Direktlänk till inlägg 9 februari 2010

Så får du fina fransar!

Av Linda - 9 februari 2010 22:34

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 26 (1o December) 2oo9, kom jag till den här sidan där de tipsar om hur man får fina fransar! Jag tänkte skriva ner tipsen som jag kunde läsa i artikeln.


Långa, flirtiga fransar drömmer vi alla om. Men var hittar jag den där supermascaran, hur undviker jag "spindelben" och funkar verkligen de där nya vibrerande mascarorna..?

Artikeln är skriven av Therése Hallberg.

 

Vilken är världens bästa mascara och var kan jag hitta den?

Det finns faktiskt ingen mascara som kan titulera sig "världens bästa". vilken mascara som är bäst på dig beror på hur dina fransar ser ut och vad du vill att din mascara ska göra för dem. Vill du att dina frasar ska se längre och svepande ut fungerar en förlängande mascara bäst. Är du däremot ute efter tjockare fransar ska du välja en volymmascara.

Hur länge håller en mascara?

En masacara håller i ungefär två-tre månader, sedan är det dags att köpa en ny. Tecken på att din mascara är i äldsta laget är att den smular sig och luktar illa.

Jag får spindelben, hur undviker jag dem?

Ihopkladdade fransar är inte särskilt snyggt men de går att ta bort. Spara en rengjord borste från en gammal mascara och kamma igenom dina målade fransar med den så undviker du klumparna. Skulle det inte fungera, prova att försiktgt separera dina fransar med en säkerhetsnål.

Vibrerande mascaror verkar ju vara en trend. Men vad är poängen med dem egentligen?

Tanken med vibrerande mascaror är att de, med hjälp av vibrationerna, ska fördela mascarans formula bättre på fransarna. Vibrationerna ska också ge så mycket mascara till fransarna att bara ett drag med borsten behövs.

Mina böjda fransar blir raka och platta jättefort. Vad ska jag göra?

Första steget är att investera i en fransböjare och använda den på rätt sätt. Istället för att böja fransarna med ett enda tryck, prova att trycka med böjaren tre gånger samtidigt som du förflyttar böjaren utåt på fransarna. Ett annat tips är att satsa på en mascara som har en böjande effekt, de finns i alla prisklasser. En vattenfast mascara kan också vara ett hett tips, eftersom deras formula är lite lättare och därmed inte väger lika tungt på fransarna.

Finns det ekologiska mascaror?

Det finns flera mascaror på marknaden som beskrivs som både organiska, ekologiska och/eller naturliga. Leta till exempel efter märken som Nvey eco, Lavera och Sante och läs noga på innehållsförteckningen.

Min mascara ger mig mörka ringar under ögonen. Vad gör jag för fel?

Det låter som om det är din ögoncreme som är boven i dramat. Ögoncreme påverkar lätt mascaran på undre fransraden och gör att fransarna blir fuktiga och färgar av sig på huden. Se till att din ögoncreme får torka in ordentligt på morgonen och torka sedan av eventuella rester med en bomullspinne innan du applicerar mascara.

Jag gillar att använda mascara med glitter i när det vankas fest. Men hur undviker jag att glittret ramlar ner i ansiktet?

Försegla din glittermascara med några drag av genomskinlig, ofärgad mascara så sitter glittret på plats hela kvällen...

 

  

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards