Direktlänk till inlägg 21 februari 2012

Kärlek på distans - så får ni det att hålla

Av Linda - 21 februari 2012 14:14

Nu när jag har läst ut Glaze December nummer 2o1o, kom jag till den här artikeln som handla om kärlek på distans - så får ni det att hålla. Det var bra tips, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa i artikeln.


Ett långdistansförhållande är kanske inte den mest utlimata kärleksrelationen, vare sig det handlar om ett halvår eller kanske bara om några veckor över jul och nyår. GLAZE fer dig tipsen som gör det lättare att vara tillsammans, trots att det kanske är ett halvt jordklot mellan er.

Artikeln är skriven av Alexandra Jansdotter och Linda Nilsson.

 

Har din kille tänkt åka utomlands med polarna några veckor, eller ska du studera i Australien i fyra månader? Oavsett hur ång tid det rör sig om finns det mycket som kan göra att ett långdistansförhållande blir en pina, kanske till och med mer jobbigt än härligt. Speciellt med sociala nätverk som Facebook, som gör att man kan se hur alla ens flickväns eller pojkväns nya vänner ser ut, hur vältränade de är och hur gulliga meddelanden de skriver på din älskades logg.

Det är också jobbigt att inte kunna göra vardagliga saker som att gå på bio, äta middag och visa varandra hur kär man är. Allt når inte fram i mejl och telefonsamtal. Det finns en rad enkla, men effektiva tips ni kan testa för att ge er kärlek bästa chansen att överleva.

 

Lita på varandra

Det är lätt att bli sur om man befinner sig flera hundra mil från varandra, och ens partner plötsligt dyker upp på en FB-bild tillsammans med tre snygga bikinitjejer - speciellt om han taggats av en ännu snyggare tjej... Du kanske inte bryr dig, men det är nog lika vanligt att bli rasande svartsjuk. Hur duktigt det än låter, så är det dock så att det är dig han älskar och du måste lita på att han inte gör något med någon annan. Så länge det inte har bevisats ska du betrakta honom som oskyldig. Om han inte är av den otrogna sorten är anledningen till att han skulle vilja göra något med någon annan att han inte är kär i dig längre. Och då skulle det ske vare sig ni bor tillsammans eller är på olika sidor av jordklotet.

 

Kommunicera varje dag

Försök att ha åtminstone någon sorts kontakt någon gång per dag. Skicka ett gulligt mail, skypa en sväng eller skiska ett simpelt "God natt, älskling"-sms. Alla par har olika behov av kontakt, och även om ni klarar er bra utan varandra är det bra att i alla fall en gång per dag visa att ni tycker om varandra.

 

Underskatta inte post it-lappar

Göm post it-lappar med några snälla ord under varandras kuddar, bland kalsongerna, i fickorna eller i bestickslådan. Varje gång ni hittar dem kommer ni att längta ännu mer efter varandra - i stället för att gå omkring och vara ledsna.

 

Var förstående

När stunder av oro, missförstånd och ilska kommer, ska ni finnas där för varandra. Om din partner enligt dig är omotiverat sur på dig, så kom ihåg att du faktiskt är det på honom också ibland. Gör inte för stor grej av det. Det är naturligt att de uppstår, och det blir snart bra igen. Oftast behövs bara lite bekräftelse!

 

Inspireras av Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel

Innan ni åker ifrån varandra - skriv ett brev för varje dag ni kommer vara ifrån varandra - om ni inte ska vara brota från varandra i två år, vill säga. De behöver inte vara så långa, men något kärleksfullt per dag hjälper till att hålla relationen positiv och glädjefylld.

 

Svartsjuk? Tänk efter före

Även om du försöker att inte bry dig om den där FB-bilden, kan det vara lätt att bli svartsjuk. Om du blir det, ring inte och skäll ut honom på det där spontana sättet du brukar. Gräl är av naturliga skäl klart mycket svårare att reda ut när man inte kan ses. Låt det gå någon dag, och prata sedan med honom om det i lugn ton. Fråga vilka hans nya vänner är, och vad han gör med dem. Och kom ihåg att det är naturligt och hälsosamt att han har ett socialt liv, precis som det är att du har det. Obs! Frågor som "Är hon snyggare än jag?" är bannlysta.

 

Definiera er relation

Något av det viktigaste ni måste göra för att undvika missförståd, är att ni bestämmer vilken sorts relation ni har. Dejtar ni, är ni tillsammans eller har ni bara en flirt? En relation kan ofta uppfattas olika av dem som faktiskt är i den.

Om du tycker att ni fortfarande är nonexclusive och hågnlar med ditt ex på julfesten i din hemstad kanske han kan bli allt från lite ledsen till rosenrasande.


Prata om er framtid

Något som hjälper er att ta foks från det som är jobbigt, är att prata om vad ni ska göra när ni ses igen. Vare sig det är om tre veckor eller om två månader,s å hjälper det er att tänka positivt. Om relationen är seriös men ni kommer vara isär under en längre period kommer ni förmodligen att vilja bo med varandra så småningom - varför inte planera löst för det? Då känner ni att relationen är på väg någonstans, trots att ni inte ses.


Acceptera begränsningarna

Om någon av er gillar att prata i telefon behöver det inte utgöra ett dödshot mot er relation. Visst är det tråkigt för den som faktiskt vill prata och kanske kompensera för att ni inte umgås, men acceptera läget och tänk på att ni inte älskar varandra mindre bara för att ni inte kan/vill prata.

 

Utnyttja egentiden

Det finns ingen som mår bättre av att du ligger på sängen och är ledsen. Tvärtom. Utnyttja all den tid du har fått till att umgås med dina vänner eller din familj om du är hemma över helgerna. Utveckla dina hobbies! Du och din partner får också möjlighet att vara för er själv och verkligen känna er som egna personer, något många par glömmer bort när de tillbringar all sin lediga tid med varandra. Dessutom kan det vara nyttigt för förhållandet att längta efter varandra, och ni kommer att vara som nyförälskade när ni väl ses igen...

 

Lista på saker ni kan göra tillsammans - trots att ni är långt ifrån varandra:

* Spela spel online.

* Skypa.

* Titta på samma film.

* Gift er på nätet (inte på riktigt, men det finns virtuella  giftermålswebbsidor där man kan fria, bjuda in gäster, vigas och så vidare. Skiljas kan man vid behov också göra på samma ställe)...

* Ha telefonsex.

* Sjung kareoke online.

* Ha högläsning av en bok via telefon...

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29
<<< Februari 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards