Alla inlägg under mars 2012

Av Linda - 19 mars 2012 23:54

 

Nu ikväll gick en av mina absoluta favorit filmer nämligen; Dirty Dancing på Kanal9.

Jag har sett den en miljon gånger ungefär, men jag tröttnar aldrig på den!

Patrick Swayze är så jävla snygg i filmen, tycker jag. Riktigt jävla het var han på den tiden, hihi.

Tror att dem flesta har sett den åtminstone en gång. Det fanns inget annat att se på ikväll, och då var det jättebra att denna filmen visades på Kanal9, tycker jag!   

Av Linda - 19 mars 2012 22:34

Tidigt imorse efter sex nån gång vakna jag av ett jävla oväsen utanför sovrumsfönstret. Det haglade/snöa/regna ute och blåste som in i helvete!! Jag var riktigt glad över att jag slapp gå till jobbet i det jävla pissvädret då, det kunde ju lika gärna vart så igår. Somna ju om sen fast det tog en liten stund, och sen har jag vaknat och kollat på klockan för att sen somna om igen. Däremot ringde V., från Resursen kvart i tio om jobb imorgon, och sen ringde hon runt kvart över tre igen då jag fick förlängt dagen imorgon med 1½ timme, jättebra!

Jag har inte gjort något speciellt idag då jag kände för att ha en vilodag och inte göra nåt speciellt. Man brukar känna så på måndagarna när man har jobbat hela helgen. Har suttit och läst i min VeckoRevyn, diskat disken från igår och sen har jag glott på teven nu ikväll. Inget särskilt som hänt idag direkt.

Hoppas att Ni haft en bra måndag! Tjing tjong

Av Linda - 19 mars 2012 19:34

Nu när jag har läst ut VeckoRevyn nummer 1 (22 December) 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Jessica Simpson. Det var intressant att läsa om då artikeln handlar en del om viktmobbningen hon utsattes för, och om hennes program som Jessica har på MTV. Förhoppningsvis kan folk kanske bli inspirerad av hennes historia och ord. Så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


När Jessica Simpson gick upp fem kilo blev hon viktmobbad av pressen. Idag har sångerskan hittat tryggheten att älska sig själv och sin kropp. tack vare ett tv-program. Nu vill hon sprida budskapet vidare...

Artikeln är skriven av Angelica Lagergren.

 

Jessica Simpson började sjunga som 13-åring och har sålit miljoner skivor världen över. Det var dock inte hennes sångröst som stod i fokus när hennes namn prydde skvallertidningarnas omslag i början av 2oo9. Istället skrves det spaltmeter om att sångerskan hade gått upp i vikt och såg tjock ut. Elaka kommentarer fanns också att läsa på nätet, inte minst på olika modebloggar. Jessica tog först illa vid sig, men försökte borsta av sig kritiken. Räddningen kom med programmet The price of beauty, där Jessica tillsammans med bästa kompisarna CaCee Cobb och Ken Paves reser jorden runt för att ta reda på vilka skönhetsideal som råder i andra kulturer. För Jessica blev programmet ett uppvaknande och nu vill hon lära unga tjejer att skönhetsideal kan se väldigt olika ut.

- Jag är väldigt sårbar och öppen i programmet. Jag har ingenting att dölja. Jag vill att alla ska veta att jag är en helt vanlig tjej som går igenom precis samma problem som alla andra, säger Jessica.

 

Programmet bjuder på tårar, skratt och äventyr. Vid ett tillfälle åker Jessica, CaCee och Ken till Mumbai - där de får smaka en minst sagt ovanlig dryck.

- Vi drack kiss från kor. Det ska tydligen vara som en detox för kroppen och dessutom bra för huden. Jag kräktes överallt.

I ett annat avsnitt åker de till Uganda där både kvinnor och män anser att mycket fett på kroppen är det vackraste som finns. Kvinnor sätts på en diet bestående av enbart grädde två månader innan de ska gifta sig, eftersom tanken är att det ska bli så stora som möjligt lagom till bröllopet.

- De använder kjolar under kläderna för att se större ut. Vi gör ju tvärtom och använder korsetter som gör oss mindre. I västvärlden anses det inte okej att säga att någon är fet, men i Uganda är det en bra sak. Männen där tyckte att CaCee och jag vägde för lite - det är verkligen raka motsatsen till allt jag har varit med om tidigare, berättar Jessica.

 

Jessica har numera lagt kroppsnojorna på hyllan, vilket hon kan tacka The price of beauty för.

- Showen påverkade mig enormt. Det var intressant att resa runt och se att alla kulturer har sina egna uppfattningar om vad som är vackert. För mig var det en livsavgörande insikt. Jag tror att folk i västvärlden har blivit helt besatta och hjärntvättade av dagens skönhetsideal. Vi ser bilder på supermodeller och tror på något sätt att det är normen och det gör oss osäkra. Tyvärr verkar size zero-trenden fortsätta men jag vill med mitt program visa att man kan se på sig själv och sin kropp på ett annat sätt, säger Jessica.


Det är delvis Jessica uppväxt som har präglat den hon är idag. Redan som tonåring fick hon höra många elaka kommentarer.

- High school var extremt jobbigt för mig, de andra tjejerna tyckte inte om mig. De kastade ägg och toalettpapper på mitt hus. Det fanns vissa dagar då jag bad mina föräldrar att slippa gå till skolan. Det var jobbigt, men det förberedde mig på den riktiga världen.


Ett möte i The price of beauty som berörde Jessica extra mycket var med den franska före detta fotomodellen Isabelle Caro, 3o, som drabbats hårt av anorexi. Isabelles sjukdom tog sin början då hon 13 år gammal blev tillsagd av en designer att gå ner i vikt. Till slut visade vågen 31 kg till hennes 165 centimeter, men trots det var det ingen som sa att hon vägde för lite.

- Jag har blivit kritiserad för min kropp och vet att man blir påverkad av det. Att andras skitsncak och påverkan kan leda till att vissa tar åt sig och drabbas av allvarliga ätstörningar gör mig livrädd. Därför vill jag hjälpa unga tjejer så att de kan tackla sina problem, säger Jessica.


Redan som tonåring började Jessica tänka på sin vikt och kropp. Precis som många andra unga tjejer hade hon komplex för sitt utseende.

- Mitt största problem har alltid varit min vikt, den påverkade mitt självförtroende. Jag var osäker och hatade min mage och mina lår. Sen bestämde jag mig bara för att sluta klanka ner på mig själv och aldrig säga till mig själv att jag är tjock. Nu älskar jag mina kurvor.


Viktmobbningen av Jessica blev som värst när tidningar världen över publicerade bilder på sångerskan i ett par högt skurna jeans som omslöt nya kurvor. Efteråt valde Jessica att prata ut på Oprah Winfreys talkshow.

- Människor pratade om min vikt under ett års tid. Det var precis som om de inte kunde sluta kommentera att jag hade gått upp i vikt. Jeansen jag bar på den där bilden var i storlek 34. Jag menar, det året var jag mest känd för att ha gått upp fem kilo. Jag ökade två storlekar och blev kallad tjock. Det är både sorgligt och löjligt. Själv kände jag mig inte det minsta tjock.


Jessica jobbar - liksom VeckoRevyn - hårt med att försöka ändra på modebranschens sjuka skönhetsideal. När hon till exempel visade sin nya kollektion ynder modeveckan i New York valde hon att anlita helt vanliga tjejer som modeller.

Jessicas mål med tv-serien The price of beauty är att få folk att förstå att skönhet kan se olika ut beroende på var i världen man befinner sig. Hon har för tillfället lagt musiken på hyllan och ägnar sig helthjärtat åt att få unga tjejer att må bättre. En uppföljning på The price of beauty planeras i detta nu och Jessica vill dessutom starta en fond för tjejer som behöver bättre självförtroende. Hon vet precis vad hon vill ippnå:

- Jag vill att tjejer ska acceptera sig själv och inse att ingen är perfekt. Det, och att size zeo är överskattat...


    

Av Linda - 18 mars 2012 23:34

Idag har vart en speciell dag. Har nästan blivit rörd till tårar - på ett positivt sätt. Det är en sån där dag man aldrig kommer att glömma, men mer än så kan jag inte gå in på det.

Det har gått bara bra i helgen med ett litet undantag igårkväll när jag fick avreagera mig lite. Annars har det vart en lugn och skön helg. Lördagarna och söndagarna brukar vara lugna, men denna har vart lite väl lugn emellanåt, och då kan man bli aningens rastlös. Blir det bara varmare och bättre väder kan man gå ut mer på promenader, och sitta på utegården. Tyvärr, har det vart grått och lite mulet idag med som övriga helgen. Lite tråkigt är det faktiskt, tycker jag. Det är många i personalen som är sjuka nu som man får hoppa in för. Har känt mig liiite hängig idag, men jag tror att det beror på att jag har vart så trött på grund av dålig sömn. Veckan vet jag inte hur den ser ut än, men det kommer ju förstås ändra sig under veckans gång. Är tillgänglig nästa helg också ifall det är mer folk som är sjuka eller som vill ha semester i sista stunden - sånt vet man ju aldrig.  


Jag var trött igår när jag la mig, men det tog en liiiten stund innan jag somna, och klockan hann bli mycket. Sen vakna jag halv fyra av nån jävla anledning och låg vaken till halv fem nåt sånt. Då hörde jag nån komma hem och personen gick med sina klackar - sånt där hör man sjuktbra då det är så jävla lyhört här. Somna efter det nån gång, och när klockan ringde tänkte jag bara; nej, det är inte morgon än. Har jag bara gått upp känns det bättre och då vaknar man till. På morgonen är det riktigt skönt att ta en powerwalk till jobbet fast det blir lite stressigt, tycker jag. Har powerwalkat 3o minuter idag och det var detsamma igår! Så jävla gött är det att gå va!! Ännu bättre var det när jag skulle hem då jag hade sällskap av V., hem och vi gick och prata.

När jag kom till gården sen var grannen ute och rökte och det blev att man stod där och snacka en bra stund. Skönt att få luft och få se lite dagsljus utomhus, blev inget igår mer än när man går till jobbet. När jag kom hem la jag mig fem i sex och jag gick upp halv nio igen. Riktigt gött att sova!

Bara hoppas att jag somnar nu, men det lär jag göra. Hoppas att Ni haft en bra helg. natti och tjing tjong

Av Linda - 17 mars 2012 23:54

Herregud, det blev lite körigt nu ikväll faktiskt. Men det bara är så när man jobbar med vissa personer att då blir det stressigt på nåt sätt. Dagen och kvällen har i alla fall gått riktigt fort då man haft och göra hela tiden så det är ju bra det! Dock är det alltid lite segt mellan två och framåt, men sen har man och göra.

När jag sluta ikväll hade jag sällskap med A., en liten bit och vi stod och snacka ett bra tag om kvällen bland annat, och om en utbildning som hon ska antaligen följa med på. Det var skönt att avreagera sig lite så man kan släppa det sen, och det höll hon med om. Men shit vad frusen jag var sen när jag skulle gå hemåt. Helvete vilken eld i röven jag fick då jag verkligen bara ville hem till värmen och in i duschen för att bli varm om fötterna igen.

Innan jobbet fixa jag mat; Köttbullar och Makaroner och sen var det bara att sitta en kvart i soffan och äta Kiwi innan det var dags att dra iväg till jobbet. Det har vart kallt, grått och rått väder idag. Inte ett dugg skönt alls!!

Jag bara hoppas att jag kan sova nu inatt då jag inte sov så jävla bra denna natten som var. Kändes inte så i alla fall.. Hoppas att Ni haft en bra dag. natti och tjing tjong

Av Linda - 16 mars 2012 23:54

Telefonen ringde tio i elva idag och då var det V., som ringde om jobb nu i helgen. Jag tar det sa jag bara, och sen undra hon lite om Valideringen också så vi prata i några minuter faktiskt. Denna månaden är jag uppe i sjuktmycket timmar; Helg-OB. Det är ju skitbra och jag har aldrig vart uppe i så här mycket timmar på helger som jag har jobbat nånsin. Däremot ska jag ta en välförtjänt ledig helg om två veckor, och sen köra på i april innan jag börjar med min validering. Ska jag inte göra nåt speciellt så skiter jag i om jag jobbar eller ej då har man ju nåt att göra i alla fall.

Eftermiddagen och kvällen har gått bara bra. Timmarna rullar på likaså helgerna och veckorna. Kvällen blev dock liiite snurrig på några sätt, men en grej löste sig en annan inte, men det är inte nåt vi kan göra nåt åt. Innan jag drog hemåt prata jag med V., och det känns verkligen nu mer och mer plus att det faktiskt drar ihop sig. Det kommer bli tufft sen längre fram kan jag ju lugnt säga..

Nu när min cykel är sönder får jag powerwalka när jag ska ta mig nånstans, och det är ju jävligt bra! Har gått 1 timme sammanlagt idag = mycket nöjd!! Även när cykeln funkar sen ska jag gå mer och mer till jobbet. Det blir ju mycket lättare nu när det blir varmare ute och när det är ljust ute förstås! Däremot när jag börjar sju kommer jag inte göra det i fortsättningen då det tar ändå en kvart att ta sig dit.


När jag hade gått upp idag hängde jag in kläderna i garderoberna, och sen gick jag ner till ICA. Jag skulle bara köpa Bearnaisesås, Expressen, Gurka och Sallad idag, och sen gick jag hem igen. Träffade J., i kassan också som jag prata ytterst lite med då jag hade lite bråttom hem. När jag väl kom hem ställde jag mig och diska så jag blev av med det, och sen var det dags för mig att gå till jobbet.

Eee, det har vart lite tetigt väder idag med ja. Det har vart molnigt hela dagen, men man kunde skymta solen en stund på dagen. Det har även vart disigt liksom och nu på kvällen om det en jävla dimma! Skulle nog vara samma väder imorgon, men det gör inte mig nånting i och för sig. Hoppas bara att det blir soligt en annan dag =)

När jag kom hem har jag slappat och varvat ner i soffan och tagit en dusch. Ska snart lägga mig. Hoppas att Ni haft en bra dag! Natti och tjing tjong 


På ICA handla jag Sallad, Expressen, Bearnaisesås och Gurka.

 

Av Linda - 15 mars 2012 21:34

Den här förkylningen som jag hade har tagit på mina krafter då jag har vart så trött på kvällarnar, och jag har sovit många timmar plus att jag har sovit som en stock. Jätteskönt att få sova hela nätterna förstås.

Idag har det vart molnigt och då är det alltid lättare att ligga och dra sig kvar i sängen. Blåser gör det rätt mycket också speciellt nu på kvällen. Lite lätt duggregn kände jag av under promenaderna till och från jobbet. Om jag hade träningsvärk igår är det ingenting i jämförelse med idag. Fy fan vad det har gjort ont när jag har gjort vissa rörelser..

Har jobbat en liten sväng idag då ja, men det känns som att man inte gör nåt vettigt dem där tre timmarna man är där. Men det var skönt att komma ut lite nu när man har vart sjuk. Däremot gåt tänkandet lite väl trögt, haha. Det märks att man inte har ansträngt sig på några dagar, haha.

Innan jag drog iväg läste jag lite, men det blev inte så mycket. Sen när jag kom hem skulle jag läst också, men jag tjöta med A., på jobbet en stund innan jag drog hem, och sen när jag kom hem var jag så seg. När jag gick förbi Medborgarhusets parkering såg jag en jävla massa bilar på parkeringen där, och vid Badet så ikväll måste det har vart nåt speciellt där. Många bilar som svängde in på Idrottsgatan med såg jag.

Nu ska jag fortsätta glo på teven innan jag ska sova. Hoppas att Ni haft en bra dag! Tjing tjong


Fick lite rabatter från Åhléns idag, och det är alltid lika kul!

 

Av Linda - 14 mars 2012 21:34

Herrejävlar var jag har sovit inatt! Sovit som en stucken gris har jag gjort.. Mina övningar sög nog den sista musten ur mig, och jag har känt av dem idag med! Både i armarna och i magen, men även i vaderna då jag gjorde tå-övningar på eftermiddagen. Skönt att det känns, tycker jag.

När jag hade gått upp städa jag toaletten, och det var jävligt gött att ha det gjort. Skulle egentligen tatt det i måndags när jag höll på med den andra städningen, men jag var för lat och sköt upp det istället, men nu är det gjort i alla fall!

Mötte upp A., två utanför mig då vi skulle ut och powerwalka Hälsoslingan. Vi gick åt "fel" håll mot vad jag är van vid, men det spelar egentligen ingen roll åt vilket håll man går som jag sa. Det blir ju mer uppför åt det hållet, och det tycker jag bara är bra förstås! Sen var det nog bra idag då A., ville in på PA:s när vi ändå hade vägarna förbi. Hon skulle handla lite där och hon bjöd mig på en glass - årets första Cornetto   Det var jävligt gott med en glass kan jag lova! Dessutom visade vädret sig på sin bästa sida; sol och blå himmel! Helt underbart att vara ute och röra på fläsket efter två dagar då jag inte gjort nåt mer än att tvätta i måndags.


När jag kom hem sen var jag rätt så jävla trött i kroppen faktiskt. Dels efter igår och dels efter promenaden. Fick ett sms från S., också som fråga om vi kunde ta en promenad, men det kände jag att det blir lite för jobbigt så tätt inpå. Skillnad hade vart om jag hade gått tidigt på dagen, men nu gick vi vid två och jag var hemma fyra då vi stanna till på PA:s med. Men det får bli en annan dag istället. Känner av att jag börja nog lite väl häftigt igår, haha, får ju skylla mig själv men det känns det gör det allt.

Ikväll har jag inte gjort många knop direkt då jag bara glott på teven och kikat på datorn. Hoppas att ni haft en bra dag Ni med i solen! Tjing tjong


Underbart, goa Cornetto - min första för i år =)

   

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22
23
24 25
26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards