Direktlänk till inlägg 4 februari 2010
I CHIC nummer 25 (3 December) 2oo9 hittade jag detta goa recept. Vad sugen jag blir på mjuka pepparkakor nu..
Cirka 48 rutor.
2oo g smör.
4 dl strösocker.
4 ägg.
3 dl gräddfil.
1 påse pepparkakskrydda (15 g).
2 tsk bikarbonat.
6 dl vetemjöl.
Glasyr
2oo g Philadelphia cream cheese.
75 g rumsvarmt smör.
3 dl florsocker.
2 tsk vaniljsocker.
1 dl färska eller frysta lingon.
1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör smör och socker pösigt med elvisp. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfilen. 2. Blanda kryddor, bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt blandningen och rör till en jämn smet. 3. Häll smeten i en ugnslångpanna klädd med bakplåtspapper. Grädda på andra falsen nerifrån cirka 3o minuter. 4. Rör under tiden ihop ingredienserna till glasyren. Bred den över den kalla kakan. Ställ i kylskåp. Skär i rutor och stö över lingon. Frysta bär strös över otinade.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
|