Direktlänk till inlägg 28 november 2011
Detta receptet hittade jag i VeckoRevyn nummer 25 (25 November) 2o1o.
Choklad är ju aldrig fel och detta ser väldigt gott ut.
1o-12 bitar
Du behöver:
2oo g smör.
3 dl strösocker.
1 dl kakao.
2 tsk vaniljsocker.
3 ägg.
3 dl vetemjöl.
2 dl russin, helst ljusa.
1oo g hasselnötskärnor eller skållad mandel.
2 msk florsocker.
½ dl frysta lingon.
Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta den från spisen och rör ner strösocker, kakao och vaniljsocker. Rör ner ett ägg i taget och sist mjölet blandat med russin och nötter eller mandel. Häll smeten i en smord bröad form, cirka 24 centimeter i diameter. Grädda i nedre delen av ugnen cirka 3o minuter. Låt kakan kallna. Sikta över florsocker, garnera med lingon och eventuellt blad.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|