Direktlänk till inlägg 19 oktober 2011

RASMUS SEEBACH

Av Linda - 19 oktober 2011 19:34

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 23 (4 November) 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Rasmus Seebach. De flesta har ju hört hans låt Natteravn, så jag tänkte skriva ner vad jag kunde läsa om honom i artikeln.


Charmiga danskar kan vi inte få nog av! Albumaktuella Rasmus Seebach berättar om jakten på kärlek, romantiska drömmar och saknaden efter sin pappa.

Artikeln är skriven av Emilie Cederquist.

 

Ingen kan väl ha missar Rasmus Seebachs sommarhit "Natteravn", som fortfarande spelas flitigt på svensk radio. Hans självbetitlade debutalbum har sålt fyrdubbel platina och slagit rekord med 24 veckor som listetta i Danmark. Snacka om dansk dynamit alltså!

- Jag har aldrig drömt om att bli en stor stjärna, det är inte därför jag älskar att göra musik. Musik kan beröra människor och hjälpa dem att hantera sina problem och jag tycker verkligen om det. 

Vad blir du själv berörd och glad av?

- Att se en ung kille hjälpa en gammal dam över gatan eller en rik man ge pengar till fattiga istället för att köra runt i en stor dyr bil. Alla de där små sakerna som gör världen värd att leva i.

 

I "Natteravn", sjunger du om att festa för mycket. Har du gjort det?

- Jag vet inte om man kan festa för mycket. Jag menar, liver borde vara en fest. Låten handlar om att jag går ut med mina vänner men i slutändan är det ändå mitt livs kärlek jag letar efter.

Längtar du efter att hitta den?

- Ja, det gör jag faktiskt. Jag har inte bråttom men när den rätta kommer så är jag definitivt redo.

Vilken sorts person letar du efter?

- Jag letar efter en tjej som jag kan ha roligt med. Någon som får mig att känna mig lugn, som jag kan vara mig själv med. Man kan träffa någon som är smart och vacker utan att man har den rätta kemin. Ibland träffar man människor som man inte ens behöver prata med, man kan bara sitta och titta på varandra och allt är perfekt. Man ver när det är rätt.

 

Rasmus började skriva egna låtar redan när han var nio år, givetvis påverkad av hans pappa, Tommy Seebach, var en framgångsrik artist i Danmark. (Pappa Seebach van danska "Melodifestivalen" tre gånger.)

- När jag växte upp var pappas studio brevid mitt rum. Jag lyssnade på honom när han arbetade så det var naturligt att jag blev intresserad av det.

Rasmus succéalbum är en fin och melankolisk samling kärlekslåtar med texter som har hämtat inspiration ur hans eget liv.

- För mig är det ett sätt att bearbeta saker som jag är med om. Om jag får mitt hjärta krossat, då blir musiken som terapi.

2oo3 gick Rasmus pappa tragiskt och plötsligt bort. Låten "Den Jeg Er" är en gripande hyllning till honom.

- Den låten betyder mycket för mig. Och även om texten är väldigt specifik och jag sjunger om min familj så kan människor känna igen sig i den.

Tänker du på din pappa ofta?

- Ja, minst en gång om dagen. Men det är inte alltid ledsna tankar, jag tänker också på roliga saker och tänker "vad skulle pappa ha gjort nu?".  

 

När grät du senast?

- Trots att det är flera år sedan pappa gick bort så vaknar jag ibland tidigt på morgonen och känner att jag har haft en dröm om honom och att det är något som fattas. Vid de tillfällena saknar jag pappa väldigt mycket. Jag hade en sådan dag för någon vecka sedan. Jag tror att jag grät i sömnen och vaknade med en känsla av att det hade hänt något under natten, i drömmen.

 

Rasmus beskriver sig själv som kärleksfull och ärlig, äventyrslusten och hungrig på livet. I våras fyllde han 3o år men någon kris tycker han inte att han har drabbats av.

- Ne, jag gillar att vara 3o. Jag känner att jag vet vad mitt liv handlar om nu. Jag är lyckligt lottad,f rö jag är glad att jag är den jag är. Och förresten tror jag att 3o är det nya 2o. Vi har hittat ett nytt sätt att leva och börjar bli bättre på att mixa det rotade livet med det roliga.

 

Vad drömmer du om?

- Jag älskar att resa! Jag vill åka jorden runt, det är min stora dröm. Det kanske är roligt att resa själv men jag tror att det blir gansla ensamt. jag vill upptäcka och se världen med mitt livs kärlek, det är min dröm...

 

  

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Linda - 19 maj 2014 21:34


   Min absoluta drömväska ALLA kategorier    En Chanel-väska kommer jag definitivt äga en dag!  #Chanel #Chanelbag ...

Av Linda - 30 november 2013 22:30

Idag åkte jag in till stan då jag inte vart där på länge. Utbudet är mycket bättre inne i stan också, och nu innan Jul är det så mysigt att gå där inne med all julpyntning som är. Vill helst åka till stan minst en gång när jag är hemma i Göteborg. Ja...

Av Linda - 28 november 2013 22:30

Idag var det dags att åka hem till Göteborg igen, sista gången innan jul. Då jag är sjukskriven nu behöver jag komma bort lite, och då passar det jättebra att åka hem. Som vanligt har jag gått en sväng på Torget som jag brukar göra när jag kommit hit...

Av Linda - 11 oktober 2013 23:30

Om det blev lite shopping igår kan man ju säga att jag tog igen det idag - med råge!! Haha, det blev en del. Var inne i alla möjliga butiker idag där jag kollat runt. Dock så har inte nåt vart särskilt dyrt utan jag har kommit undan väldigt bra ändå....

Av Linda - 10 oktober 2013 22:45


Tidigare idag åkte jag hem till Göteborg så som vanligt gick jag ner till Torget nu på kvällen för att kika lite. Hann inte med så många butiker idag fast å andra sidan har jag ju hela helgen på mig. Däremot såg jag att Vero Moda hade 5o% på ALLT i h...

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31
<<< Oktober 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS


Skapa flashcards