Alla inlägg under mars 2011

Av Linda - 14 mars 2011 21:36

Nu när jag har läst ut CHIC nummer 16 (29 Juli) 2o1o, kom jag till den här artikeln som handlade om Charlotte Perrelli. Hon visar upp sina accessoarer i denna artikeln, och jag måste säga att jag skulle gärna vilja ha mycket av det hon har i sin garderob! Hon har sjuktsnygga kläder och skor - något annat kan man inte säga..


Eurovision-skorna, "SATC"-premiär väskan och klackarna som sonen valt; vi fick en glimt av Charlotte Perrellis lyxiga accessoarsamling. Välkommen till varje fashionistas paradis.

Artikeln är skriven av Helena Skoog.

 

Hon har en sv Sveriges största och mest spännande sko- och väskgarderober, och accessoarer och smycken i mängder. Sj'vlklart bad vi Charlotte Perrelli ta med sig sina egna favoriter till hotell Scandic Anglais i Stockholm, där CHIC träffar henne.

- De här hade jag på schlagern och de här hade jag på finalen i Europa, berättar hon och visar ett par silverfärgade klackar med rosetter.

Nästan alla accessoarer hon har med sig har en historia och efter Melodifestivalvinster, ett antal premiärer och med barn som har egna åsikter om vilka skor mamma ska ha finns det mycket att berätta.

- Julen 2oo8 gick vi till Gucci-butiken och Angelo skulle få välja något att ge mig i julklapp, förklarar Charlotte och håller i ett par lackpumps.

- Jag tycker egentligen att det är lite låg klack på dem, men han tyckte att de var SÅ fina. Jag har inte använt dem många gånger, men rött tyckte han om och lack. Det var juligt, liksom, skrattar hon.

 

Hur tänker du när du shoppar accessoarer?

- Ibland kanske jag har sett någon ny kollektion där jag fastnat för något specifikt. Jag kanske känner en sko är helt fantastisk, att den skulle passa in hos mig. Sedan kan det vara helt tvärtom, på impuls. Jag åker till new York, och går runt i alla designerbutiker och springer på grejer som jag känner att "det här är jag". Jag vet så exakt vad jag gillar så jag gör sällan felköp. Inte ofta iallafall.

 

Hur mycket tittar du på material och kvalitet innan du shoppar?

- I dyra butiker är kvaliteten ofta ganska hög. Det har aldrig hänt mig att en lack har gått av om det har varit riktig kvalitet, och då har jag nästan sprungit marathon i mina klackar. Men om jag köper billigare grejer kan jag ibland könna att det känns plastigt. Då spelar det ingen roll om det är ett bra pris och en snygg grej. Fast om jag springer på något EXTREMT billigt kanske jag känner att det är strunt samma om det går sönder för det är så billigt och så coolt.

 

Hur tar du hand om dina accessoarer?

- Jag har allt ganska organiserat, både kläder och skor är uppställda så att jag har bra överblick. Jag har speciella lådor för mina smycken, plånböcker, glasögon, skärp... Väskorna har jag en upphängningsmekanism för, så de ligger inte instängda i någon hörna någonstans. Allt är väldigt strukturerat.

 

Hur länge har du varit intresserad av mode?

- Jag har alltid varit intresserad av mode. Jag tror att det kommer hemifrån. Pappa var intresserad av kläder och vi gick i affärer och fönstershoppade bara för att det var roligt och intressant. Med mitt jobb har det också kommit mer och mer. När jag började jobba på en professionell nivå så krävde det att man alltid hade nya grejer, alltid låg hyfsat rätt i tiden och visste vad som gällde. Sedan väljer man ju image själv och nu har jag valt en image där jag gillar att sticka ut, där jag gillar att klä upp mig och gillar höga klackar.

 

Använder du alla accessoarer du har?

- Om man tittar på skor och väskor, skor framförallt så handlar det ju väldigt mycket om mode. Tittar man på skorna som var superhotta för tio år sedan; de går inte att använda idag. Det är helt fel klackar, fel höjd, ibland fel material. Det är fel look liksom. Men en del har betytt så mycket så man vill inte slänga dem. Det blir lite museikänsla.

Vilka väljer du att spara?

- Det händer att jag ger bort eller så skickar jag det till Myrorna. Jag skickar ganska mycket kläder och sådant dit också.

 

Hur tänker du på morgonen när du bestämmer vilka accessoarer du ska ha?

- Jag har hur mycket grejer som helst men jag är dålig på att förnya mig själv varje dag. När jag har en plåtning eller sja göra ett TV-framträdande rafsar jag fram det jag vill ha. Då kan jag stå strukturerat och välja skor och väskor: "De ska jag ha!" Tjoff! Då kan jag göra logistik över det, men det är sällan jag springer upp på morgonen och känner "åh, jag ska ha ett nytt armband idag". Nej, jag tar på mig det som ligger brevid handfatet från kvällen innan. Så kör jag på det i tre veckor och sedan kan jag byta.

 

Charlotte berättar att hon gillar enkla smycken som aldrig går ur tiden, men om hon satsar på glitter och större modeller så gäller en sak i taget - inte allt på en gång.

- Bara för att jag har fått en galaimage kan många tro att jag gillar mycket tingeltangel och att jag är väldigt glittrig av mig. Men det stämmer inte. Jag kan ha ett par små örhängen, en ring, min klocka och kanske ett armband. Det räcker. Jag har inte 4o armband OCH örhängen OCH halsband OCH klocka. Ibland kan jag ha en outfit med tio halsband, men då blir det bara det. Då är det grejen. Jag hatar att se ut som en julgran, men många tror att "åh, allt som glittrar, det älskar Charlotte". Det finns många andra som jag tycker glittrar på tok för mycket. Som hänger på sig allt de kommer över. Det är det fulaste jag vet.

Tänker du olika när det gäller vad du har på dig på scen och till vardags?

- Ja, det är jättestor skillnad. Men jag är aldrig för det där med att glittra i varje hörn. Inte ens på scen. Jag kan vara mycket av något, men inte mycket överallt. Då fokuserar jag hellre på något, på ett jättearmband eller ett par stora örhängen. Sedan räcker det.

 

Hur höga klackar kan du gå i?

- De högsta som görs är väl kring 14 centimeter och det har jag inga problem att gå i. Jag har ett par extremt höga från Louboutin som jag köpte i London och de är så höga att det nästan för ont, för foten kan inte flexa. När man ska gå måste man ju ha något att flexa till, annars går det inte att böja foten. Jag vet inte hur höga de är, men absurt höga.

Hur har du lärt dig att gå i så höga klackar?

- Jag började när jag var väldigt ing, i och med att jag stod på scenen första gången som sexåring. När jag var 13 började jag turnera på riktigt och då hade jag högklackat jämt. Idag kan jag känna att en 13-åring i högklackat, det är ju patetiskt.

Vilka är dina favoritmärken när det gäller skor?

- Louboutin har varit en favorit nu ett tag, de gör ju väldigt höga klackar. YSL har gjort fantastiska skor också. Gucci också, och Nicholas Kirkwood - fantastiska.

Har du några speciella skor som är säkra kort, som du återvänder till?

- Jag har ett par Louboutins som jag har använt väldigt mycket de senaste åren. Jag kommer aldrig gå tillbaka till dem om fem år, det är jag säker på, men just nu använder jag dem mycket. De är croco och väldigt, väldigt höga. De är bra scenskor, man kan slänga på sig dem och de fungerar till allt.

 

Vilket är ditt dyraste accessoarköp?

- Jag vet inte, men det är ju väskor som är dyrast. Man kommer aldig upp i de prislapparna med skor. Även om man kan hitta croco-skor från Louboutin för 4o ooo så kommer de ju inte upp i samma prisklasser som de dyra väskorna.

Vad skulle du göra om det blev helt omodernt med klackar?

- Det går ju trender i allting, det är precis som att det nu är omodernt med långa naglar. Det är jättemodernt att ha korta svarta naglar, men - it´s not my cup of tea. Då kanske man inte måste ha så jättelånga, men man kan ändå göra dem fräscha med fransk manikyr. Och så är det med höga klackar också; det kommer alltid att vara modernt vid vissa tillfällen, men jag kommer aldrig att sluta med det. Så mycket följer jag inte trender.

 

Vilket är ditt bästa köp?

- Oftast är de bästa accessoarerna klassiska små örhängen med någon enkel sten, som de jag har idag. Eller den här ringen som jag designade själv. Sådana accessoarer kan man använda hela tiden och då känner man att det är värt varenda krona. Köper man något som är übertrendigt kan man inte använda det speciellt länge.

Du har designat ringen själv?

- Ja, jag har gjort lite sådant. Mina vigselringar designade jag själv och den här med en svart diamant och vita briljanter. Jag gillar att göra det, det är väldigt kul. Den här svarta diamanten är från Sydafrika och en kille som letade efter stenar åt mig hittade den. Framförallt nu när jag inte är gift längre. Innan hade jag ju en jättesten i min vigselring, men nu när jag inte har den längre så är det kul att ha NÅGONTING iallafall, annars blir man extremt naken.

Skulle du kuna änka dig att göra egna smycken och sälja?

- Ja, absolut! Jag har samarbetat med ett smyckesföretag för länge sedan, men allting tar ju tid. Och tid är det jag har minst av, för jag har så många projekt hela tiden. Man måste fokusera på en sak i sänder, annars blir det mischmasch. Man kan inte göra någonting halvhjärtat.

 

Ja, och i höst släpper du en bok om träning. Hur viktigt är det med kläder och accessoarer när du tränar?

- Jag tycker att det är kul. Tränar man hemma så kanske man inte lägger tid och energi på det, men det finns så många extremt snygga grejer. Jag är så Nike-freakad också. Jag har en lika stor skokollektion med gympadojjor som med vanliga skor. Det är roligt att kunna ha gula skor till en gul topp eller knalligt lila skor till en lila jacka.

 

Har du några stilförebilder när det gäller accessoarer?

- Nej, jag har inga stilförebilder. Jag tycker att folk är bra på olika stilar vid olika tillfällen. Scenmässigt är en grej, då kan jag gilla Beyoncés ganla outfits, men vid andra tillfällen kan det vara någon helt annan.

Hur har du hittat den stil du har idag?

- På något sätt växer det ju fram med åldern, att man hittar sin stil. Jag är inte förtjust i gulliga klänningar med för mycket vidd, jag gillar mer när det är klassiskt kvinnligt. På scenen kan jag klä mig hut som helst; kort, åtsittande, tight, sexigt - då går man in i en roll. Men privat är jag ganska avslappnat klädd. Jag är en jeanstjej som gillar att smycka mig med höga klackar...

 

  

  

ANNONS
Av Linda - 13 mars 2011 19:34

Jag är fan helt slut i hela kroppen, och hövvet idag. Det var inte ett dugg roligt att behöva gå upp halv sju imorse.. Sängen den var så varm och skön - den lockade mest att ligga kvar i helt klart! Men jag kom upp, och nu är det ljust ute den tiden vilket gör allting mycket lättare när man ska gå upp..

Dagen har vart hyfsat lugn i alla fall bättre än igår, men jag har vart sjukttrött hela jävla dagen. Det bästa har vart att det har vart väldigt skönt ute idag! Plusgrader men molnigt fast jätteskönt!

När jag hade slutat cyklade jag halva Hälsoslingan med ett stopp på ICA innan jag fortsatte hemåt. Helt underbart att cykla efter jobbet, och få lite luft! Gjorde misstaget att lägga mig i sängen sen när jag vart hemma en stund, och jag somnade till en timme ungefär..

Nä, nu ska jag ta en dusch! Tjing tjong

ANNONS
Av Linda - 12 mars 2011 21:34

Herrejävlar vilken dag!! Jag är helt död nu känner jag. Det var när jag slutade åtta som jag kände hur jävla trött jag egentligen var..

Usch, är inte på humör idag alls. Tråkigt väder är det också, men det gör inte så mycket när man ändå jobbar i och för sig. Ska jobba imorgon också, och jag längtar redan tills jag slutar halv fem.. Ska bli skönt att få vara hemma imorgonkväll i alla fall.

Nä, nu ska jag se P.S I Love You innan det är dags för mig att sova. Ingen ork eller energi idag alls.. God natt på Er! Tjing tjong


  

Av Linda - 11 mars 2011 23:44

Först vill jag bara säga att det som hände borta i Japan är fan jättehemskt   Det är inte bara Japan som drabbas utan flera andra länder i Stilla Havet på grund av den där hemska jävla tsunamin. USCH!! Jag hörde på nyheterna tidigare idag att Tsunamin hade en hastighet på 8oo (!) kilometer/timmen! Helt stört är det vad faaaan...

Tyvärr, är nog detta som man får räkna med. Efter Tsunamin för sex år sedan i Sydostasien sa seismologerna att det kommer bli fler, och kraftigare tsunamis och jordbävningar i framtiden, och denna jordbävningen var jävligt kraftig! På en tiogradig skala låg denna på 8,9 på Richterskalan, och det säger en hel del!


Tidigare idag ringde en tjej från Resursen, och hon frågade om jag kunde jobba imorgon och söndag. Så det ska jag göra - GÖTT det! Behöver verkligen få alla timmar som jag kan få. Extra plus för att det blir en jävla massa OB-timmar för mig denna månaden - välkommet verkligen! Så idag har jag bara slappat faktiskt.

Jag cyklade iväg till PA:s på kvällen för att handla lite granna. På PA:s köpte jag; Ciabatta bröd, Gifflar, Gurkor, Köttfärs, Kött & Grill krydda, Le tit Lins Kakor, Margarin, Mjölk, Sallad, Tortilla bröd och Vitlökssås! Har lagat Tacos idag, och det var jättegott så resten får jag äta på söndag, men det blir jättebra då slipper jag laga mat efter jobbet.

Detta jävla vädret alltså. Det är ju snöblandat regn, och snö om vartannat hela tiden typ - Skitstörande. Om det ska hålla på så här gör det inte så mycket att man jobbar hela helgen ändå så.

Nä, nu ska jag nog se en film eller något sånt. God natt på Er! Tjing tjong


På PA:s köpte jag Le tit Lins, Kött & Grill krydda, Vitlökssås, Tortilla bröd, Köttfärs, Mjölk. Gifflar, Margarin, Ciabatta bröd, Gurkor och Sallad.

  

Av Linda - 11 mars 2011 22:34

  


Nu har jag lite fredagsmys min lediga fredag!

Det är jättegott med Chilinötterna, och ett glas Pepsi!

Av Linda - 10 mars 2011 21:34

Idag var det dags för återbesök hos min favorit; nämligen Tandläkaren!! Faaaaaan jag jag HATAR att gå dit! Det kostar bara en jävla massa pengar, och sen är bara mina jävla tänder till besvär! Inte blir det bättre av att min tandläkare inte fattar ett jävla skit!! Så, nu hoppas jag verkligen att han skickar iväg mina röntgenbilder till en Odontolog som är specialist på detta området... Ska dock tillbaka till honom i slutet av nästa månad, och åtgärda en gammal lagning som han förbannat var tvungen att upptäcka sist jag var där..

Annars har denna dagen sugit lika mycket som igår - vädermässigt! Det har snöat stora jävla flingor idag, men nu har det övergått till regn istället. Inget lockande väder att vara ute i över huvud taget faktiskt!

Det har vart lugnt sen jag kom hem från tandläkaren. Har diskat upp min disk, och tagit en skön duch nu på kvällen! Inte vart på humör för att göra något annat helt enkelt.. Nu dags för Big Brother!

Hoppas att Ni haft en bra dag! Tjing tjong

Av Linda - 10 mars 2011 19:34

  


Idag klär jag mig slappt, slappt när jag skulle iväg till tandläkaren. Dessutom har vi haft ett jävla pissväder idag igen!


* Topp, Ginatricot.

* Jeansleggings, H&M.

* Strumpor, H&M, NYA!

Av Linda - 10 mars 2011 10:10

 Detta är min favoritreklam EVER! Snyggast är den också   

I Love, love, love, love, love, Love it   

Vad tycker Du om reklamen?

Presentation

Fråga mig

22 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
  1 2 3 4 5
6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31
<<< Mars 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Följ bloggen

Följ LindaDelicious med Blogkeen
Följ LindaDelicious med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se