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artiklen.


Så dealar du med mannen som inte vill vara ihop, men hindrar dig från att gå vidare.

Artikeln är skriven av Filippa Berg.

 

Sara tyckte att Thomas var den perfekta killen, tills han började dejta en annan. Då blev hon den han ringde mellan förhållanden när han behövde bekräftelse, sex eller en axel att luta sig mot. Han ringde med kort varsel, presenterade henne inte för sina vänner och deras relation existerade nästan uteslutande i sovrummet.

 

Populärkulturen är full av backuphistorier med både lyckliga och olyckliga slut - från Carrie och Mr Big till The Hills Audrina Patridge och Justin Bobby.

 

Gemensamt för dem är att han kommer och går som han vill in och ut ur ditt liv, utan någon offentlig bekräftelse på att han finns där för dig.

- Problemet med sådana här relationer är att de är enkelriktat behovsstyrda, efter hans behov, säger psykologen Eva Rusz som har skrivit boken Realtionskoden.


Troligtvis är det här allt annat än vad du önskar av er relation. Men kärleken har en tendens att få oss att blunda för verkligheten. Så var det för Sara, hon insåg allvaret först då relationen med Thomas nått sin botten.

- Han ringde mig mitt i natten, han hade bråkat med sin tjej och med löften om guld och gröna skogar bad han om att få träffa mig. Inte långt senare fick jag veta att han bara träffade mig för att göra henne svartsjuk. Då förstod jag hur respektlöst han behandlade mig. Jag kände mig förtvivlad och uttnytjad och bestämde mig för att sluta träffa honom, en gång för alla.


Eva Rusz menar att den enda lösningen är att konfrontera honom på en gång. Du får helt enkelt sätta dina egna gränser och inte vänta och hoppas att han ska ändra sig.

- Vill du fortsätta träffa honom måste det ske på dina villkor och inte på hans, säger hon. Fråga honom hur han känner för dig. Träffar han någon annan? Visst finns det chans att han är beredd att ändra sitt beteende, men det är också viktigt att prat och beteende hänger ihop. Enda sättet att få en sådan man att ändra sig är att vara konsekvent. Antingen är ni ihop eller inte. Snacka kan ni göra till leda och förbannelse, men om det inte blir någon förändring leder det ju ingen vart.


Carrie Bradshaw är en hoppingivande förebild för många back up-tjejer. I sex säsonger av Sex and the City höll Mr Big henne på halster, och till slut fick hon sin sagoprins. Men frågan är vad oddsen är för ett lyckligt slut IRL?

- Det är klart att chansen finns, säger Eva Rusz. Men han han en plan B så tyder det ofta på att han är väldigt osäker. Samtidigt är det inget konstigt att vara osäker i början och hatta runt mellan två olika personer innan man bestämmer sig, men i längden är det väldigt tärande för båda parter.


En sak är säker: Behandlar han dig inte med kärlek och respekt är han inget att ha. Sätt alltid dig själv i första rummet, tveka inte att göra din röst hörd och ställa honom till svars. Kärlek är en exklusiv gåva mellan två personer. Antingen vill han ge den till dig, och bara dig. Om inte så slipper du i alla fall slösa tid och tårar. Kom ihåg: Du är en stjärna som förtjänar huvudrollen, inte bästa kvinnliga biroll!...


  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
<<< September 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards